Author |
Topic |
naker
Advanced Member
4537 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/05/2024 : 12:26:23
|
Prvo pitanje koje me zanima je (bez šale), da li se penju na stolicu ili stube, kad dohvataju stripove koji su blizu plafona?
Drugo što me zanima, da li se takve police ne sklanjaju prilikom krečenja, nego se kreči samo oko njih? |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1480 Posts
Member since 13/01/2008 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1088 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 13/05/2024 : 14:40:48
|
quote: Originally posted by alexts
Prvo pitanje koje me zanima je (bez šale), da li se penju na stolicu ili stube, kad dohvataju stripove koji su blizu plafona?
Drugo što me zanima, da li se takve police ne sklanjaju prilikom krečenja, nego se kreči samo oko njih?
Što se mene tiče, dovoljno sam visok da mogu dohvatiti sve sa zemlje Baš na vrhu do plafona su mi stvari koje ne trebam skidati tako često, a za njih imam male sklopive ljestve. Ovako nešto:
A što se krečenja tiče, mislim da mi neće padati na pamet micati sve i krečiti iza, kad se ionako ne vidi |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6257 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 13/05/2024 : 15:02:53
|
quote: Originally posted by Whetherpine
Lijepe su vam Billy police sa vratima. Valjda će mi ići vrata u ovaj kut?
Neće, morat ćeš ih malo razmaknut ovako odokativno ako želiš otvarati i vrta susjedinh, a i te kutne police.
A ovo Wolfmanovo je prava pravcata knjižnica.
Svaka vam čast ako vi to sve stignete čitati, ja već neko vrijeme dosta biram što će u kolekciju tj što ću kupiti, a što samo posditi u knjižnici. Previše je toga, premalo vremena, a nisu stripovi jedina zanimacija. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 13/05/2024 15:04:09 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2121 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 13/05/2024 : 15:25:29
|
Može Diskach, postoje šarke pod uglom. Na sve delove može da namontira krila. Samo što će na ovu površinu da ga lepo košta.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 13/05/2024 15:25:54 |
|
|
trezorist
Starting Member
5 Posts
Member since 10/05/2024 |
Posted - 13/05/2024 : 18:00:30
|
quote: Originally posted by borg
Trezorist, skoro si počeo sa sakupljanjem? (čim imaš mesta za knjige, pored stripova )
je l' toliko očito ... prije pet, šest godina odlučio kompletirati Asteriksa (ČK), nakon što je par domaćih izdavača krenulo pa odustalo... and down the rabbit hole we went |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1938 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 13/05/2024 : 19:10:29
|
quote: Originally posted by alexts
Kako dohvataš stripove na najvišim pozicijama?
I merdevine sam napravio. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6257 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 14/05/2024 : 05:37:15
|
Može Diskach, postoje šarke pod uglom. Na sve delove može da namontira krila. Samo što će na ovu površinu da ga lepo košta.
A treba probati, ali ne znam hoću li dobro objasniti, mislim da će vrata vj grebat/zapinjat jedna o druga.
Doduše, sada sam baš probao svoje billye sa original vratima i ne izlaze van gabarita same police, čak je sama polica jedno 2-4mm šira od samih vrata u bilo kojem položaju.
Ništa, najbolje probat, vj sam u krivu.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 14/05/2024 : 12:15:42
|
A znam, računao sam već. Ta egzibicija košta skoro 400€. Zato i nikako da ih kupim. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1088 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 14/05/2024 : 13:56:11
|
quote: Originally posted by DiSkAcH A treba probati, ali ne znam hoću li dobro objasniti, mislim da će vrata vj grebat/zapinjat jedna o druga.
Doduše, sada sam baš probao svoje billye sa original vratima i ne izlaze van gabarita same police, čak je sama polica jedno 2-4mm šira od samih vrata u bilo kojem položaju.
Ništa, najbolje probat, vj sam u krivu.
Sama IKEA kaže: "Door can be used on corner unit if the cabinet next to it has no doors".
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2111 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/11/2024 : 23:51:10
|
quote: Originally posted by Markos Posted - 18/10/2022
20 godina života u jednoj slici.
ovo iznad je markosova slika od pre nekoliko godina, upadoh slucajno bas na stranicu gde je ovo stavio, volim slike kolekcija jer tek preko njih saznam za neka izdanja i kako izgledaju, recimo za scot pilgrima nisam imao pojma da je ovog formata
Upadoh na ovu temu koju sam nekada pratio, tacno kada i kako pojma nemam izdesavalo se dista toga izmedju. Uglavnom tema je ogromna i nepregledna poprilicno ali i govori dosta o nekom vremenu kad je mnogo nas dosta mladji nego da nas i pristupali smovforumasenju sa vise entuziazma :).
Retko vise neko ovde baci slike, zasto je tako? Da li zato sto nas je manje aktivnih nego nekada ili smo jednostavno ipak siti slika kolekcija :) Imam neku teoriju da bi moglo biti da smo se mnogo nas nakupovali kao hrcki pa ne mozemo vise ni lepo izloziti kolekciju zato sto je sve pretrpano :)
Meni je bio neki plan srediti kolekciju malo bolje ali umesto bolje ispade gore, ne bi sad ovde o detaljima :)
najvazniji deo kolekcije je u pet ovakvih ikea "bonde" (3 svetle boje, 2 tamne) (uzeh tudju sliku ovde) +jedno 6-7 ormara tipa "ikea billy" markosovi ormari su radjeni tacno po meri moji "bonde" naravno nisu ali dobri su postovmoze ponesto "zanimljivo" i na vrhu staviti :)
meni su to dobri ormari, skoro pa neunistivi tj nema rizika da ce police da se pocnu savijati. Duboke su police pa "cesto" moze u dva reda da se slaze (recimo kolorke plus fibra mange) medjutim jednom dobih sjajnu ideju da stavim kolorke u dva reda... i zamalo katastrofa naravno :) Ah da gornja polica je malo duza pa se u njoj mogu ubaciti stripovi veceg formata poput konan divlji mac, valiant ck, trgovina plast i ocnjaci itd itd
Sta kazete ima li smisla pokrenuti novu temu sa slikama kolekcija (zbog bolje preglednosti), gde bi pocetak teme imao neki "best of stare" (znam samoubilacko ovo "best of"). Nesto slicno smo bili uradili na dw forumu https://darkwoodforum.rs/index.php/topic,42125.0.html
ili je dobro kako jeste.. sa ovom temom kojom imamo
ne zuri se nigde naravno
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 19/11/2024 23:54:26 |
|
|
Topic |
|