Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 11/08/2024 : 11:02:10
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
ponekad sam ironican (ojro je cini mi se ukapirao) dobro na netu je to malo "teze procitati" nego uzivo znam da je bilo ocekivano ako nesto moze biti ocekivano u sportu cestitke :) (ne ironicne)
odmah skužio da se radi o najvišem stupnju ironije "par excellence" |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 11/08/2024 : 11:07:15
|
quote: Originally posted by supermark
Amerikanac odbio podijeliti zlato sa Novozelanđaninom u skoku u vis Na kraju završio sa srebrom
rekao je "we jump" i to ga koštalo zlatne medalje iako mislim da su več prije toga pripremili scenarij šta se dogodi ako obojica imaju preskačenu jednaku visinu. Samo su jednom podjelili zlatnu medalju inače to nije praksa. Ali da Amerikanac nije ispao kao timski igrač, Novozelanđanin npr poslednji skok na 238 cm uopšte nije skakao ozbiljno (samo se prebacio ispod letve) vjerovatno misleči, da če tako obojica dobiti zlatnu, a Amerikanac "we jump" dobro je na kraju ispalo |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 11/08/2024 : 11:11:39
|
Ako se dijeli medalja, onda se dijeli i nagrada, kažu
svaki pola medalje i postera? Ili jednome medalja a drugome poster? I svaki po pola Himne? Neki DJ svizac bi mogao da napravi remix američke i novozelandske himne pa da se to pusti dok Amerikanac na ramenima nosi Novozelanđanina na postolju. Ovako bi bilo najpravednije! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 11/08/2024 : 11:33:28
|
igre polako idu kraju.....za Sloveniju i nisu bile nešto posebno uspješne, samo dvije zlatne i jedna srebrna, ja osobno sam očekivao više a vjerujem da i ostali Slovenci. Več je počelo loše (ozljeda Primoža Rogliča i nenastupanje izdajnika Tadeja Pogačarja u kolesarstvu, to nam je sigurno odnjelo 2 medalje....na prošlim smo dobili zlatnu i broncu u kolesarstvu), onda 4 mesto Kristjana Čeha, Rukometaša, Odbojkaši podbacili,....manje od očekivanog! Ali je zato Hrvatska rasturila, dok Srbija nekako očekivano,....Kosovo isto tako nije podbacilo, mislim da su i na prijašnjim Olimpijskim igrama usvojili dvije medalje,...ne znam šta se dešava sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bih,....izgleda da nisu usvojili ni jednu medalju. Nekako imam utisak da se gubi sjaj Olimpijskih igara. Npr nisu stali ratovi (Olimpijske igre u Antičnoj Grčkoj su bile osmišljene da se za vrijeme igara odloži oružje), onda glupi dizajn maskote (crvena kapa iz neke revolucije,...mislim WTF) pa onda razpršenost igara (Tahiti, Marseile, Lille, Pariz,...) što znači da nema zajedničkog olimpijskog sela,....očekujem da če za 4 godina u Los Angelesu biti bolje, amerikanci če sigurno to znati iztržiti, napraviti show,....mislim da su najbolje igre do sada bile 2008 u Pekingu!!!! a onda svake godine lošije i lošije,...možda je došao kraj Olimpijskim igrama kakve poznajemo, pa samo čekam da če u budučnosti više zemalja organizirati Olimpijske igre zajedno i to če ih dokraja pokopati i svrstati na razinu seoskog takmičenja |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Posted - 11/08/2024 : 12:06:14
|
quote: Originally posted by 1Euro
svaki pola medalje i postera? Ili jednome medalja a drugome poster? I svaki po pola Himne? Neki DJ svizac bi mogao da napravi remix američke i novozelandske himne pa da se to pusti dok Amerikanac na ramenima nosi Novozelanđanina na postolju. Ovako bi bilo najpravednije!
Blizu, novčanu nagradu koja iznosi 40.000 za osvajače zlatne medalje |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17130 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 11/08/2024 : 13:13:58
|
svaki pola medalje i postera? Ili jednome medalja a drugome poster? I svaki po pola Himne? Neki DJ svizac bi mogao da napravi remix američke i novozelandske himne pa da se to pusti dok Amerikanac na ramenima nosi Novozelanđanina na postolju. Ovako bi bilo najpravednije!
Blizu, novčanu nagradu koja iznosi 40.000 za osvajače zlatne medalje
koliko znam, jedina nagrada za sportaša je: Medalja (i poster ovaj put, kojeg dobivaju, ponekada su im davali npr plišastu maskotu ili buket cviječa). To, o čemu ti pričaš, NOVČANA NAGRADA, nju daruje Nacionalni Olimpijski Komite vlastite države ( u tom primjeru Američki i Novozelanđanski) i visina je različita od zemlje do zemlje. Npr u Sloveniji zlatna medalja vrijedi 70.000 eura, srebro 58.000 eura i bronza 49.000 eura (tako nekako, treneri dobivaju nekih 5000 eura manje, a momčad oko 390.000 koje onda podijele međusobom). Ali to su brojke koje plača Olimpijski komtite Slovenije. Ostali komiteji drugih država plačaju drukčije, neki više neki čak manje,....neki možda samo stisak rukom i parčetom torte,....želim reči, da ako bi ova dva (amerikanac i Novozelanđanin) zajedno osvojila medalju, oni ne trebaju ništa djeliti, jer če ih vlastiti Olimpijski komite (u tom primjeru Američki i Novozelanđanski) nagraditi po svome cjeniku kojeg imaju. Recimo ako bi Slovenac osovojio zajedno sa Američanom, taj Slovenac bi dobio obečanih 70.000 eura (a za amerikanca ne znam kakve nagrade im davaju) i tih 70.000 on n etreba podijeliti sa amerikancem, jer njemu plača Slovenski nacionalni komite a ne Francuski. Nije to jednako kao kod npr DIJAMANTNE LIGE. Kod Dijamantne lige bi trebali podijeliti nagradu ali ovo su Olimpijske igre i tu je tako kako sam objasnio gore. Olimpijski komite svake države da svoju nagradu po cjeniku kojeg su objavili prije početka Olimpijskih igara, isto tako se ne bi djelila nagrada nekih osobnih sponzora koje možda imaju,... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Posted - 11/08/2024 : 14:25:44
|
Blizu, novčanu nagradu koja iznosi 40.000 za osvajače zlatne medalje
koliko znam, jedina nagrada za sportaša je: Medalja (i poster ovaj put, kojeg dobivaju, ponekada su im davali npr plišastu maskotu ili buket cviječa). To, o čemu ti pričaš, NOVČANA NAGRADA, nju daruje Nacionalni Olimpijski Komite vlastite države ( u tom primjeru Američki i Novozelanđanski) i visina je različita od zemlje do zemlje. Npr u Sloveniji zlatna medalja vrijedi 70.000 eura, srebro 58.000 eura i bronza 49.000 eura (tako nekako, treneri dobivaju nekih 5000 eura manje, a momčad oko 390.000 koje onda podijele međusobom). Ali to su brojke koje plača Olimpijski komtite Slovenije. Ostali komiteji drugih država plačaju drukčije, neki više neki čak manje,....neki možda samo stisak rukom i parčetom torte,....želim reči, da ako bi ova dva (amerikanac i Novozelanđanin) zajedno osvojila medalju, oni ne trebaju ništa djeliti, jer če ih vlastiti Olimpijski komite (u tom primjeru Američki i Novozelanđanski) nagraditi po svome cjeniku kojeg imaju. Recimo ako bi Slovenac osovojio zajedno sa Američanom, taj Slovenac bi dobio obečanih 70.000 eura (a za amerikanca ne znam kakve nagrade im davaju) i tih 70.000 on n etreba podijeliti sa amerikancem, jer njemu plača Slovenski nacionalni komite a ne Francuski. Nije to jednako kao kod npr DIJAMANTNE LIGE. Kod Dijamantne lige bi trebali podijeliti nagradu ali ovo su Olimpijske igre i tu je tako kako sam objasnio gore. Olimpijski komite svake države da svoju nagradu po cjeniku kojeg su objavili prije početka Olimpijskih igara, isto tako se ne bi djelila nagrada nekih osobnih sponzora koje možda imaju,...
Međunarodni atletski savez daruje 40.000 za zlato, nevezano za iznose koje dodjeljuje država svojim osvajačima
|
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
658 Posts
Member since 07/11/2002 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31273 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 11/08/2024 : 14:45:11
|
Utakmica gotova, naši na mahove nešto, ali više su zabili iz igre nego s igračem više, a tako se ne može protiv nikoga, loš ulazak u utakmicu i to je to, kraj nada! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
658 Posts
Member since 07/11/2002 |
|
MD72
Average Member
679 Posts
Member since 05/10/2014 |
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 11/08/2024 : 15:22:17
|
Hrvatska i Srbija još jednom pokazale da su klasa u vaterpolu i da se na ovim prostorima igra ubedljivo najbolji i da se to neće tako lako menjati. Eto, Srbija je opet osvojila zlato, treći put zaredom, tu je došlo kao što je otišlo na više drugih strana u drugim sportovima, tako valjda ide, šta znam. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4820 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 11/08/2024 : 15:38:45
|
quote: Originally posted by MD72
Danas je presudila taktika, a ne kvaliteta. Srpski izbornik je napravio sve kako spada. Cestitke Srbiji.
Ne bi reka da je presudila taktika nego katastrofalna obrana sa igračen manje u prvoj četvrtini. U prvome time outu se dobro čulo Tucka kako viče "koji van je kurac?". 3 razlike se u ovakvoj utakmici ne stiže. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 11/08/2024 15:41:01 |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 11/08/2024 : 15:41:34
|
Čestitke osvajačima medalja sa ovih prostora. Ne mogu da se otmem utisku da nam ide polako lošije ako pogledamo pretprošle i prošle igre, bolji učinak ranije i za Srbiju i za Hrvatsku i za Sloveniju. Mora da se vidi zašto je tako, doduše na ovim igrama, kao i u Londonu 2012., nije ni lako u nekim sportovima uraditi nešto uz ogromnu sudijsku lakrdiju, pogotovo recimo kad su borilački sportovi u pitanju, ali i mnogi drugi.
Lično mislim da će u Los Anđelesu biti bolji uslovi za takmičenje, kad su SAD domaćini, bar će stvari biti isterane na čistac, a i imaju oni drugačiji pristup.
Što se konkretno Srbije tiče, ove igre su popriličan neuspeh, neki broj od 10 osvojenih medalja ni najmanje nije bio nerealan, ali niz podbačaja, zatim sudijskih krađa u borilačkim sportovima (pre svega boks gde je Šadrinoj sramno ukradeno polufinale) plus povrede Mićića u rvanju koji je bio prvi favorit za zlato i Angeline Topić koja bi u skoku u vis verovatno osvojila bronzu, učinili su svoje. Najviše su podbacili basketaši 3x3 koji su do ovih igara osvojili sva bitnija takmičenja protiv potpuno istih rivala.Slična priča kao i u Tokiju, no tamo ih je samo jedna loša utakmica koštala zlata i dobili su bar bronzu, ovde je baš bilo loše. Borilački sportovi isto podbačaj, nikad jače i brojnije ekipe u rvanju, boksu, džudou i tekvondu nismo poslali, ali na kraju uz sve što se dešavalo samo medalja u tekvondou od Perišić, čisto da nastavi niz uspeha Milice Mandić i Tijane Bogdanović. No dobro, u borilačkim sportovima se odlično radi i moraće da dođe to kad-tad na naplatu, no zato se očajno radi u veslanju, kajaku, odbojka propada, atletika stagnira, plivanje je užas, a ni u vaterpolu uprkos zlatu nikako ne cvetaju ruže i svi ih se sete samo kada su igre na tapetu. Možda bude koristi neke od izgradnje novih sportskih objekata koji su u toku, možda i ne, videćemo. Bez obzira na političku opredeljenost, ne može se kriviti država za neuspeh, ulaže se dosta, gradi, plaćaju se pripreme gde god da treba i nagrada za osvajače zlata je bila čak 200 000 evra, takođe i za svaku medalju određena suma. Da n e spominjem i nacionalne penzije, dakle srpski sportisti nisu više u situaciji u kakvoj su nekada bili . A i nekada su se osvajale medalje pomoću štapa i kanapa, strelci su uz pozajmljivanje municije od drugih redovno donosili odličja recimo. Dakle, nije sve ni u novcu, nešto je i u voljnom momentu, kao i stabilnoj psihi, to je i ključ svega.
Ipak, utisak ovih igara i ono po čemu ću ih pamtiti je zlatna medalja Đokovića i cementiranje statusa najboljeg u istoriji u jednom tako globalno popularnom sportu. Eto da i Srbija ima jednog takvog sportistu. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17130 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 11/08/2024 : 15:44:39
|
Ono što mi je najnevjerovatnije je cenzura. U neko doba kad su košarkaši danas stigli na aerodrom objavljeno je kako je Jokić prošao praktično bez pozdrava, nije htio da se potpiše na loptu nekom djetetu... A onda je uskoro vijest izbrisana. Jokića svi poštujemo, ali zar je zabranjeno istaći neke stvari koje nisu baš pozitivan primjer? Ne čudim mu se što ne priča s medijima, ima i razloga, ali ipak da je zaštićen od svake kritike, to baš ne ide. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8538 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 11/08/2024 : 15:50:55
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by MD72
Danas je presudila taktika, a ne kvaliteta. Srpski izbornik je napravio sve kako spada. Cestitke Srbiji.
Ne bi reka da je presudila taktika nego katastrofalna obrana sa igračen manje u prvoj četvrtini. U prvome time outu se dobro čulo Tucka kako viče "koji van je kurac?". 3 razlike se u ovakvoj utakmici ne stiže.
Dok nam je realizacija igraca vise na cijelom turniru bila katastrofalna. Ustvari je uz takvu realizaciju igraca vise pravo cudo sto smo uopce dosli do finala. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31273 Posts
Posted - 11/08/2024 : 16:30:03
|
Čestitke Srbiji, čestitke Hrvatskoj, tri turnira ove godine, 2 srebra i zlato. Bilo je sreće s Mađarima, danas potpuno zasluženo slavila Srbija! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12738 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 11/08/2024 : 17:29:24
|
quote: Originally posted by izivko
Slovenci će razbiti na ovoj Olimpijadi. Hrvatska druga, Srbija treća.
Pokazalo se loša prognoza. Slovenci podbacili. Čestitke svim osvajačima medalja!
27. Srbija 3 1 1 - 5 30. Hrvatska 2 2 3 - 7 34. Slovenija 2 1 1 - 4 |
Have mercy |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47303 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/08/2024 : 18:00:18
|
Slovenci će razbiti na ovoj Olimpijadi. Hrvatska druga, Srbija treća.
Pokazalo se loša prognoza. Slovenci podbacili. Čestitke svim osvajačima medalja!
27. Srbija 3 1 1 - 5 30. Hrvatska 2 2 3 - 7 34. Slovenija 2 1 1 - 4
Gledajući po stanovništvu Slo i Hr su odlične,Srb podbacila. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31273 Posts
Posted - 11/08/2024 : 18:12:35
|
Što se mene tiče odličan rezultat, kakve uvjete imaju naši sportaši ovo je fantastično! |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
Topic |
|