Ne znam jel' ko čitao specijalnu postrojbu, onaj jednobroj di se Zagor vraća na misto pokolja Abaneka... U jednom trenu kaže Bure - da se prisjetite, bacite oko na "Zagor: Korijeni 5"... Nema njemu nitko prije ni poslije njega, on je sve napisao i sve će napisati... Ne znam više jel zaluđen, zbunjen, obmanjen, ali sve sam više na stavu da se nove Zagore ne bi smilo čitati, jer će nas ubiti i zgaditi nam lika. Recimo, ovaj Supermike... Ako tko zaista voli Zagora, nemojte to čitati, ni slučajno. Čak vam može na zdravlje utjecati, još ako već imate problema s tlakom/šećerom, nečim trećim...
Ne znam jel' ko čitao specijalnu postrojbu, onaj jednobroj di se Zagor vraća na misto pokolja Abaneka... U jednom trenu kaže Bure - da se prisjetite, bacite oko na "Zagor: Korijeni 5"... Nema njemu nitko prije ni poslije njega, on je sve napisao i sve će napisati... Ne znam više jel zaluđen, zbunjen, obmanjen, ali sve sam više na stavu da se nove Zagore ne bi smilo čitati, jer će nas ubiti i zgaditi nam lika. Recimo, ovaj Supermike... Ako tko zaista voli Zagora, nemojte to čitati, ni slučajno. Čak vam može na zdravlje utjecati, još ako već imate problema s tlakom/šećerom, nečim trećim...
Meni srecom uvijek nakon nekog vremena naleti neka novija epizoda koja mi vrati nadu u Zagora, kao npr. druga sveska Zombija u Darkwoodu koja mi je jedna od najjacih u serijalu.
nisi daleko od istine
Ne slažem se samo sa jednim, da će nam Zagora ubiti.... Zagor je meni neuništiv. Uvijek ćemo imati zlatno doba. A uskoro će valjda Zagora pisati i crtati AI, u stilu Nolitte i Ferrija.
u originalu je 207 stranica....ako su skratili na 160 to je uzasna odluka..a lepo je da se konacno vidi ova epizoda...za one koji ne znaju ovu epizodu su pronasli jos pre desetak godina u prasnjavoj fioci..ostala je neobjavljena tada kad je i nastala tokom 1980-tih..i sada ce ugledati svetlost dana....druga slicna neobjavljena je gambina sa liberti samom i seminolama ali njeno objavljivanje ce tesko moci jer bi se narusio sled dogadjaja zapravo ponistilo bi se sve sto je izaslo vec sa tim akterima..a segna je preminuo 2012 godine
Zašto je Senja "uvaljivanje"? Nekada mi je bio loš, ali tada se poredio sa Ferijem i Donatelijem iz zlatnog perioda, dok danas, kada ga uporedim sa nekim Zagorovim crtačima - deluje čak i superiorno. Jedina šteta je što je priča iskasapljena i skraćena za 47 strana. Kad su je već platili nekada davno, ne vidim da nešto više strana može da drastično utiče na cenu koštanja ( a mogli su za ovaj broj i da povećaju cenu). Ovo vredi nabaviti makar kao kuriozitet.
u originalu je 207 stranica....ako su skratili na 160 to je uzasna odluka..a lepo je da se konacno vidi ova epizoda...za one koji ne znaju ovu epizodu su pronasli jos pre desetak godina u prasnjavoj fioci..ostala je neobjavljena tada kad je i nastala tokom 1980-tih..i sada ce ugledati svetlost dana....druga slicna neobjavljena je gambina sa liberti samom i seminolama ali njeno objavljivanje ce tesko moci jer bi se narusio sled dogadjaja zapravo ponistilo bi se sve sto je izaslo vec sa tim akterima..a segna je preminuo 2012 godine
Ovo je Burattini izjavio 2017.
Unlike those of "The Return of Liberty Sam", I have seen the plates of "The King of Green Cuenca" several times and examined them carefully, after I myself have recovered them in a remote corner of our archives. It is a story of 216 tablets written by Giorgio Pezzin towards the end of the seventies and illustrated by Pini Segna.
pre je bilo price o 207 stranica..ako je 216 , onda je jos gore da su skratili na 160...uzasno..zar se nije ovaj specijal mogao objaviti na tih 216 strana..moglo je i u maksi ( zagor plus ), moglo je i u redovnu seriju....a ne skratiti toliko....samim tim i prica ce sigurno delovati dosta losije