Pozdrav,novi sam na forumu kao i u svetu stripova,ima skoro godinu dana kako sam se zainteresovao za ne boneli stvari. Voleo bih kad bi ste mi preporucili neke stripove od Fibre,citam sve moguce zanrove bitno mi je samo da je prica dosta napeta i uzbudljiva.Do sada sam procitao neke stvarno dobre naslove kao sto su: Eternaut,Maus,Sedam zivota kopca,Ja,Francois Villon i jos par njih ali ove bih izdvoio kao meni genijalne.
Živio
Super stvar kod Fibre je to što na svojoj web stranici nude ogledne stranice praktički svih stripova koje izdaju, a često se radi i o nekoliko poglavlja koje je moguće pročitati online kako bi stekao dojam je li ti neko izdanje djeluje zanimljivo ili ne. Svakako iskoristi te previewove .
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Kreni prvo sa siguricama. Ako ti se svideo Maus, uzmi Persepolis. Ako su ti Kobac i Villon dobri, mogli bi i Bilo jednom u Francuskoj, Zlato i krv. Svagdanja borba je nešto što svako treba overiti. Ako ti se Eternaut svideo, možda da probaš Vječni rat.
Persepolis citao od carobne knjige i bio mi je samo dobar,Bilo jednom u Francuskoj i Svagdanja borba su mi na listi za nabavku,Vjecni rat i Zlato i krv me nesto i ne privlace. Planiram da uzmem nesto od Tanagucia,Daleko susjedstvo imam i treba da ga procitam uskoro,interesuje me spomenar moga oca i vrh bogova,zanima me vase misljenje da li su te fibrine mange dobre.
@stripnik, posto vidim koje su te kolorke najvise odusevile preporucio bih ti, sa svojim skromnim znanjem, stripove Frederika Petersa a tu mislim najvise na kolorku Aamu (sci fi ludilo u najboljem smislu i to jos u boji) i na Plave pilule (crno belo). Posto ti se svidelo Bilo jednom u Francuskoj, nabavi i sve ostale stripove koje potpisuje Nury (Tajler Kros, Katanga, Zlato i krv, Atar Guli) a posto ti se svideo Van Hamov Gospodari Jecma, pogledaj koji Van Hamovi stripovi bi ti bili interesantni u Fibrinom izdanju a i van Fibre (mislim na Torgala, XIII i Largo Winch). Takodje preporucujem stripove koje je radio Prado. I naravno Kriminal i Zatamnjenje od Brubakera i Philipsa.
Za crno bele stripove preporucujem Sin City i Torpeda.