Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 16/10/2024 : 19:16:54
|
Beva, care svih provokatora, nisi uzalud na nekim listama br. 1 .
BB i W uz BCS su sami vrh TV serija. I zabavne su, pune akcije i humora.
Ne znam zašto ih spominješ dok komentiramo stripove.
P.S. Lijepo od tebe da s djecom pratiš njihove emisije, iako ne znam koliko je Cosby primjeren. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27117 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10359 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 16/10/2024 : 22:27:42
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Meni je Jelenko bija totalni horor zbog Lovokradice.
Nisi ga smio sam gledati.
Posljedice su uočljive i dan danas, lako planeš i ne držiš se teme. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1761 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 16/10/2024 : 23:02:22
|
Jelenko!!!
Gledao sam kao mali.
Najjaca scena kada ona dvojica "losih" likova (lovokradice?) jedu pasulj/grah sa hlebom/kruhom tako slatko da si odmah gladan!
A muzika iz špice legendarna. I meni strasna kao jako malom, nekako misticna i nagovestava avanture sto ce doci... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1761 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Posted - 16/10/2024 : 23:50:36
|
quote: Originally posted by Peyo
Beva, care svih provokatora, nisi uzalud na nekim listama br. 1 .
Malo karikiram tvoj stil pisanja o stripovima :D Vidiš kako si se odmah osjetio prozvanim ;)
Ne znam zašto ih spominješ dok komentiramo stripove.
Jer si ti napisao ovo:
Stripovi više nisu za banalnu (fuj) zabavu (čitaj avantura + humor)!
Ti često potenciraš kako bi stripovi trebali biti avanturistički i zabavni, a ja smatram da kad bi bili SAMO takvi ne bi bilo dobro. Nisu svakom iste stvari zabavne. Ja recimo volim Larceneta, a Tintin mi je nečitljiv. Ima nas svakakvih :D
Ako opet napišeš nešto tipa "nisam ništa loše rekao o drukčijim stripovima", onda naprosto ne znaš iskomunicirati to jasno, jer se uvijek vraćaš na "avanturu i humor". Stripovi mogu biti i takvi, a mogu i puno više. I namjerno nisam rekao "bolje", jer je to subjektivno. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 17/10/2024 : 00:00:56
|
Moguće da (po običaju?) nisam dovoljno jasan.
I ja sam protiv isključivosti, a osobito onih koje isključuju avanturu i humor i traže maltene samo stripove s "dubokim" sadržajem.
Uostalom Tonto je sve napisao:
quote: Originally posted by Tonto
Dobar strip je dobar strip bez obzira na temu, zanr, ili stagod vec. Bogu fala pa je strip prestao biti samo zabava. Neka je nama larceneta i njegovih deprica isto kao i zabavnih i pitkih stripova. Neka je nama i bonellija i nine bunjevac, i ennisovog nasilja i paje patka. Jedno ne degradira drugo pa nek svako sebi bira. Ja cu citat sve i jednako uzivat u asteriksu i cesti.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8733 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/10/2024 : 00:05:36
|
Stripovi mogu biti "puno više", ali MI to ne podržavamo.
Ko "mi"? Pa mi, koji ne volimo dosadne gnjavaže, pseudointelektualne, a često zanatski polu-amaterske.
(Ne govorim o ovom stripu, da bude jasno, nego načelno.)
Ovakav stav se ne odnosi samo na stripove, nego i na film (pre svega) i pop kulturu uopšte.
Beva, valjda si čuo (a možda i nisi), da postoje i vrlo obrazovani kritičari i teoretičari, koji nisu pobornici festivalskih filmova, koji su često skromnih dometa i ni od kakvog značaja.
Postoje teorije, koje kažu da umetnost treba da bude i zabavna, zanimljiva i estetski privlačna, a da provlači ideje, stavove, emocije koje je čine umetnošću.
Trebalo bi da pročitaš nešto od ljudi kao što je bio Bogdan Tirnanić ili Žika Bogdanović i mnogih drugih, koji deluju i danas. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8733 Posts
Posted - 17/10/2024 : 00:08:51
|
Nije dovoljno da autor ne želi da radi zabavan, avanturistički ili bilo kog žanra strip, da želi da bude ozbiljan i da bude "puno više", da bi to što radi bilo vredno.
A ako nije dostigao potreban umetnički nivo, a nema ni zabavni, onda nema baš ništa. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10359 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/10/2024 : 04:52:28
|
quote: Originally posted by wintermute
Jelenko!!!
Gledao sam kao mali.
Najjaca scena kada ona dvojica "losih" likova (lovokradice?) jedu pasulj/grah sa hlebom/kruhom tako slatko da si odmah gladan!
Ne. To su Zvonko Lepetić i Špiro Guberina. Oni igraju 2 sitna muljatora i izrazito su simpatični, i jedu "Mali gulaš sa puno kruva". Lovokradica je sve samo ne simpatzičan i glumi ga Miloš Kandić.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1761 Posts
Posted - 17/10/2024 : 05:35:20
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by wintermute
Jelenko!!!
Gledao sam kao mali.
Ne. To su Zvonko Lepetić i Špiro Guberina. Oni igraju 2 sitna muljatora i izrazito su simpatični, i jedu "Mali gulaš sa puno kruva". Lovokradica je sve samo ne simpatzičan i glumi ga Miloš Kandić.
Da! Da! Gulaš sa puno kruva!!! To je bilo to! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1761 Posts
Posted - 17/10/2024 : 06:04:41
|
Idemo off topic ali da i to je meni jedna od najlegendarnijih scena iz jednog od najlegendarnijih filmova!
Kad mu bandit pridrzi bradu hlebom a on i dalje zvace
Ili kada se najede i napije pa uzdahne i svi misle da je zavrsio a on tek onda navali!
A ovo pisem iz glave, nisam morao cak ni klip da gledam ponovo, toliko puta sam ga gledao...
Leva i desna ruka djavola... legende... nastavak je OK ali ni blizu prvom filmu... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Posted - 17/10/2024 : 06:32:44
|
Moguće da (po običaju?) nisam dovoljno jasan.
I ja sam protiv isključivosti, a osobito onih koje isključuju avanturu i humor i traže maltene samo stripove s "dubokim" sadržajem.
Ali ja ne vidim protiv koga se boriš, tko su ti koji traže samo "duboke" stripove. Da ne citiram sve, po tvom pisanju ispada da imaš isto razmišljanje kao alexts par postova ispod.
Nisam primijetio da se netko javlja na (recimo) Asterixovoj temi i govori "kakav Asterix, dajte nam depresivu", a jesam često tebe na ovakvim temama kad sarkastično pišeš "kako je danas cool čitati samo depresivne stvari". Po tome se nikako ne bi reklo da si protiv isključivosti.
@ Alexts, ti možeš biti protiv bilo čega, i to na najjednostavniji mogući način - nemoj to čitati/gledati ako ti ne odgovara. A ograničavati umjetnost na bilo koji način po meni nema smisla. Ako ima publiku - neka ga. Pa i ako nema :D. Sad, što se ne uklapa u neke kritičarske kriterije, pa što? |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4429 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/10/2024 : 07:52:38
|
Za našeg Peyota treba jedna posebna edicija - DepresOrka! Prva dva naslova Jimmy Corrigan deluxe i Povratak jastreba osičara! |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8733 Posts
Posted - 17/10/2024 : 08:22:47
|
Ništa ja ne ograničavam, samo hoću da realno vrednujem. Reagujem ako se nešto prehvaljuje samo zato što je "ozbiljno" i "za odrasle", a nema druge adute. Sve u svrhu diskusija i analiza, ne treba shvatati lično.
Beva, ti si reagovao da kritikuješ Peya, kao da ti smeta njegov stav na ličnom nivou. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 17/10/2024 : 08:59:35
|
Mogu pretpostaviti da Bevi smeta ograničavajući stav općenito a ne sam Peyo. Ono, samo rock valja, sve ostalo je buka i slično. Meni npr valja sve što mi se sviđa i bok, sve ću probat, a ovisno najvj o mom raspoloženju ovisi kako će mi sjest taj dan dijelo X, a drugi put će mi možda sjesti i drugačije....
Ali Peyo je OK, on ima te svoje stavove i to je to. Barem je postojan i svoj. Tako da sve je OK, rasprava ide dalje, a svatko ima svoje argumente. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 17/10/2024 09:02:31 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Posted - 17/10/2024 : 09:03:21
|
quote: Originally posted by alexts
Ništa ja ne ograničavam, samo hoću da realno vrednujem. Reagujem ako se nešto prehvaljuje samo zato što je "ozbiljno" i "za odrasle", a nema druge adute. Sve u svrhu diskusija i analiza, ne treba shvatati lično.
S obzirom da smo na stripovskom forumu, možeš li me uputiti na primjer gdje netko hvali nešto samo zato što je ozbiljno i za odrasle i nema drugih aduta?
quote: Originally posted by alexts
Beva, ti si reagovao da kritikuješ Peya, kao da ti smeta njegov stav na ličnom nivou.
Ne, nipošto. S obzirom da on često sarkastično podbada, malo sam se našalio karikirajući njegov način pisanja. Nema zle krvi. |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2273 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 17/10/2024 : 09:05:28
|
Poslednja stranica na temi ovog stripa... Beva, jaki, nesvrstani, wintermute, alexts, Diskach, Peyo... Ajd sad momci, priznajte. Koliko vas je uopšte pročitalo ovaj strip?
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 17/10/2024 09:06:24 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 17/10/2024 : 09:08:58
|
Pa ja sam već napisao da sam pročitao knjigu i strip te pogledao film. I knjiga je debelo najbolja. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Topic |
|