Author |
Topic |
borg
Senior Member
Serbia
2142 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 30/04/2024 : 09:55:45
|
Salkane, sada zvučiš kao petao Sofronije koji pokušava da dokaže da crva nije ni bilo. (Nadam se da si gledao tu epizodu.) :)
|
Resistance is futile. |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
681 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 30/04/2024 : 10:06:44
|
Ma ovo je mali pro bono kurs, ne bježim ja od odgovornosti da uputim one koji ne znaju. Pa nek je i za dž |
Škafiškafnjak |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/04/2024 : 11:09:12
|
ok ljudi,sve jasno,sve se slažem-pa ja prvi kažem kad idem kod familije "idem u Bosnu",nikad u "Republiku Srpsku"-čisto sam dao kao neku odrednicu gde sam tačnije išao. Nemojte mi šta zameriti. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8037 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/04/2024 : 11:11:38
|
Šta će vam tu moderatori? Nekad se govorilo "idemo u Bosnu" misleći na republiku SFRJ, iako je zvaničan naziv bio BiH. Danas se retko kaže samo "idem u Bosnu", jer bi te odmah neko pitao - u koji deo? Zato se odmah kaže Federacija ili RS, to nikako ne znači da RS nije u (sadašnjoj) BiH.
Čemu stalna osetljivost po tim pitanjima, kad odlično znate da Antu neke separatističke insinuacije nisu ni na kraj pameti? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8037 Posts
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
681 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 30/04/2024 : 11:21:47
|
quote: Originally posted by alexts
Šta će vam tu moderatori? Nekad se govorilo "idemo u Bosnu" misleći na republiku SFRJ, iako je zvaničan naziv bio BiH. Danas se retko kaže samo "idem u Bosnu", jer bi te odmah neko pitao - u koji deo? Zato se odmah kaže Federacija ili RS, to nikako ne znači da RS nije u (sadašnjoj) BiH.
Čemu stalna osetljivost po tim pitanjima, kad odlično znate da Antu neke separatističke insinuacije nisu ni na kraj pameti?
Ja stvarno ne znam nikoga ko bi pitao "u koji deo/dio" - kada kaže "idem u Bosnu" ili "idem u Hercegovinu", pogotovo u smislu sadašnjeg teritorijalnog "razgraničenja" entiteta. Ali, stvarno. Bosna je Bosna, Hercegovina je Hercegovina. Da, za antu smo znali da nije ta fela, ali eto sad znamo da ih ima koji pitaju "u koji deo (entitet)". |
Škafiškafnjak |
Edited by - Salkan on 30/04/2024 11:22:14 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8037 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 30/04/2024 : 14:00:03
|
Meni je samo bitno da se anto ne ljuti šta sam se sjetio tih daaavnih dana, kad mu je dekara predbacivao taj događaj sa stripovima. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8037 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 30/04/2024 : 14:03:43
|
đii, koji kriminalac je bio ovaj anto posuđivao stripove i nije vraćao ali se obratio i sada je anđeo foruma |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/05/2024 : 02:49:07
|
Anto druze, hvala . Jako malo pisem u poslednjh 10+ godina, valjda sam ostario i umirio zivot. Ali tu sam, pratim forum, naravno. Nadam se da nam sudbina donosi zapijanje do zore, no ja ti svakako donosim kolekciju Ralpha na engleskom za Sajam. Zivio mi prijatelju sa komentarima jos puno godina .. |
Jack the Black. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/05/2024 : 05:25:44
|
quote: Originally posted by ken2
đii, koji kriminalac je bio ovaj anto posuđivao stripove i nije vraćao ali se obratio i sada je anđeo foruma
Užas. Ja san mislija da je anto samo sitni delikvent koji tu i tamo namisti forumaške izbore, ali on je opasan i ozbiljan kriminalac.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 01/05/2024 : 05:50:22
|
Neće da ga pitaju oni koji znaju gde mu je rodbina. Koji ne znaju, pitali bi ga.
Istina. Ali to se obično izvede pametnije(ili politički korektnije), pa se ne pita za entitet nego za grad ili selo u koje se ide. Kad kažeš da ideš u Ljubuški, Tuzlu ili Banja Luku sve je jasno. |
Edited by - NESVRSTANI on 01/05/2024 05:51:49 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/05/2024 : 08:45:49
|
Čemu stalna osetljivost po tim pitanjima, kad odlično znate da Antu neke separatističke insinuacije nisu ni na kraj pameti?
Pa kod nas (u Splitu baren) se i dalje kaže "iden u Bosnu,ili u Hercegovinu) Baš nedavno bile kolegice u Sarajevu ,niko ni da spomene rs ili pederaciju. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 01/05/2024 : 08:47:54
|
Inače dobar intervju. Anto je svakako jedan od zanimljivijih forumaša. A vjerovatno i potrošača. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 01/05/2024 : 12:22:42
|
quote: Originally posted by mike
Anto druze, hvala . Jako malo pisem u poslednjh 10+ godina, valjda sam ostario i umirio zivot. Ali tu sam, pratim forum, naravno. Nadam se da nam sudbina donosi zapijanje do zore, no ja ti svakako donosim kolekciju Ralpha na engleskom za Sajam. Zivio mi prijatelju sa komentarima jos puno godina ..
quote: Originally posted by lwood
Inače dobar intervju. Anto je svakako jedan od zanimljivijih forumaša. A vjerovatno i potrošača.
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7271 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 01/05/2024 : 12:23:46
|
Pa kod nas (u Splitu baren) se i dalje kaže "iden u Bosnu,ili u Hercegovinu) Baš nedavno bile kolegice u Sarajevu ,niko ni da spomene rs ili pederaciju.
Vama je Dalmošima sve Bosna, pa i Hercegovina. Svaki Dalmatinac kojeg sam upoznao, a koji nema veze s BiH, sve stavlja pod Bosnu. Skontao sam odavno da nema smisla ispravljati krive Drine. ;) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 01/05/2024 : 12:24:16
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Užas. Ja san mislija da je anto samo sitni delikvent koji tu i tamo namisti forumaške izbore, ali on je opasan i ozbiljan kriminalac.
gde ćeš većeg kriminala od političkog?? |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 01/05/2024 : 14:53:15
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Pa kod nas (u Splitu baren) se i dalje kaže "iden u Bosnu,ili u Hercegovinu) Baš nedavno bile kolegice u Sarajevu ,niko ni da spomene rs ili pederaciju.
Vama je Dalmošima sve Bosna, pa i Hercegovina. Svaki Dalmatinac kojeg sam upoznao, a koji nema veze s BiH, sve stavlja pod Bosnu. Skontao sam odavno da nema smisla ispravljati krive Drine. ;)
Meni Bosna počinje odma iza Mosora i Kozjaka. Ako ne vidiš more spadaš pod Bosnu.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13086 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 02/05/2024 : 13:22:12
|
Kozjaka..
Jesu li ono na tom kamenjaru snimani naši najbolji domaći dokumentarci? Što je s legendom, snima li Barić još? |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 02/05/2024 : 17:20:08
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Vama je Dalmošima sve Bosna, pa i Hercegovina. Svaki Dalmatinac kojeg sam upoznao, a koji nema veze s BiH, sve stavlja pod Bosnu. Skontao sam odavno da nema smisla ispravljati krive Drine. ;)
Nije bas,eto npr hercegovke su pun q zgodnije od bosanki. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 02/05/2024 : 17:20:43
|
quote: Originally posted by ReemCP
Kozjaka..
Jesu li ono na tom kamenjaru snimani naši najbolji domaći dokumentarci?
Jesu. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik