Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/02/2022 : 12:26:29
|
meni je ovo pre za matore nego za decu |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 11/02/2022 12:26:41 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 11/02/2022 : 13:49:05
|
quote: Originally posted by Cromwell Molim vas, ne navlačite djecu na stripove. Neka ostanu normalna.
Mudro zboriš .
Sigurno si jučer gledao emisiju o stripu na HRT3. |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 11/02/2022 : 16:53:41
|
quote: Originally posted by Cromwell
Pa Chuiju je i Žodo dječje štivo.
Molim vas, ne navlačite djecu na stripove. Neka ostanu normalna.
reko sam da je Inkal vrlo atraktivan i za publiku tipa 7/8 razred osnovne škole jer uopće nije poanta da moraju razumijeti sve, al je vrlo zabavno i vizualno atraktivno pa i za klince. Pa da mi je netko dao Inkala na njemačkom kad sam bio u 7. razredu osnovne gutao bih ga barem kao slikovnicu. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 11/02/2022 : 20:27:18
|
Spominjao si i klince u domovima/lektire za osnovnoškolce al nema veze zapravo. Tvoj optimizam je lijep ali nema veze sa stvarnošću, na žalost. :( Ok ako pričamo samo o vizualnoj strani- klince ako već treba navlačiti na stripove onda to treba učiniti do prije srednje škole, odnosno čim ranije. A to se garantirano ne može postići prljavim točkocrticama Moebiusa ili četkastom stilizacijom kakva je u Majmunu. Klincima ako bi se nešto svidjelo onda je to eventualno čist crtež i ništa drugo. Pričala mi je frendica da njenu djecu ne zanimaju niti slikovnice niti stripovi (dao sam im par BG Asterixa). Gledali su neki stari Disney crtić 10 min i gotovo, pad koncentracije "mama jel mogu na tablet?". E pa jebiga sad.
Curice od prvog do četvrtog - Višnja, mange i ostali stripovi s velikim očima Dečki od prvog do četvrtog- Spajdermeni, Iron Mani i stripovi po igricama
Srednjoškolce koji nisu zavoljeli strip u mladosti neće ih zanimati niti kasnije a uostalom nema šanse da im to bude stimulirajuće poput Fortnitea ili Leaugue of legends ili štogod sad već bilo popularno. Uostalom i većina nas smo imali pauzu čitanja stripova u srednjoj/faxu Tako da očekivati od nekog srednjoškolca kojeg lupaju hormoni da se navuče kroz Inkala ili Majmuna ne samo da je iluzorno nego je i smiješno. (nemoj samo ovo sad shvatiti osobno, govorim općenito)
EDIT @Peyo: nisam, ali sad me baš zanima. :D Potražiti ću na jutubu |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 11/02/2022 20:30:45 |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 11/02/2022 : 23:19:59
|
quote: Originally posted by Cromwell
Spominjao si i klince u domovima/lektire za osnovnoškolce al nema veze zapravo. Tvoj optimizam je lijep ali nema veze sa stvarnošću, na žalost. :( Ok ako pričamo samo o vizualnoj strani- klince ako već treba navlačiti na stripove onda to treba učiniti do prije srednje škole, odnosno čim ranije. A to se garantirano ne može postići prljavim točkocrticama Moebiusa ili četkastom stilizacijom kakva je u Majmunu. Klincima ako bi se nešto svidjelo onda je to eventualno čist crtež i ništa drugo. Pričala mi je frendica da njenu djecu ne zanimaju niti slikovnice niti stripovi (dao sam im par BG Asterixa). Gledali su neki stari Disney crtić 10 min i gotovo, pad koncentracije "mama jel mogu na tablet?". E pa jebiga sad.
Curice od prvog do četvrtog - Višnja, mange i ostali stripovi s velikim očima Dečki od prvog do četvrtog- Spajdermeni, Iron Mani i stripovi po igricama
Srednjoškolce koji nisu zavoljeli strip u mladosti neće ih zanimati niti kasnije a uostalom nema šanse da im to bude stimulirajuće poput Fortnitea ili Leaugue of legends ili štogod sad već bilo popularno. Uostalom i većina nas smo imali pauzu čitanja stripova u srednjoj/faxu Tako da očekivati od nekog srednjoškolca kojeg lupaju hormoni da se navuče kroz Inkala ili Majmuna ne samo da je iluzorno nego je i smiješno. (nemoj samo ovo sad shvatiti osobno, govorim općenito)
EDIT @Peyo: nisam, ali sad me baš zanima. :D Potražiti ću na jutubu
pa slažem se sa svime što si napisao, al svejedno mogu biti optimist valjda zato što brijem da mi je netko dao Inkala u 7om osnovne bi barem buljio u sličice makar ne razumio puno toga. |
Edited by - Chui on 11/02/2022 23:23:03 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/02/2022 : 19:22:40
|
Ne znam sta da mislim o ovom stripu. Lupano me je odusevio jos davno Okeanom ljubavi (potrazite ovaj odlican strip u izdanju Besne kobile, cudi me da ga i Fibra nije izbacila) i nedavno jednom drugom kolorkom Cao djaci, a i dobri su mi Stare Furune/Prdonje. Medjutim Majmun mi je onako, nit smrdi nit mirise. To sto je zasnovano na istinitoj prici dodaje na uznemirujucoj i potresnoj noti, ljudska glupost i mrznja ne znaju za granicu ali nacin na koji Lupano pripoveda pricu je nekako previse naivno i prejednostavno iako je strip ocigledna farsa i tragikomedija i previse direktno se obraca citoacu, nisam najveci ljubitelj odsustva suptilnosti, ali ponekad je neophodno ljudima zabosti prst u oko i reci im: eej, vidis ovo, ovo nije u redu. Ali opet mislim da bi strip mogao mnogo bolje da se scenaristicki izvede i sa manje direktnog moraliziranja i manje sto bi englezi rekli ,,preachy". Moj utisak je dakle neka kombinacija ova dva posta (ali malo vise naginjem zarmixovom):
quote: Originally posted by naker
Majku mu pa ovi su stvarno obrijali majmunu svaku dlaku sa tela.. A nebo oslikano crvenom bojom upotpunjuje sliku da ovde nije reč o običnom suđenju, ovo je suđenje proizišlo iz samog pakla.. Ne znam da li u ovoj priči postoji makar i zrnce istine ali bilo bi komično da nije tragično do kojih sve granica može da dobaci ljudska glupost i šovinizam pa da se pojavi ta potreba među ljudima da mrze sve što dolazi spolja jer to nije "naše", slepo mrze nešto o čemu ništa ne znaju..
Dobar je Majmun iz Hartlepoola, ali ljudi nažalost prečesto ispadnu veći majmuni i od samih majmuna.
quote: Originally posted by zarmix
Nisam rekao da je ovo loše, dapače, mislim da je "Majmun..." kvalitetan strip-slikovnica koji bi odgusta pročitao ili poklonio djetetu od 10-12 godina da se pouči humanosti, nauči što je to ksenofobija itd, ali da se također radi o djelu koje predstavlja nešto poput spota ili kratkog crtanog filma za iskusnog čitača.
Moja ocena bi bila 5,5/10 |
Edited by - going going on 20/02/2022 19:30:18 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 29/08/2023 : 11:47:47
|
Dobar je Majmun skroz, posebno radi crteža. Dobro crta face, izraze lica, emocije.. Interesantna priča/legenda o besmislenosti nacionalizma. S obzirom na to koliko ljudi znaju bit glupi, ja bih rekao da je vrlo vjerojatno istinita. Plus za pojavu Charlesa Darwina. Strip kao stvoren za poklon nekome.
|
Bond.James Bond. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2158 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 14/08/2024 : 20:01:46
|
quote: Originally posted by anto
"Nacija je društvo koje ujedinjuju iluzije o vlastitim precima i mržnja prema susedima." Dean William
"Nacija je drustvo koje ujedinjuju iluzije o vlastitim precima i mrznja prema susjedima"
great minds think alike :) tako sam i ja hteo poceti poruku i poceo sam :)
dobar je majmun (mada mozda malo predvidljiv ali nema veze) to jest majmuni iz hartlepoola
dugo nisam citao nesto od Lupana pa je bilo vise nego vreme
e sad da procitam detaljno sta ste nakuckali ovde.
edit: ako neko zeli da procita tekst Miroslava Cmuka o ovome stripu moze ga naci ovde https://fenomeni.me/majmun-iz-hartlepoola-prica-o-dosljednoj-zadrtosti-tema-strip/ (posto link ranije spomenut na temi vise ne radi) (procitati tekst nakon citanja stripa) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 14/08/2024 20:19:35 |
|
|
Topic |
|