Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/04/2024 : 15:06:44
|
quote: Originally posted by Shaner
Da, kod njih je baš jako primjetan taj rast cijena. Praktički svaki sljedeći broj serijala ima novu, veću cijenu. Najnovija Julija je u Školskoj knjizi preko 20 €. Ne znam koliko je to održivo i bojim se da bi mogli još usporiti s izdavanjem, a s nečime možda i stati, ali budemo vidjeli.
Sa tim cijenama su opasno blizu LL-u, a iskreno, radije ću onda dati koji € više za HC kvalitetnije izdanje. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2131 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 15/04/2024 : 15:36:40
|
Mislim da Školska ne bi sarađivala sa Golkondom da nisu dobili dobru ponudu u kojoj imaju širok manervarski prostor. A ova cena je pre posledica kalkulacija rabat/marža u Školskoj, nego što je Golkonda digla cene.
Mada, i ne krivim ih. Prodavati serijale je nezgodno ako su otkupili robu. Jer čim se rasproda jedan broj, ostali moraju sa popustom da idu, jer neće biti novih kupaca za krnjave serijale. Ako su uzeli komisiono, a neće da daju 20% i slično, onda ne znam šta je to Golkondi trebalo, jer će im na kraju vratiti brdo neprodanih, uništenih stripova...
Al, o tim stvarima i ne treba razmišljati. Il kupiš il ne kupiš. :)
|
Resistance is futile. |
|
|
Tunguska
Starting Member
50 Posts
Member since 06/10/2010 |
Posted - 15/04/2024 : 16:38:21
|
quote: Originally posted by borg
Mislim da Školska ne bi sarađivala sa Golkondom da nisu dobili dobru ponudu u kojoj imaju širok manervarski prostor. A ova cena je pre posledica kalkulacija rabat/marža u Školskoj, nego što je Golkonda digla cene.
Mada, i ne krivim ih. Prodavati serijale je nezgodno ako su otkupili robu. Jer čim se rasproda jedan broj, ostali moraju sa popustom da idu, jer neće biti novih kupaca za krnjave serijale. Ako su uzeli komisiono, a neće da daju 20% i slično, onda ne znam šta je to Golkondi trebalo, jer će im na kraju vratiti brdo neprodanih, uništenih stripova...
ŠK radi na komisiju
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 15/04/2024 : 18:38:00
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by Shaner
Da, kod njih je baš jako primjetan taj rast cijena. Praktički svaki sljedeći broj serijala ima novu, veću cijenu. Najnovija Julija je u Školskoj knjizi preko 20 €. Ne znam koliko je to održivo i bojim se da bi mogli još usporiti s izdavanjem, a s nečime možda i stati, ali budemo vidjeli.
Sa tim cijenama su opasno blizu LL-u, a iskreno, radije ću onda dati koji € više za HC kvalitetnije izdanje.
I ja isto, samo ne znam gdje da kupim HC kvalitetnije izdanje Julije.
quote: Originally posted by borg
Naravno da je cijena u Školskoj knjizi do rabata/marže. Spominjanjem dizanja cijena nisam mislio na to, već na cijene na Golcondinoj stranici gdje svaki novi broj ima veću cijenu od prethodnog. A marža Školske knjige na postojeću cijenu i nije toliko strašna, nekih 10-15%.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 15/04/2024 18:38:16 |
|
|
Topic |
|
|
|