Author |
Topic |
Zula
Senior Member
1031 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 14/04/2024 : 18:46:34
|
quote: Originally posted by manhunter
Da ne bude zabune, cenim te kao forumaša i nemam ništa protiv tebe. Ali kao što ti je već više ljudi napisalo, nastup ti je često... ne mogu da nađem pravu reč.
Jel mogu ja, jel mogu? Znam pravu riječ! Ali, baš neću reći! Baš neću! Zašto? Eto, zato! 😂 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7959 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/04/2024 : 19:07:01
|
Naravno da umem da obrazložim stav, kao i svaki svoj stav.
Kategorija je bila preširoko postavljena i tako i shvaćena. To su i drugi primetili, čim je glasanje počelo, da vrlo malo ima preklapanja, jer je svako "ljubavni žanr" doživeo na svoj način. I za prethodne (prave) žanrove je bilo neslaganja, što je i normalno, što zbog različitog razmišljanja, što zbog toga što mnogi filmovi jesu mešavina žanrova, ali je ova kategorija "najlabavija" u tom pogledu.
Po mom subjektivnom mišljenju, ta disperzija glasova je dovela do najmanje smislenog Top10-a. Meni lično svi su prethodni bili bolji i merodavniji kao potencijalni putokaz.
Dakle "besmislenost" rezultata i pojedinačnih glasanja ovde nije bila prouzrokovana nepoznavanjem filma (pa nema razloga da se iko oseća "pogođenim"), nego početnom postavkom i neodređenošću kategorije same u koju se može svrstati većina filmova ikada snimljenih. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/04/2024 : 19:13:05
|
Obrazlaganje po subjektivnom mišljenju nije obrazlaganje, nego još jedno mišljenje. Još uvek smo za konferencijskim stolom i kada bi mi neko rekao da je projekat bezveze a da je to njegov subjektivni stav, ne bi izašlo na dobro. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 14/04/2024 : 19:14:17
|
Kapiram ja tebe (a verovatno i drugi) veoma dobro šta želiš da kažeš. Ali ti ne želiš da shvatiš tuđe mišljenje. |
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7959 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40255 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/04/2024 : 19:57:58
|
Ima Ponki misljenje ali mu verovatno bio pun q tvog nadmenog stava. Rekoh ti i ranije, spusti se na zemlju i pricaj normalno sa ljudima. I to ti govorim ja koji sam generalni firme, Ponki koji ima veoma uspesnu svoju firmu, Manhunter koji se bavi projektima sto godina… A ne neki specijalci koji nemaju pojma o komunikaciji. Naravno da se svi zajebavamo ovde i lezerno komuniciramo ali ti se vec sto puta ukazuje na stav i ti i dalje teras svoje. Probaj da visak znanja koji imas preneses drugima na fin nacin.
I ja cu da podvucem kao Manhunter, apsolutno nista nemam protiv tebe i volim da procitam tvoj post osim kada ne popujes ljudima.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7959 Posts
Posted - 14/04/2024 : 20:24:20
|
quote: Originally posted by alexts
Nego, da prokomentarišem rezultat za "ljubiće".
Prilično je besmislen, kao i kategorija i pojedinačna glasanja.
S druge strane, ima 3 filma sa moje liste.
A Kazablanku i Prohujalo sa vihorom sam glasao u dramama, pa nisam hteo da ih ovde ponavljam.
Ja baš volim filmove Lovve Actually i Notting Hill (posebno drugi), ali ih nikad ne bi svrstavao među naj-svih vremena. 4 venčanja... je bolji od oba.
Ovo nije bilo popovanje!
Ma koliko to ponki želeo da shvati tako i ma koliko ga vi branili zbog toga.
Tu se vidi da ima 3 "moja filma", znači ja sam učestvovao, kao i svi ostali. Za dva sam rekao da sam ih glasao u drugoj kategoriji, a za još dva da ih baš volim.
Dakle, čak 7 od 10 su mi (potvrđeno) bliski, a da podsetim i za Sjaj u travi imam pozitivan stav (zato sam napisao da sam ga prevideo), a Ghost je bio u onim mojim "prekobrojnim" predlozima (pre nego što si ga ti zvanično nominovao). Dođoh do 9.
Tako da to nije bilo "baš ste glupe filmove izabrali, ja nemam ništa sa tim", nego i samokritično - da s obzirom na kategoriju (kao što objasnih) i nije moglo bolje (ili smislenije) da ispadne. |
|
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 14/04/2024 : 20:28:00
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by dovlajoe
Možda bi trebalo da uvedemo i nagrade npr. onom ko na svojoj listi ima prvih pet sa izglasane liste. A ako su i kod njega baš prvih pet, onda sledi bonus nagrada.
To bi značilo da nije bitno što ti se sviđa nego samo da pogodiš što većina misli. Ne znam jel bi to bilo nešto pozitivno ili možda i ne baš. Najbolji ukus kategorije ili Najveći mediokritet kategorije?
Nije valjda da moj predhodni post nisi shvatio kao zajebanciju? Ona je trebala da bude asocijacija na prethodno glasanje i preklapanje prvih pet ukupne i moje liste.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7959 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7959 Posts
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 14/04/2024 : 20:57:16
|
@alexts, problem je ono što zamesiš u jednoj neopreznoj rečenici, jer posle na sledeće tri strane, uz maksimalan trud, ne možeš da objasniš da nisi zlonameran i da nisi mislio tako kako su drugi shvatili. Taj fokus i odmerenost koje imaš sada u postobjašnjenjima trebao si imati u prvom postu (a i uvek) pa ne bi ni dolazio u situacije da se pravdaš i da ti po ko zna koji put spočitavaju nadmenost. I dalje važi stara izreka: kad ti dvojica kažu da si pijan, lezi pa se valjaj. A tebi su rekli više od dvojice. |
Edited by - dovlajoe on 14/04/2024 21:03:14 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 14/04/2024 : 21:02:20
|
quote: Originally posted by alexts
Nego, da prokomentarišem rezultat za "ljubiće".
Prilično je besmislen, kao i kategorija i pojedinačna glasanja.
Ne radi se o "popovanju", nego kako pišeš. Ovo ovde toliko nadmeno zvuči, ali ti to ne vidiš. I u ovim tvojim "objašnjenjima" ideš u drugom pravcu, nešto što ti niko nije spočitavao, već samo tvoj način komunikacije i pisanja. Niko ti ne spori znanje (a stalno misliš da se o tome radi), niti pravo da kažeš svoje mišljenje.
A već je preterano da posle svake kategorije imamo istu diskusiju u kojoj si ti glavna tema. Hajde da ne gušimo više ovu temu i pričamo o filmovima. |
|
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 14/04/2024 : 21:17:44
|
quote: Originally posted by Zula
Možda bi trebalo da uvedemo i nagrade npr. onom ko na svojoj listi ima prvih pet sa izglasane liste. A ako su i kod njega baš prvih pet, onda sledi bonus nagrada.
To bi značilo da nije bitno što ti se sviđa nego samo da pogodiš što većina misli. Ne znam jel bi to bilo nešto pozitivno ili možda i ne baš. Najbolji ukus kategorije ili Najveći mediokritet kategorije?
Nije valjda da moj predhodni post nisi shvatio kao zajebanciju? Ona je trebala da bude asocijacija na prethodno glasanje i preklapanje prvih pet ukupne i moje liste.
Jebiga, oprosti. Previše "čitam" alextsa, a kod njega nema ni zajebancije, nit povlači ručnu. Hvala na dašku zajebancije! |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 14/04/2024 : 21:33:33
|
U sličnom smjeru kao i drugi, a jedino iz želje da bude bolje: Alexts, ponekad koristiš "prejake" pojmove, koji su na granici da nekog uvrijede. Mišljenje bi mogao izraziti više kao mogućnost, a ne kao jedinu istinu. Lakše i brže dopusti da možda nisi u pravu, a poneka šala na vlastiti račun uvijek je dobrodošla te smanjuje napetost. No, na kraju krajeva, izbor komunikacije je uvijek tvoj. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12488 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40255 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7261 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 15/04/2024 : 03:51:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Sve nominacije sam uneo do sada.
Nisi skrenuo pažnju Erniju Pajku da može svoja 2 predloga koja je već oko nominovao da zameni nečim drugim...
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40255 Posts
Posted - 15/04/2024 : 08:50:03
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by sawitch
Sve nominacije sam uneo do sada.
Nisi skrenuo pažnju Erniju Pajku da može svoja 2 predloga koja je već oko nominovao da zameni nečim drugim...
Sto bi menjao bilo sta? Ima ono za sta bi glasao? Ne nomminuje se na normu..
I ne skrecem vise paznju. Pratite.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/04/2024 : 10:07:01
|
quote: Originally posted by manhunter
RRR je mjuzikl?
Pa da nisi samo trecinu filma odgledao , vidio bi da u filmu plesu i pjevaju. Uzeli su i Oskara za najbolji song. Vecina indijskih filmova su mjuzikl/polumjuzikl. |
|
|
Topic |
|