Author |
Topic |
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 25/06/2024 : 10:31:49
|
Ljubitelji Texa dolaze na svoje, knjige 140-144 izlaze, originalni brojevi 741bis, 745-752 iz 2023. godine. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/06/2024 : 09:58:41
|
quote: Originally posted by tex2
Ljubitelji Texa dolaze na svoje, knjige 140-144 izlaze, originalni brojevi 741bis, 745-752 iz 2023. godine.
Taj sam. Najvise me raduje kada Teksa izbace. Dragonero pri kraju maltene, Teks, sve osim redovnog i giganta su izbacili. MN jos malo. Morace Teks da se jos pojaca.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2697 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
fabriano
Starting Member
70 Posts
Member since 01/08/2023 |
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
4996 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
henry
Senior Member
Serbia
1472 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 21/07/2024 : 00:15:43
|
Što da ne, ionako odavno cede suvu drenovinu |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
4996 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 21/07/2024 : 07:54:44
|
Sve šta sm uzeja od libelusa su 2 Alan Forda , 2 Mister Noa i oni stripovi šta su izlazili na kiosk 3-4 komada.
Gigante , bar polovicu bi sigurno kupija jer su dobri , šteta šta nisam sve nabavija od Ludensa.
Nasmija si me sa : ,,Cede suvu drenovinu,, , morat ću zapamtit
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7713 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 21/07/2024 : 10:59:57
|
quote: Originally posted by henry
Što da ne, ionako odavno cede suvu drenovinu
Evo ga...."Borin prvoborac".....uffff već sam se zabrinuo da mu se nije nešto dogodilo.... |
|
|
Bosman
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
5 Posts
Member since 17/07/2024 |
Posted - 21/07/2024 : 17:32:22
|
Dosta dugo sam izbjegavao uzimati Libellus stripove iz razloga što sam čuo da su im cijene nenormalne. Međutim nikad u stvari nisam ni pogledao kolike su im cijene zapravo i po mom ukusu uopšte nisu skupe onoliko koliko ih se predtavlja. Ono što me je takođe zaintrigiralo je to što Libellus ima neke priče koje nijedan drugi izdavač sa ovih prostora nije objavio.
Eh sad ima li neko da mi preporuči neki Libellusov strip, jer iskreno ne znam ništa o novijim Bonelli stripovima, jer nisam čitao stripove zadnje 4 godine i samo sam jedno jutro ustao i odlučio da ih ponovo krenem čitati. Najviše bih volio pročitati neku noviji priču od Texa, jer sam čuo da je on jedino kvalitetno u Bonelliu zadnjih godina. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1472 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 21/07/2024 : 17:36:31
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by henry
Što da ne, ionako odavno cede suvu drenovinu
Evo ga...."Borin prvoborac".....uffff već sam se zabrinuo da mu se nije nešto dogodilo....
Libelusiod prajm, malo šta pametno ima da kaže |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 21/07/2024 : 18:49:42
|
quote: Originally posted by Bosman
Dosta dugo sam izbjegavao uzimati Libellus stripove iz razloga što sam čuo da su im cijene nenormalne. Međutim nikad u stvari nisam ni pogledao kolike su im cijene zapravo i po mom ukusu uopšte nisu skupe onoliko koliko ih se predtavlja. Ono što me je takođe zaintrigiralo je to što Libellus ima neke priče koje nijedan drugi izdavač sa ovih prostora nije objavio.
Eh sad ima li neko da mi preporuči neki Libellusov strip, jer iskreno ne znam ništa o novijim Bonelli stripovima, jer nisam čitao stripove zadnje 4 godine i samo sam jedno jutro ustao i odlučio da ih ponovo krenem čitati. Najviše bih volio pročitati neku noviji priču od Texa, jer sam čuo da je on jedino kvalitetno u Bonelliu zadnjih godina.
Krivo si čuo...Bonelli stalno izdaje nove i odlične stvari.
Najbolje da sam istražuješ po katalogu Libellusa Teško ti je preporučiti kad se ne zna što ti leži...Bilo koji noviji Tex a poglavito Mladi Tex ako voliš Western....Dragonero serijal sa odličnim crtežom koji ne prati "Bonelli rešetku" ako voliš epsku fantastiku, zatim u istoj temi samo brutalnije albumi "Bezdušnog"...Dampyr ako voliš horror sa referencama na svjetske gradove i tradiciju....ako je SF tu su Siročad i Nathan Nevere...izvan Libellusa imaš odlični Krim serijal Komesar Ričardi ili Julija itd.itd. još puno toga. Od mini serijala preporučujem npr. Skriveno lice još uvijek ga ima dostupno u 7 knjiga. Ali na konkretno pitanje ako baš odlučio sa Texom krenuti - probaj sa nekim dostupnim Texom koji su zadnji izlazili kao što su Cheyenne Klub, Lijepa Zelda, Vancouver... Istražuj pa nam javi.... |
Edited by - logo111 on 21/07/2024 19:16:49 |
|
|
Bosman
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
5 Posts
Posted - 22/07/2024 : 01:01:57
|
Već duže vrijeme želim da krenem sa čitanjem Dragonera, ali sam čekao zbog toga što sam čuo da Strip agent kreće sa izdavanjem Dragonera i mislio sam da će biti 3u1 kao Ken Parker, međutim na kraju sam se razočarao. Nisam ništao od Dragonera osim jednog crossovera sa Zagorom, tako da ne znam od čega da krenem sa obzirom da je prvih nekoliko knjiga rasprodano. Za ove novije Texove priče sam čuo samo pohvale, pogotovo za Vancouver. Nathan Never mi se takođe uvijek činio zanimljiv iako ga nikad nisam čitao.
Btw now sam na forumu i nemam pojma kako neke stvari funkcionišu i iz tog razloga sam morao da editujem ovo 5 puta |
Edited by - Bosman on 22/07/2024 01:05:25 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/07/2024 : 07:41:06
|
Već duže vrijeme želim da krenem sa čitanjem Dragonera, ali sam čekao zbog toga što sam čuo da Strip agent kreće sa izdavanjem Dragonera i mislio sam da će biti 3u1 kao Ken Parker, međutim na kraju sam se razočarao. Nisam ništao od Dragonera osim jednog crossovera sa Zagorom, tako da ne znam od čega da krenem sa obzirom da je prvih nekoliko knjiga rasprodano. Za ove novije Texove priče sam čuo samo pohvale, pogotovo za Vancouver. Nathan Never mi se takođe uvijek činio zanimljiv iako ga nikad nisam čitao.
Btw now sam na forumu i nemam pojma kako neke stvari funkcionišu i iz tog razloga sam morao da editujem ovo 5 puta
dobrodosao care... Tex, Zagor i Mali Rendzer su ti zakon od stripa... vredi i ostalo, ali duplo manje... počni sa tim, ovo ti bar koliko toliko izlazi redovno.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
Posted - 22/07/2024 : 09:12:47
|
Što se tiče Dragonera nedavno je počeo ciklus "Mračni svijet" (Libellus izdao 2 knjige u planu je treća) i bez obzira što je dosta bitan kontinuitet (zbog likova u priči) može se počet čitat taj ciklus. Vjerujem da bi čak i Dragonerov "Bezdušni" se mogao čitati samostalno. Slična stvar (a vjerojatno i komliciranija) je s Nathan Neverom i s njegovim popratnim izdanjima. Kod njega možda da škicneš popratnja izdanja: "Godina Nulta", "Ponovno rođenje" i posebice "Generacije" pa da vidiš koliko ti to odgovara.
Tex ti je dugovječni serijal gdje redosljed čitanja i nije tako bitan. Tu je počeo Colosseum dobro raditi po principu 3u1, pogotovo s novim epizodama. Pa onda imaš VČ i Ludens s kiosk izdanjima. I naravno Libellus po principu jedna knjiga jedna priča.
Zagor slična priča kao i Tex, redosljed čitanja i nije posebno bitan pa je svejedno kad i od kud počneš.
Ostali (tipa Dylan Dog, Dampyr, Martin Mystere i itd) je ista priča. Redosljed i nije tako bitan.
I na kraju je stvar financija i volja da imaš ili nemaš kolekciju koja je uniformna ili ne. Rasprodana izdanja je danas i dosta teško naći bez obzira na bogatstvo za koje si voljan dati. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
|
Bosman
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
5 Posts
Posted - 22/07/2024 : 13:22:24
|
quote: Originally posted by mmihoci
Što se tiče Dragonera nedavno je počeo ciklus "Mračni svijet" (Libellus izdao 2 knjige u planu je treća) i bez obzira što je dosta bitan kontinuitet (zbog likova u priči) može se počet čitat taj ciklus. Vjerujem da bi čak i Dragonerov "Bezdušni" se mogao čitati samostalno. Slična stvar (a vjerojatno i komliciranija) je s Nathan Neverom i s njegovim popratnim izdanjima. Kod njega možda da škicneš popratnja izdanja: "Godina Nulta", "Ponovno rođenje" i posebice "Generacije" pa da vidiš koliko ti to odgovara.
Tex ti je dugovječni serijal gdje redosljed čitanja i nije tako bitan. Tu je počeo Colosseum dobro raditi po principu 3u1, pogotovo s novim epizodama. Pa onda imaš VČ i Ludens s kiosk izdanjima. I naravno Libellus po principu jedna knjiga jedna priča.
Zagor slična priča kao i Tex, redosljed čitanja i nije posebno bitan pa je svejedno kad i od kud počneš.
Ostali (tipa Dylan Dog, Dampyr, Martin Mystere i itd) je ista priča. Redosljed i nije tako bitan.
I na kraju je stvar financija i volja da imaš ili nemaš kolekciju koja je uniformna ili ne. Rasprodana izdanja je danas i dosta teško naći bez obzira na bogatstvo za koje si voljan dati.
Što se Dragonera tiče mislio sam da krenem sa Mračnim Svijetom ili sa magazinima. Ja nikad nisam čitao nijednog drugog Bonelli junaka osim Zagora, Martin Mystera i Texa. Pročitao sam 1 strip Mister Noa i 1 Dampyrov strip. Dampyr mi se činio veoma zanimljiv iz razloga što su glavni likovi sa ovih prostora i što se poneke priče i dešavaju na ovim prostorima. Međutim za sada želim da krenem sa Dragonerom, a kasnije ću vidjeti za ostale serijale. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
Posted - 22/07/2024 : 13:31:38
|
quote: Originally posted by mmihoci
I na kraju je stvar financija i volja da imaš ili nemaš kolekciju koja je uniformna ili ne. Rasprodana izdanja je danas i dosta teško naći bez obzira na bogatstvo za koje si voljan dati.
Što se Dragonera tiče mislio sam da krenem sa Mračnim Svijetom ili sa magazinima. Ja nikad nisam čitao nijednog drugog Bonelli junaka osim Zagora, Martin Mystera i Texa. Pročitao sam 1 strip Mister Noa i 1 Dampyrov strip. Dampyr mi se činio veoma zanimljiv iz razloga što su glavni likovi sa ovih prostora i što se poneke priče i dešavaju na ovim prostorima. Međutim za sada želim da krenem sa Dragonerom, a kasnije ću vidjeti za ostale serijale.
Onda počni s Dragonero - Mračni svijet. U Magazinima od 176 strana je 90-tak strana strip. Osim toga Magazini su vezani s Dragonero Redovna i malo Dragonero - Pobunjenik.
Ako ti paše brutalnost, Bezdušni su ti bez premca po tom pitanju u Bonellija. Ima jedan lik u Bezdušnima koji postaje jedan od jačih sporednih likova u Mračnom svijetu.
A onda su ti tu specijali u boji koje bih ja prije nego Magazine. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
Posted - 22/07/2024 : 13:50:39
|
Ako ti Libellusove Dampyr knjige nisu preskupe onda ti je pravo vrijeme da to počenš skupljati dok je još relativno lako nabaviti sve knjige.
Po dizajnu korica i formatom 4u1 ove knjige su mi u vrhu ako i ne najbolje u LL ponudi za skupljanje (ako ti se naravno sadržaj dopada).
Inače, par puta godišnje LL zna imati akcije. Zadnja je sad bila u lipnju ove godine gdje su neke stare knjige bile na popustu i 80%.
Mogao si neke nerasprodane knjige nabaviti za 5 € (Tipa Zagor kolor ili Nathan Never).
Ili ove akcije s "malo oštećenim koricama" a oštećenja vidljiva samo onima koji to pregledavaju povećalom. |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1160 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 22/07/2024 : 16:08:52
|
quote: Originally posted by mmihoci Ili ove akcije s "malo oštećenim koricama" a oštećenja vidljiva samo onima koji to pregledavaju povećalom.
Oštećenja nevidljiva, al žig je tu. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1089 Posts
Posted - 22/07/2024 : 17:13:17
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
quote: Originally posted by mmihoci Ili ove akcije s "malo oštećenim koricama" a oštećenja vidljiva samo onima koji to pregledavaju povećalom.
Oštećenja nevidljiva, al žig je tu.
Je istina, žig je tu. Zaboravio za njega. |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1160 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 22/07/2024 : 19:16:28
|
quote: Originally posted by mmihoci Je istina, žig je tu. Zaboravio za njega.
Nema problema. Al recimo, gle si ovo, da Fibra od onih 100-njak stripova koje s vremena na vrijeme stavlja na aukcije, onako reda radi lupi žig. Markos i ekipa da malo zapapre raji i ljubavi prema pečatima, pa nek se zna da su to stripovi "koji su se oštetili tijekom tiska, transporta, skladištenja ili su se vratili s polica knjižara i striparnica". Na većini se ništa ne vidi razlika, al neka. |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 22/07/2024 : 20:05:45
|
Otiskivanje pečata nije ničiji hir već zakonska obaveza.
Ali dobro, oko ovog uglavnom pametuju oni koji o tome i najmanje znaju.
Zakon o zaštiti potrošača je tu vrlo jasan i nedvosmislen ali evo da još jednom ponovimo.
"čl.23 Ako trgovac prodaje robu koja ima grešku, mora jasno, vidljivo i čitljivo označiti na robi ili na prodajnom mjestu da je riječ o prodaji robe s greškom te upoznati potrošača u čemu se sastoji greška na robi."
Dakle, svaki iole normalan kupac će pozdraviti da izdavač takve stripove adekvatno označi i ponudi ih po sniženim cijenama a ne da ih pusti u prodaju kao ispravne po redovnim cijenama. To se inače zove i poštena poslovna praksa.
Na kupcima je da odluče što će kupiti kao uostalom i kod svake robe. |
|
|
Topic |
|