forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Fatalna
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/10/2024 : 12:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a ja sam retka vrsta, meni je fatalna bolja. saziveo sam se sa svom tom lavkraftovstiom (i tako tim uzasima) na drugo citanja
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7277 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/10/2024 : 23:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Meni je baš ta lavkraftština bila bezveze na prvo čitanje. Za drugo sumnjam da ću ikada imati vremena.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/10/2024 : 00:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Meni je baš ta lavkraftština bila bezveze na prvo čitanje. Za drugo sumnjam da ću ikada imati vremena.

a meni je to bilo dobro i na prvu, samo na drugu sam sve upio. osim na par mesta, tipa one bebe sto vise i slicno
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/10/2024 : 22:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Konačno pribavio svoje primerke Fatalne pa je pala jedna obnova gradiva, fatalan strip i na drugo čitanje. Besmrtna femme fatale u noir lavkraft okultnom miljeu. Femme fatale veštica koja je fatalna po muškarce, jedna crna udovica koja privlači i (ne)svesno iskorišćava svakoga oko sebe zarad sopstvene besmrtnosti. Originalno osmišljeno i napisano, Brubaker ima talenat da stvori priču oko dobro napisanog ženskog lika. Sean Phillips odličan na crtežu, ovde ga dobijamo u dve varijante, sa farbom Stewarta, i sa farbom Breitweiserove.

Jedina mana strip je što je predugačak, npr. po meni je cela ta saga smeštena u Seattle-u za vreme grunge era moglo biti izbačena. Em što je Jo van svog lika jer za razliku od drugih poglavlja i drugih era gde je verna jednom partneru, ovde se čudno ponaša i spava sa praktički svakim članom benda; em što priča ima previše nelogičnosti i nebuloza kao npr. kada članovi grunge benda pljačkaju banku da bi prikupili lovu da snime album wtf? Mogu da razumem želju autora da povuče inspiraciju iz istorije muzičke industrije gde su pojedini ženski likovi po mišljenju mnogih imali destruktivan uticaj kao npr. Yoko Ono i Courtney Love; ali ne sviđa mi se kako je Brubaker realizovao ovaj deo priče jer se bez njega moglo pošto je previše razvodnio radnju. Nije ovo krupna zamerka, ali trn u oku jer je strip bio na putu da bude odličan.

Ovo deluks izdanje je krcato dodatnim materijalima: predgovori, pogovori, trailer kratka priča, galerija naslovnica, brdo skica i ilustracija, odlični eseji o bitnim likovima u istoriji strave i užasa i okultnog kao što su Poe, Lovecraft, Crowley. Premium izdanje.

Fatalnu rangiran jako blizu vrha Brubakerovog opusa
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2024 : 20:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ma nema sta, odlican strip.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 30/10/2024 : 20:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Veoma dobar. Bio bi odličan da nije razvodnjen u sredini jer su veštački produžili priču jer se strip lepo prodavao.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000