Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/06/2024 : 10:21:21
|
Kad mu umre otac kojeg nije vidio godinama, Yoichi prisustvuje njegovom sprovodu s osjećajem emotivne distance. Otac mu je gotovo nepoznat čovjek, prema njemu nikad nije osjećao veliku privrženost i smatrao ga je prosječnom i tmurnom osobom. Preko zamagljenih sjećanja, priča očevih vršnjaka i fotografija, naš će protagonist slagati sve složeniju sliku svog oca koja će baciti sasvim novo svjetlo na njegov odnos s njim i sa svojom majkom.
Deset godina nakon prvog, sada već kultnog izdanja, Fibra vam ponosno predstavlja Spomenar u novom, definitivnom izdanju koje je u potpunosti reproducirano sa skenova originalnih tabli maestra Taniguchija.
Orka Specijal 56 • Spomenar mog oca: The Director’s Cut Edition • 280 stranica • C/B + Kolor • 170 x 240 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jiro Taniguchi • Crtež Jiro Taniguchi • Prijevod Nikola Pezić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 31.5.2024. • Cijena 20 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/orka-specijal-56-spomenar-mog-oca-the-directors-cut-edition/964/
|
Trouble will find me |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2471 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
dino1984
Average Member
Austria
527 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 11/06/2024 : 09:27:31
|
Vracam se stripu nakon 10 godina pauze, do sad sam uzimao samo Bonelli i to najvise Tex od Libellusa pa bi htio probati nesto drugo. Uzeo sam sve dostupno od Jira, pa da vidimo kako ce mi se dopasti. |
Good night white pride!! |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
620 Posts
Member since 24/04/2020 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 12/06/2024 : 08:14:57
|
Kad je Taniguchi objavljivan prvi puta prije deset godina nije mi bio neki pick jer je bilo puno drugih Fibrinih izdanja koja su mi bila prioritetnija.... možda sada dam šansu i njemu s obzirom na dojmove kod većine forumaša na kvalitetu Spomenara pa i Dalekog susjedstva |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
naker
Advanced Member
4533 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 23/07/2024 : 22:36:55
|
Prošlo je par godina od kada sam poslednji put čitao strip, a više nemam staro izdanje kod sebe, ali nisam primetio neku bitnu razliku između starih materijala i ovih novih originalnih skenova. U svakom slučaju, lepo mi je legla obnova gradiva, Spomenar odličan strip, bio i ostao. Stripčina |
|
|
don_draper
Advanced Member
4337 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 06/08/2024 : 17:49:07
|
Sjajno da smo ove godine dobili reprint ovog stripa jer njegova vrijednost je neupitna. Od starta do finiša, Taniguchi svojim prepoznatljivim pripovjednim stilom nam donosi priču o odnosima s prošlosti, emotivnim barijerama i bujici sjećanja koja navire u svima nama. Glavni lik kroz strip produbljuje sjećanja, otvara neke nove zakutke te nanovo upoznaje oca kojeg više nema. Priča koja je podjednako puna melankolije, koliko je i puna topline, ali Jiro nije nikada bio sladunjav, već realističan. Tako i ovdje postoji ta neka prizemnost u svim emocijama, dijalozima koja daje cijelom stripu jednu dodatnu težinu. Spomenar ne nudi neke velike momente niti se trudi postati nekakva senzacija od stripa. Ovaj strip na svoj način i svojim tempom se uvlači čitatelju pod kožu i donosi kvalitetnu, sistematičnu studiju o naoko običnome te prodire u dubinu da bi pokazao koliko su slojeviti ljudski odnosi, emocije i razmišljanja. Dojmljivo i bogato čitateljsko iskustvo.
5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
|
Topic |
|