Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10346 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 28/04/2024 : 12:53:39
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Hvala kumu i kolegama sto su mi ovo nabavili
Ne znam da li ti je poznato: Fraser iz Afrike je objavljivan u Strip reviji Večernjeg lista u brojevima 78, 80 i 128.
Molim te javi koliko si zadovoljan tiskom ovog izdanja. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1543 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 28/04/2024 : 18:13:09
|
quote: Originally posted by Heisenberg
Juče stigao prvi paket od Woolfcomics, pa sam posle u Laguni uzeo Poslednje putovanje 1 u izdanju Lokomotive
Ovako. Ja ne citam Mange i ne gledam Anime i imam predrasude prema tome. Ovde cesto o stripovima diskutujem sa dugogodisnjem prijateljem (znamo se od 2007-me) koji je i sam zaludjenik (jednom mi je za rodjendan poklonio ceo HC komplet Locke & Key). On je ABC (American Born Chinese, roditelji sa Taiwana ali to je to) i logicno dosta je okrenut ka Manga/Anime. On nije nikad hteo meni nista da namece ali se znalo da imamo drugacije ukuse. Medjutim kada sam mu ja odusevljeno pricao koliko mi se svideo The Exile od Krieka (https://www.amazon.com/Exile-Erik-Kriek/dp/1736860526, pisao sam o tom stripu na drugoj temi, jedan od veoma retkih kome sam dao 10/10) on mi je onda preporucio da pogledam Vinland Saga seriju.
Odgledao sam prvu sezonu (trebalo mi je preko dva meseca jer nisam hteo da zurim -- dobar znak) i doziveo otkrovenje. Serija je "besplatna" za Amazon Prime members. Zaista nisam mislio da ce neka anime serija ovako matorog i "iskusnog" da me tako veze i da ce toliko biti dobra. Spremam se da gledam drugu sezonu koja nije besplatna ali necu zaliti da je dodatno platim. Namerno sam ostavio malo lufta da mi se ne nagomila a i da malo razmislim i procitam o prvoj sezoni sada kada se vise ne bojim spoila.
Ja verujem da je taj strip odlican. Malo sam ga listao ovde ali ga nisam kupio jer je bukvalno isti kao serija. Ali sam ubedjen da ces UZIVATI.
Takodje, taj prijatelj mi je rekao da ne zakljucujem nista po ovoj seriji jer i on misli da je 90% manga/anime ispod nekog standarda i to je primena onog cuvenog Teodor Sturgeon "zakona" da je 90% SF-a (ali i svega) djubre |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 28/04/2024 : 18:48:35
|
quote: Originally posted by wintermute
Juče stigao prvi paket od Woolfcomics, pa sam posle u Laguni uzeo Poslednje putovanje 1 u izdanju Lokomotive
Ovako. Ja ne citam Mange i ne gledam Anime i imam predrasude prema tome. Ovde cesto o stripovima diskutujem sa dugogodisnjem prijateljem (znamo se od 2007-me) koji je i sam zaludjenik (jednom mi je za rodjendan poklonio ceo HC komplet Locke & Key). On je ABC (American Born Chinese, roditelji sa Taiwana ali to je to) i logicno dosta je okrenut ka Manga/Anime. On nije nikad hteo meni nista da namece ali se znalo da imamo drugacije ukuse. Medjutim kada sam mu ja odusevljeno pricao koliko mi se svideo The Exile od Krieka (https://www.amazon.com/Exile-Erik-Kriek/dp/1736860526, pisao sam o tom stripu na drugoj temi, jedan od veoma retkih kome sam dao 10/10) on mi je onda preporucio da pogledam Vinland Saga seriju.
Odgledao sam prvu sezonu (trebalo mi je preko dva meseca jer nisam hteo da zurim -- dobar znak) i doziveo otkrovenje. Serija je "besplatna" za Amazon Prime members. Zaista nisam mislio da ce neka anime serija ovako matorog i "iskusnog" da me tako veze i da ce toliko biti dobra. Spremam se da gledam drugu sezonu koja nije besplatna ali necu zaliti da je dodatno platim. Namerno sam ostavio malo lufta da mi se ne nagomila a i da malo razmislim i procitam o prvoj sezoni sada kada se vise ne bojim spoila.
Ja verujem da je taj strip odlican. Malo sam ga listao ovde ali ga nisam kupio jer je bukvalno isti kao serija. Ali sam ubedjen da ces UZIVATI.
Takodje, taj prijatelj mi je rekao da ne zakljucujem nista po ovoj seriji jer i on misli da je 90% manga/anime ispod nekog standarda i to je primena onog cuvenog Teodor Sturgeon "zakona" da je 90% SF-a (ali i svega) djubre
Uf itekako ima da mi se svidi, hteo ja da kupim preko britanskog amazona al mi rekli prc, nema slanja za srbiju posto ide iz amerike, tako isto i drugi broj nece da salju. |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
Edited by - Heisenberg on 28/04/2024 18:48:59 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 28/04/2024 : 19:03:55
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ljubi te brat što si svratio (iako nisam bio tu :P), ali čemu podržavanje odvratnih ljudi koji samo štete tržištu, izdavačima, kupcima i svakome ko voli strip (konkretno WOOLF comics) ? :D
a jbg brt, sori ono al kod vas uzimam ostatak. |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 28/04/2024 : 19:04:49
|
Čekam i taj restock Initial D Omnibusa, vidim da se odma rasprodao kod vas.
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1543 Posts
Posted - 28/04/2024 : 19:17:03
|
quote: Originally posted by Heisenberg hteo ja da kupim preko britanskog amazona al mi rekli prc, nema slanja za srbiju posto ide iz amerike, tako isto i drugi broj nece da salju.
Ako imas PayPal, istrazi / probaj eBay. Malo je rizicnije i generalno nema vracanja robe (osim ako nije lazno oglasena u kom slucaju ti eBay vrati novac) ali je izbor ogroman i ljudi salju iz bilo koje zemlje u bilo koju zemlju. Koristim eBay preko 25 godina i neverovatne stvari sam tamo nasao a i prodao stvari koje nisam ni pomisljao da bi neko kupio i imao sam transakcije sa destinama zemalja celog sveta... Dosta polovnih stripova sam za neverovatno male pare uzeo na eBay. A uglavnom su kao novi (ja ne patim od toga da strip mora biti savrsen za citanje, pogotovu ako je 80% jeftiniji od novog).
EDIT: naravno, zas evropu preporucujem ebay.co.uk ili ebay.de jer i dalje je problem skupih postarina iz amerike (mada ljudi salju bez problema ako platis) |
Edited by - wintermute on 28/04/2024 19:19:44 |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 28/04/2024 : 19:18:55
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by Heisenberg hteo ja da kupim preko britanskog amazona al mi rekli prc, nema slanja za srbiju posto ide iz amerike, tako isto i drugi broj nece da salju.
Ako imas PayPal, istrazi / probaj eBay. Malo je rizicnije i generalno nema vracanja robe (osim ako nije lazno oglasena u kom slucaju ti eBay vrati novac) ali je izbor ogroman i ljudi salju iz bilo koje zemlje u bilo koju zemlju. Koristim eBay preko 25 godina i neverovatne stvari sam tamo nasao a i prodao stvari koje nisam ni pomisljao da bi neko kupio i imao sam transakcije sa destinama zemalja celog sveta... Dosta polovnih stripova sam za neverovatno male pare uzeo na eBay. A uglavnom su kao novi (ja ne patim od toga da strip mora biti savrsen za citanje, pogotovu ako je 80% jeftiniji od novog).
imam paypal, al više koristim karticu za kupovine u inostranstvu pa ponekad i u Srbiji, koristio sam Ebay prošle godine i uzeo prvi broj YGO 5D na eng iako ga imam na japanskom (i to dva komada). |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Posted - 28/04/2024 : 19:56:15
|
Ljubi te brat što si svratio (iako nisam bio tu :P), ali čemu podržavanje odvratnih ljudi koji samo štete tržištu, izdavačima, kupcima i svakome ko voli strip (konkretno WOOLF comics) ? :D
a jbg brt, sori ono al kod vas uzimam ostatak.
Brate moj, uzimaj gde god, samo uzmi račun :D |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 28/04/2024 : 20:09:42
|
Čekam i taj restock Initial D Omnibusa, vidim da se odma rasprodao kod vas.
Zdravlja Bože, biće i alternate covera, isto kao za Miurinu naslovnu March comes in like a lion #2 :D
Opa znači biće ovakvih naslovnica isto kao za Crunchyroll i Kinokuniya?
|
Edited by - Heisenberg on 28/04/2024 20:10:50 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 28/04/2024 : 20:17:00
|
Lagano, i jedva čekam da izbacite ove nove mange, samo zna li se kad će? |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 30/04/2024 : 12:01:47
|
Jao, Inital D, mangu nisam čitao, ali sam anime sažvakao sve epizode(sve sezone, plus onaj pokušaj remakea). Pogledao sam i ovaj novi spinoff MF Ghost. Meni je taj serijal toliko bedast da mi je super. :D Guilty pleasure. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 30/04/2024 12:02:20 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1543 Posts
Posted - 03/05/2024 : 01:16:23
|
Sveze pristiglo...
O The Closet sam pisao na drugoj temi (ukratko: 10/10, pa sam posle citanja digitalnog kupio papir) kao i o Macanovoj Idiot seriji (samizdat, print on demand na Amazonu).
|
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2473 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 03/05/2024 : 11:45:37
|
Prvomajska kupovina (nešto direktno od izdavača, deo u AF, nešto od kolekcionara).
Phoenix press, OZ, Stalker, VČ, Najkula, CRŠ, Besna kobila, Agarthi...
Libellus i Ludens:
I naravno Fibra. Martovska tura i nekoliko izdanja koja sam propustio:
|
Carpe diem |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26822 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1543 Posts
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 03/05/2024 : 16:17:44
|
Jadničak če sad pola godine biti na vodi i kruhu. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
mladeNS
Junior Member
Serbia
371 Posts
Member since 21/02/2023 |
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
623 Posts
Posted - 10/05/2024 : 18:43:38
|
Nabavio danas (eTrafika i AF)
|
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
Topic |
|