Vezano za serijale Tom & Jerry, Looney Tunes, Popeye, Pink Panther i slične, vrijedi napomenuti jednu stvar: iako smo ih mi prvi puta upoznali gledajući na TV-u, 90 % sadržaja ovih serijala zapravo su kratki animirani kino-filmovi, s obzirom da su se prvi puta prikazivali u kinima od 1930-ih do 1960-ih godina. Kako se televizija tijekom 1950-ih i 1960-ih godina raširila i popularizirala, tako su ove kratke animirane filmove prepakirali u format prigodan za prikazivanje na TV-u.
Čisto da imate na umu da se ovdje ne radi o originalnom TV-sadržaju.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Najvažnije je da je dat link na ono što se želi nominovati, tj u slučaju Toma & Džerija ili Popaja, to su najbolji, početni serijali (logično, rađeni za bioskop, jer TV nije postojala, kasnije prepakivani), a ko hoće da nominuje kasnije (rađene za TV) serijale, sa raznim poznatim likovima, može.
Da pitam ovdje... Da li se netko sjeca crtane serije sa grahom? Isla je za vrijeme juge, a radjena je stop motion tehnikom mislim. Auti su im bile konzerve, mislim da je bila i scena seksa gdje dva fazolica skakucu jedan po drugome. Nisam to uspio nikad naci.
Ernie Pike, stavio sam već Ivicu. Za Ata Strašnomlata nisam imao mjesta, dobro da si ga stavio. Jel možeš naći neki normalan link za Slonića Tonića (Sidney the Elephant)