Volio bih da DW nastavi da objavljuje Marvelove adaptacije filmova i serija poput James Bonda, Star Wars, Zvjezdane staze, Galaktike i sl. A super bi išao i Superman od DC.
Materijali su bolna tema u poslednje vreme kada je reč o Konanu. Naredna Dark Hors knjiga, kao i Hronike #7 trpe i čekaju već mesecima jer su vlasnici licence izgubili odgovarajuće materijale, pa moramo da se dovijamo.
Prvi specijal je bolji, jer je i film po kojem je rađen bolji (osvrt na filmove link). A i tu je bog otac Bjusema bio u punoj sjaju. Mislio sam da će mi kolor biti suvišan, ali nemam krupne zamerke na farbu Lin Varli. Nekada su se filmske adaptacije radile u duhu stripskog jezika i nisu bile copy/paste filma. Dobiješ istu priču uz par primetnih razlika, ali zbog renomiranih crtača i umetničkog pristupa imaš razloga da čitaš strip iako si upoznat sa radnjom filma jer te zanima da vidiš crtačevu viziju priče (Star Wars, Alien, Conan itd). Moderne strip adaptacije filmova su običan copy/paste bez ikakvog doprinosa crtača i bukvalno imaš osećaj da gubiš vreme čitanjem stripa (Dune). Ako se nešto i menja u priči to je obično neki woke momenat, dok moderni crtači koji rade ove tezge ne mogu u istu rečenicu sa imenima kao što su Bjusema ili Sajmonson.
Mala zanimljivost: na kraju stripa Konan, Subotaj i Princeza zajedno odlaze; u bioskopskoj verziji filma Konan odlazi sam; dok u Extended Edition odlazi zajedno sa Princezom. Svi epilozi su pokriveni taman da se niko ne uvredi, neka svako bira koji mu najviše odgovara
Izdanje zaista prelepo izgleda. Riznica format, propratni tekstovi, intervjui sa glumcima i filmskom ekipom, poster. Konansko izdanje. Drago mi zbog brze rasprodaje, dajte ljudima reprint