Author |
Topic |
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2190 Posts
Member since 12/12/2016 |
Posted - 14/09/2024 : 02:11:18
|
quote: Originally posted by SPQRoma 𝕄𝔸𝕁𝕊𝕋𝕆ℝ𝕀 𝕊𝕋ℝ𝕀ℙ𝔸 je, u to više nema sumnje, edicija koja je svetlosnom brzinom osvojila srca naše čitalačke publike! Kvalitet prvog broja ove 𝗚𝗢𝗟𝗖𝗢𝗡𝗗𝗜𝗡𝗘 biblioteke, a i trud svih nas u redakciji očigledno su prepoznali i različiti mediji, tako da ste prikaze ovog izdanja mogli da čitate u više novina i časopisa, a predstavljeni su i na državnoj televiziji. Ipak, nama je najbitniji sud vas, naših čitalaca - a rezultati prodaje jasno govore da su 𝕄𝔸𝕁𝕊𝕋𝕆ℝ𝕀 𝕊𝕋ℝ𝕀ℙ𝔸 pun pogodak! Znamo da vas zanima i šta ćete još moći da pročitate u sledećim brojevima ove edicije, pa hajde onda da kažemo koju reč i na tu temu.
✒️ Dakle, najpre na red dolaze još dva integrala Berardija i Milaca, kojima ćemo zaokružiti njihov opus. Integral broj 2 sadrži „𝗠𝗮𝘀̌𝘁𝗮𝗿𝗶𝗷𝗲“, zbirku kratkih priča kojim ovaj legendarni dvojac jasno pokazuje zašto ih smatraju za sam vrh svetskih strip autora i „Tiki“, uzbudljivu i emotivnu priču smeštenu u južnoameričke prašume. Za veliki finale, treći integral, ostavljamo najbolje: „𝗖̌𝗼𝘃𝗲𝗸 𝘀 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽𝗶𝗻𝗮“, još jedna priča dobro poznata našim stripofilima, a uz nju prava poslastica: „𝗗𝗼𝗯𝗿𝗼 𝗱𝗼𝘀̌𝗹𝗶 𝘂 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴𝘃𝗶𝗹“, 𝑲𝙊𝑴𝙋𝑳𝙀𝑻𝘼𝑵 𝑰 𝑼 𝑩𝙊𝑱𝙄! Uz odobrenje maestra Iva Milaca koji je lično kolorisao deo na kome je radio, čitaoci na našim prostorima će po prvi put moći da pročitaju ovo remek delo na drugačiji način, sa potpuno novom dimenzijom koju može da donese samo paleta boja preneta na papir četkicom u rukama pravih umetnika.
❓ A šta posle toga, pitate se možda... pa, šta kažete na najpoznatiji rad najvećeg među velikanima, oca cele francuske škole stripa? Žiže i „𝗗𝘇̌𝗲𝗿𝗶 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴“ otvoriće drugu etapu na putovanju zvanom 𝕄𝔸𝕁𝕊𝕋𝕆ℝ𝕀 𝕊𝕋ℝ𝕀ℙ𝔸! Priznajemo, dugo i predugo smo ga čekali i mi i vi, ali kad ga vidite... eh, predugo bi trajala ova objava, ali čuće se već!
❗️ Dovoljno? Nama nije. 😃 Na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu knjiga u ovoj ediciji kao deo jedne još veće priče očekuje vas i jedno hit iznenađenje, ali o tom – potom!
🛎 Dakle, narednih nekoliko meseci će proteći veoma dinamično, barem što se tiče nas iz 𝗚𝗢𝗟𝗖𝗢𝗡𝗗𝗘. Ovo je tek prva najava u nizu, kad budete čuli šta vas još sve čeka... 🫢
Zar nije Džeri Spring trebao izači u ediciji Majstori Stripa?
|
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18849 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/09/2024 : 05:31:43
|
Nadam se da je DŽERI bez kolora.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/09/2024 : 07:10:09
|
Forma B? Pa tu je kvalitet na poslednjem mestu :) Znaci da se pozdravljamo polako sa Natanom :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
931 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 14/09/2024 : 09:06:26
|
quote: Originally posted by dzoni
forma b sama radi natana dalje....nadam se kvalitetu kao do sada ( natan )...jer kad forma b sama radi strip onda do sada to nije izgledalo nesto mnogo kvalitetno...sto se julije tice eto vec je nema 13 meseci....vise od godinu dana je nema...za jedan dug serijal to je bas los tempo
Nisi dobro shvatio, ne radi Forma B sama nego se ona bavi pravima i ostalim obavezama koje idu. Naravno da ništa neće otići u štampu prije nego što i momci iz Golconde pregledaju i aminuju. I do sada je bio zajednički projekat, biće i ubuduće, samo takav je dogovor. |
HOKA-HEY |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21067 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/09/2024 : 10:53:49
|
quote: Originally posted by SPQRoma
quote: Originally posted by dzoni
forma b sama radi natana dalje....nadam se kvalitetu kao do sada ( natan )...jer kad forma b sama radi strip onda do sada to nije izgledalo nesto mnogo kvalitetno...sto se julije tice eto vec je nema 13 meseci....vise od godinu dana je nema...za jedan dug serijal to je bas los tempo
Nisi dobro shvatio, ne radi Forma B sama nego se ona bavi pravima i ostalim obavezama koje idu. Naravno da ništa neće otići u štampu prije nego što i momci iz Golconde pregledaju i aminuju. I do sada je bio zajednički projekat, biće i ubuduće, samo takav je dogovor.
uf dobro je;pomislio sam kao i svi ostali da ostaje Natan samo u rukama Forme B,što automatski znači srozavanje kvaliteta. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2038 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/09/2024 : 12:23:15
|
Nisam uopste fan Natana ali kupujem od Golkonde jer imam nameru da podrzim a taj trobroj je stvarno OK kvaliteta i neka ga u steku. Ali sam se presekao kad sam skontao da ce Forma B da preuzme. No ako je kvalitet isti, neka vozi, tu sam. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7892 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1843 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9615 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/09/2024 : 16:49:04
|
očigledno je da zbog Al Eksa i takvog pristupa celoj stvari nemamo više Natana ovoga što ide xD |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/09/2024 : 08:28:44
|
Moze li mi neko reci do kojeg broja Golkondinog Traper Kerija su pokrivene price vec objavljene kod Phoenix Pressa? Danke!
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2189 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2691 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 16/09/2024 : 13:40:18
|
I gde je sada najavljeni dvomesecni ritam Kena Parkera?! Ajd besmisao nastavka, ali 11 broj trebalo u junu, sada septembar...nema ga u najavama ni za Sajam... |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2785 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2320 Posts
Member since 13/01/2009 |
|
jagodanbg
Senior Member
2785 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7804 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/09/2024 : 08:42:48
|
mene su (ponovo) prevarili za prugnea. trebao je ići u decembru prošle ili u januaru ove godine, tako su mi bili rekli.
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
610 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 17/09/2024 : 09:53:56
|
Neke od nas za oldboja, rekli u avgustu i posle prc, nema ga... |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
931 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
Promys
Starting Member
72 Posts
Member since 03/02/2023 |
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 18/09/2024 : 12:09:25
|
Pozdrav svima na temi, imao bih pitanje u vezi Golcondinog LMS. Gledao sam neke videe na YouTube gdje ljudi pokazuju kako izgleda Golcondin LMS, i moram priznati da mi je totalno fora... A u vezi toga ide i pitanje, koji bi bio smjer izlaženja pojedinih junaka tj. serijala? Da li se tu radi o svojevrsnom "best off" ili oni idu kronološkim redom od određenog (?) broja? Ili možda kombinacija toga ili nešto treće?
To pitam jer sam svjestan da kraj npr. Kita Tellera sa 3 broja godišnje izvjesno neće vidjeti ni dobar dio djeca koja se danas rode.
EDIT unaprijed se ispričavam ako je to već bilo pojašnjeno, search funkcija i ja smo na ovom forumu oduvijek ratovali. |
Moje aukcije u prodaji |
Edited by - DKoor on 18/09/2024 12:11:38 |
|
|
mmihoci
Senior Member
1086 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
mmihoci
Senior Member
1086 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 18/09/2024 : 13:33:20
|
quote: Originally posted by DKoor
Pozdrav svima na temi, imao bih pitanje u vezi Golcondinog LMS. Gledao sam neke videe na YouTube gdje ljudi pokazuju kako izgleda Golcondin LMS, i moram priznati da mi je totalno fora... A u vezi toga ide i pitanje, koji bi bio smjer izlaženja pojedinih junaka tj. serijala? Da li se tu radi o svojevrsnom "best off" ili oni idu kronološkim redom od određenog (?) broja? Ili možda kombinacija toga ili nešto treće?
To pitam jer sam svjestan da kraj npr. Kita Tellera sa 3 broja godišnje izvjesno neće vidjeti ni dobar dio djeca koja se danas rode.
EDIT unaprijed se ispričavam ako je to već bilo pojašnjeno, search funkcija i ja smo na ovom forumu oduvijek ratovali.
Golconda LMS se naslanja na koncept "starog" Dnevnikovog LMS-a. I meni su zbog toga bolji od VČ Zlatne Serije ili VČ LMS-a.
A ovako to otprilike ide: 1. Priče - objavljuju se do sad neobjavljene kompletne (dakle nekih 115 strana) epizode te edicije. Ja zbog toga uzimam uvijek 2 komada: jedan za JDJP "šalata" kolekciju te jedan za LMS. 2. Julia - objavljena epizoda koja do onda nije bila objavljena, pa onda iza te epizoda koja je bila već objavljena u Julia knjigama pa sad su objavljene epizode 174 i 175. Te epizode u Julia knjigama kak sad stvari stoje će doći za nekoliko godina (možda i više od 10 godina). I tu strip ima 130 strana kao što ima cjelovita jedna epizoda Julie. 3. Nathan Never - nakon objave knjige 1, izašli u LMS-u epizoda 1 i 2 a sad idu od epizode 250 pa dalje (poslije Rata Svjetova) 4. Nick Raider - par epizoda iz redovne serija, sad epizode iz Almanaha 5. Ken Parker - možda je tu u pitanju "best of" 6. Kit Teller - možda isto najbolje epizode 7. Blek - obično je primarno epizoda iz tkzv. Yu produkcije a druga priča u nastavcima je ne-Yu.
Ne znam jel sam možda kojeg junaka zaboravio.
Uglavnom, edicija koja slijedi tradiciju Dnevnikovog LMS-a, jeftina i s mješavinom starih i novih junaka. |
|
|
MF Doom
New Member
119 Posts
Member since 23/04/2024 |
|
jagodanbg
Senior Member
2785 Posts
|