Prati se naravno, i odlično je za sada. Samo šteta kolora; ovo kad su likovi i prostor obojani istom bojom mi je užas. Kužim, to je takav stil ovoono ali vrlo je neprivlačno oku. Ako već mora ista daj joj barem ton promijeni ili malo rastera ili štoveć...
Prati se naravno, i odlično je za sada. Samo šteta kolora; ovo kad su likovi i prostor obojani istom bojom mi je užas. Kužim, to je takav stil ovoono ali vrlo je neprivlačno oku. Ako već mora ista daj joj barem ton promijeni ili malo rastera ili štoveć...
Eh, nisam ni ja neki pretjerani fan samo jedne nijanse boje na tablama. Jedan od rijetkih kojem to polazi za rukom je Darwyn Cooke na Parkeru, ali, budimo realni, ja nisam ni blizu njegove kvalitete.
Međutim, ovdje mi je ta opcija odgovarala više razloga:
1. S obzirom da ovo radim u slobodno vrijeme, a predviđeno je cca 200ak tabli, ne bih završio do penzije sa punim kolorom, pa čak ni sa više nijansi iste boje
2. Samo crno-bijelo isto nije bila opcija jer sam vizuelno htio napraviti razliku između različitih priča/varijacija/vremenskih perioda unutar priče kako bi se ista lakše pratila; možda nije ugodno (tvom) oku, ali moraš priznati da je kontrast između različitih dijelova stripa prilično upečatljiv i naglašen, kako i treba biti. Ima čak i malo i simbolike u tome kako je koji dio stripa obojen.
3. Vidio si da pojedini paneli JESU u punom koloru. I to je određeni kontrast u odnosu na jednobojne dijelove i treba ti dati naznaku kako protagonist doživljava određene događaje i periode iz svog života
Originally posted by AdamEer Moram priznati da ne kontam referencu. Ko ili šta je DJ?
D.J. je nick forumasa koji vec preko 10 godina vodi firmu Epicenter Comics (San Diego) i izdaje (pored Zagora, Texa, Mr Noa, Ken Parkera itd..) i stripove domacih autora u americi.
Originally posted by AdamEer Moram priznati da ne kontam referencu. Ko ili šta je DJ?
D.J. je nick forumasa koji vec preko 10 godina vodi firmu Epicenter Comics (San Diego) i izdaje (pored Zagora, Texa, Mr Noa, Ken Parkera itd..) i stripove domacih autora u americi.