Author |
Topic |
tkosta74
Average Member
653 Posts
Member since 15/03/2014 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Member since 25/05/2003 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 05/10/2024 : 07:16:52
|
Do 12 zaključujemo prvu turu aukcija.
Tužne vijesti Štef Bartolić je počeo radit za amere. Nadam se bar u svojem duhu.
Turite nove (ili stare) aukcije naprid. Tema: Divji zapad Uvjet: friški risunak |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 05/10/2024 : 07:28:51
|
Recenzija Crna Željka, Marko Dješka
Baš lijep vizualno, ako ne i najlepši žemski karakter u novijim domaćim stripovima. I duže. Željka uviđa licemjerstvo i ružnoću okoline i ljudi.
Prva epizoda (objavljena na scomu) meni najbolja. Slavonce je Dješka skinuo u dušu.
U nemogućnosti uklapanja u takvu atmosferu, Željka želi uvik negdi zbrisati.
Zadnja epizoda s onim nekim drugačijim bićem je isto dobra.
I tak.
Pošto Željka Isusa negira, ona juri i beži bez utočišta, ha, gdje drugdje neg u svemirski brod.
Motiv svemirskih broda imamo u raznim stripovima. Napredak, progres i ostale ateističke forme vole ta SF putovanja. Tijelo im putuje, ali svijest baš i ne :)
Zlatko Milenković nakon čitanja ovog stripa, pogladi svoj kamenčić s Marsa, te obrati se svojim čitateljima i reče;
"Crna Željka je čisti, pravi hitizam!"
hihi
|
Edited by - frano on 05/10/2024 16:35:48 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 05/10/2024 : 11:08:58
|
Ovak od oka, autori iz galerije Crne Željke su manje, više svi braćja ateisti, anarhisti i svemirski istraživači. Progresisti. I to je sve regularno. Vidi se to i prema izričaju. Nema tu neke sile. Morti je neko u tom smislu u galeriju i zalutal, ali nebitno.
Okupil vas je Marko. Svaki gavran svome jatu leti :) Bio on teista ili ateista.
Vaše je vrijeme. Vaša je klima i raspoloženje prevladalo.
Otprilike kak sam ja zgrožen SF idejama, u redu je biti zgrožen ovim svijetom.
No, bute vidli da postoji i lepo vreme. Suprotno je od ovog sad. I ne radi se tu o leti ili zimi. Jednostavno ga vijedi dočekat. Fala vam jerbo ga bez vas nebi znali prepoznat :)
Svjetonazorske pozicije su kao i razlike u tijelima. Imaš kaj imaš. U indiji vele da je bijeg u svemir samo strah od atomskih i nuklearnih bombi :)) Tako da ima nade i za svemirskog explorera Zlatka :))
A, ljudska priroda je samo jedna jedina. I jedino se to pika. Kad u njoj djelujete. Ateista, teista - tek šuplja storija.
|
Edited by - frano on 06/10/2024 08:41:58 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2313 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 06/10/2024 : 22:13:01
|
quote: Originally posted by frano
Recenzija Crna Željka, Marko Dješka
Baš lijep vizualno, ako ne i najlepši žemski karakter u novijim domaćim stripovima. I duže. Željka uviđa licemjerstvo i ružnoću okoline i ljudi.
Prva epizoda (objavljena na scomu) meni najbolja. Slavonce je Dješka skinuo u dušu.
U nemogućnosti uklapanja u takvu atmosferu, Željka želi uvik negdi zbrisati.
Zadnja epizoda s onim nekim drugačijim bićem je isto dobra.
I tak.
Pošto Željka Isusa negira, ona juri i beži bez utočišta, ha, gdje drugdje neg u svemirski brod.
Motiv svemirskih broda imamo u raznim stripovima. Napredak, progres i ostale ateističke forme vole ta SF putovanja. Tijelo im putuje, ali svijest baš i ne :)
Zlatko Milenković nakon čitanja ovog stripa, pogladi svoj kamenčić s Marsa, te obrati se svojim čitateljima i reče;
"Crna Željka je čisti, pravi hitizam!"
hihi
Skino je tek dio navodno predominantnog stereotipa - ali vrlo postojućeg, onog poznatog uglavnom u Zagrebima (kad me neka cura pitala na OHOHO-u, prije dvije godine - "joj, pa kak' vi tam' u toj Slavoniji" - "reko evo nemamo šta jesti, ja sam danas se prvi put najeo od 1995., a Glavaševe ustaše nas svako malo bace u Dravu" - što je naoko i možda pogrešno za reć', ali daljnim razgovorom se utvrdilo točnim - strava u Slavoniji, vidjeti tekstove o komarcima u Jutarnjem, Večernjem i Slobodnoj).
Primjerice, Hrvoje Hitrec i dalje tako percipira "provinciju", dobrodušni barbari s kulturinim iznimkama, ali samo ako se dočepaju Zagreba.
Najjače mi je kad taj lik spomene ili Bordu ili Kordeja
Ali ti stereotipi su čak i većma naglašeni tamo kod vas, nego kod nas u šoru, tipa, ja se ne sjećam kad su na trgovima u Osijeku paljene novine, dok u Bregzi, to kao čak i bude, tu i tamo, doduše, ali u Zagrebu se pale novine na trgovima.
U Osijeku se ne pale.
No zaista, današnji slavonski svatovi su definicja pakla iako i takvi skrnavi se mogu ozabavit (tipa dajmo Majinom tati džoks, pa on jadan, se sjeti kako je mogao pošitipu livadu, e to je zaista bila pogrešna odluka, kako nam je Maja i njena mama kasnije objasnila).
Zapravo, komercijalzacijom svatova smo se više približili toj nekoj uniformiranost glazbenog odabira - red narodnih, red zabavnih (suprugu i mene je spasila korona, hvala crnom đavlu, iako je trebo bit punk-rock bend, meni je baja reko, ako neko da lovu mi sviramo, svom srećom svirali su kurcu, a i ja sam mu na to njegovu reko da ću ga izbost nožom ako budu svirala sranja).
No, sudeć' po prodaji, CŽ nam je drugi ovogodišnji hit, nakon Abadona, a još treba izać' Pisačićeva Psihotična mjesečeva sonata.
Ostali albuni isto dobro stoje, evo Erca, Kori i Antonije su sad bili u Zadru, na festivalu stripa u tamošnjoj knjižnici, no ne znači da se treba sve prodati odmah po tisku, jer kako mi je Đaniš rekao - dvije do tri godine.
Također, treba navesti da Vjeko nema sve Kvadrate, što je meni uzrokovalo niz paranoja - zamisli ne imati sve ono što si kao bio dijelom produkcije?
Poslo sam neki dan e-mail za 24-satno, i uz standardne krivce - Zagreb, Split i Osijek, pa odnedavno i Rijeku, javili su se i Herceg Novi, Sombor, Ljubljana, Varaždin (Bađun i Geček su budućnost, uz Lanu Deković koja još studira u Rijeci, ali je iz VŽ-a), Gospić i Bar, s tim da braća Makedonci crtaju od kuće pa da ih se navede unitarno.
A to pak znači da će Bađun uz gradove na logou i banneru morati složiti i državu, što pak njemu komplicira život, no baš se iskazao do sada, kako autorski tako i produkcijski.
Tu bi mogli poslati Grčkoj ambasadi u Hrvatskoj logo đe piše Makedonija, umjesto Sjeverna Makedonija, čisto da ih se usekira
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 07/10/2024 : 05:38:53
|
Čestitke. Čestitke. Uložio si napor, rezultat je tu.
Uglavnom svi ti stripovi imaju neku sumornu notu, ali bolje iskrena tama, nego neiskrena vrlina.
Nisam nikad bio u slavonskim svatovima. Svatovi bi trebali bit svečani čin. U našim krajevima stvarno nalikuju na horor. U gradu isto. Klinci glume sebe. Hor or. Čak brijem da su u manjim mjestima ljepši.
U indiji opisuju da teško breme, a potom i ratovi dolaze zbog klanja životinja. Crna Željka to primjećuje. Otud loša vibra. I želja za beganijom. Za promjenom.
I bum. Uvale vam rock, punk, anarhiju, bunt, galamu. I onda opet klinci glume sami sebe, samo drugačije :) Uvale vam smor i depru. Ali, glasnu. I destruktivnu. Ali, sve je to život. Vibra je vibra. Različitih frekfencija.
Dobar dio autora hrvatskog autorskog stripa oslikava to raspoloženje. Od depre pa do bunta i revolucije ne treba dugo. Ja primjećujem kako vam je i ateizam neka poveznica. Ali, i ateisti su duhovna bića :))
Srećom pa sam ja izbačen iz hrvatskog autorskog stripa :) hihihi
Sve u svemu. Bravo Sale. I sretno dalje na putu ka sreći.
|
Edited by - frano on 07/10/2024 05:50:04 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 07/10/2024 : 06:45:58
|
Pozovi autore i autorice na aukcijicu. Ak hoće nek stave radove. I okače cijenu.
Aukcija na scomu postoji, uređena lijepo i funkcionalno. Ali, na livadi je aukcija u živo. Livada je kao neka duboka država na scomu :)
|
Edited by - frano on 07/10/2024 09:31:36 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 07/10/2024 : 07:06:40
|
Sale, na stranu i teme i ideje.
Znaš li koji je zaprav najveći problem hrvatskog stripa?
...
Plaćanje autora.
Kaj ti misliš o tome? |
Edited by - frano on 07/10/2024 09:34:59 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26928 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 08/10/2024 : 05:15:31
|
Kakva noć!
Isusti, nema šta nema! A, gle cijene!!!
Ko ne bida ima da rida!
Čovjek koji trenutno stvara jednu od najboljih hrvatskih osobnih graf. novela (da, da, osobnih, zasebna kategorija) glavom i kljunom Robert Solanović - Bob!
Možda Bob ne zna, ali uskoro će biti prikupljanje love za potporu domaćim albumima.
"Ovaj stripovski život" će biti prvi na redu.
Idemo, idemo! Još malo pa nestalo!
|
Edited by - frano on 08/10/2024 08:21:44 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
Posted - 08/10/2024 : 07:52:48
|
Hoće li Sale Papreni potegnut koji bid prije ćakije?
Hoće li Jana Adamović - ambasador stripa za region potpomugnuti hrvatske kolege?
Hoće li Zlatko Milenković razglasiti ovu inicijativu na Strip vestima?
Hoće li ikad Talaja prestat pozirat?
Tako daleko u budućnost ne vidi ni Baba Vanga!
Do tad, vesti iz sveta, Kako žive indijski kolege - strip crtači:
https://youtube.com/shorts/Z6bMSwrz0Rk?si=4wJ1auWR4I79Se9y
|
Edited by - frano on 08/10/2024 08:31:05 |
|
|
tkosta74
Average Member
653 Posts
Member since 15/03/2014 |
|
Striparnica BUCH
Average Member
Slovenia
652 Posts
Member since 21/03/2004 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2313 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 08/10/2024 : 09:32:39
|
imgur.com probaj tkosta
u guglu napises imgur upload
quote: Originally posted by frano
Tema :The best off Divji zapad
Format papira A4, gramaza nepoznata Tehnika: tušić i akvarelić, čak 3 boje
Početna cijena: 40 eurića
[url=https://postimg.cc/N2bBBqs5][/url][url=https://postimages.org/app]screen capture program[/url]
najponuda za sada
Striparnica BUCH
Member since 21/03/2004 Posted - 08/10/2024 : 09:10:16 Lucky Luke - 45 eur
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 08/10/2024 09:35:08 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6872 Posts
|
Topic |
|