Za knjige bi se složio, za stripove baš i ne. Sandman i Od signala do šuma su mu vrhunske stvari, dok su Knjige magije, Death, 1602, Caped Crusader iznad prosečne stvari.
Umetnici se pamte po najboljim delima, ne po proseku.
Za knjige bi se složio, za stripove baš i ne. Sandman i Od signala do šuma su mu vrhunske stvari, dok su Knjige magije, Death, 1602, Caped Crusader iznad prosečne stvari.
Meni nisu. Solidni, ali nikako iznad prosjeka. Jedino mozda orhideja ide iznad prosjeka, al to sam citao prije 20 godina pa nisam siguran.
Pa koje su ti najbolje epizode Princa Valijanta? Ili ćeš ceo opus proglasiti za jedno delo, da bude lakše? I kad smo već kod toga, ko je pisao sve epizode? Sam Foster, dok je crtao ili...?
U planu je za vikend otvoriti onda cijeli proces. Nakon vaših konstruktivnih prijedloga i kritika, konačna pravila će se ponešto izmijeniti, ali ostajem pri sustavu kvota. Objašnjenja će biti navedena pravovremeno.
I da, savjet je da se uzmu u obzir najbolja djela i vrhunci jer je tako najbolje rangirati umjetnike. Kad bi gledali prosjek u karijeri David Bowie nikad ne bi bio tako slavljen jer je 30 godina objavljivao svakojake gluposti.
- Alan Moore - Frank Miller - Garth Ennis - Grant Morrison - Warren Ellis - Neil Gaiman - Brian Azzarello - Charles Schulz - Bill Watterson - Chris Claremont
Draperu, vidi se da pristupaš ovome sa filmskom zaleđinom. U smislu same forme stripa, više bih voleo kada bi ljudi govorili o arhitektama nego o scenaristima. Chris Ware je dobar na tom bazičnom nivou strukture, ali kao standardni scenarista? Teško.
No, šta je tu je. Istorija stripa, posebno u Americi, ide takvoj podeli u prilog. Idemo dalje.
Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Draperu, vidi se da pristupaš ovome sa filmskom zaleđinom. U smislu same forme stripa, više bih voleo kada bi ljudi govorili o arhitektama nego o scenaristima. Chris Ware je dobar na tom bazičnom nivou strukture, ali kao standardni scenarista? Teško.
No, šta je tu je. Istorija stripa, posebno u Americi, ide takvoj podeli u prilog. Idemo dalje.
Negdje sam morao staviti kriterij, iako strip je dosta kompleksna umjetnost za tako razdvajati scenarij i vizuale. Da sam stavio 100 najznačajnijih ljudi u stripu, onda bi mi to djelovalo previše široko i nedorečeno.
Negdje sam morao staviti kriterij, iako strip je dosta kompleksna umjetnost za tako razdvajati scenarij i vizuale. Da sam stavio 100 najznačajnijih ljudi u stripu, onda bi mi to djelovalo previše široko i nedorečeno.
Zato moraš napraviti i izbor za 100 najboljih crtača.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins