Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/10/2024 : 12:57:34
|
a ja sam retka vrsta, meni je fatalna bolja. saziveo sam se sa svom tom lavkraftovstiom (i tako tim uzasima) na drugo citanja |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7277 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/10/2024 : 00:06:47
|
quote: Originally posted by Shaner
Meni je baš ta lavkraftština bila bezveze na prvo čitanje. Za drugo sumnjam da ću ikada imati vremena.
a meni je to bilo dobro i na prvu, samo na drugu sam sve upio. osim na par mesta, tipa one bebe sto vise i slicno
|
|
|
naker
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/10/2024 : 22:39:48
|
Konačno pribavio svoje primerke Fatalne pa je pala jedna obnova gradiva, fatalan strip i na drugo čitanje. Besmrtna femme fatale u noir lavkraft okultnom miljeu. Femme fatale veštica koja je fatalna po muškarce, jedna crna udovica koja privlači i (ne)svesno iskorišćava svakoga oko sebe zarad sopstvene besmrtnosti. Originalno osmišljeno i napisano, Brubaker ima talenat da stvori priču oko dobro napisanog ženskog lika. Sean Phillips odličan na crtežu, ovde ga dobijamo u dve varijante, sa farbom Stewarta, i sa farbom Breitweiserove.
Jedina mana strip je što je predugačak, npr. po meni je cela ta saga smeštena u Seattle-u za vreme grunge era moglo biti izbačena. Em što je Jo van svog lika jer za razliku od drugih poglavlja i drugih era gde je verna jednom partneru, ovde se čudno ponaša i spava sa praktički svakim članom benda; em što priča ima previše nelogičnosti i nebuloza kao npr. kada članovi grunge benda pljačkaju banku da bi prikupili lovu da snime album wtf? Mogu da razumem želju autora da povuče inspiraciju iz istorije muzičke industrije gde su pojedini ženski likovi po mišljenju mnogih imali destruktivan uticaj kao npr. Yoko Ono i Courtney Love; ali ne sviđa mi se kako je Brubaker realizovao ovaj deo priče jer se bez njega moglo pošto je previše razvodnio radnju. Nije ovo krupna zamerka, ali trn u oku jer je strip bio na putu da bude odličan.
Ovo deluks izdanje je krcato dodatnim materijalima: predgovori, pogovori, trailer kratka priča, galerija naslovnica, brdo skica i ilustracija, odlični eseji o bitnim likovima u istoriji strave i užasa i okultnog kao što su Poe, Lovecraft, Crowley. Premium izdanje.
Fatalnu rangiran jako blizu vrha Brubakerovog opusa |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
naker
Advanced Member
4577 Posts