forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 247 Breme junaka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 22/06/2023 : 21:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Grafički jedan od najimpresivnijih stripova koje sam ikad vidio.

Tematski je to već mnogo puta prežvakano.

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

Jazzbina1
Starting Member

39 Posts

Member since 19/12/2021

Posted - 01/07/2023 : 11:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Jazzbina1 a Private Message  Reply with Quote
Mali draguljčić.

Edited by - Jazzbina1 on 01/07/2023 12:33:28
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4349 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 28/07/2024 : 13:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao Šahista pa mi je ovo bio prvi susret sa Salom.
Nekako po najavama i tematici, očekivao sam više junaka, a zapravo se dobije jedna stilizirana autobiografija autora.
Jedinstveni likovni stil i vizuali ovog autora su me malo podijelili. Momenti kada se vraća u prošlost i prikazuje ratne užase su impresivni, dok naracija u sadašnjosti mi djeluje nekako nepravilna, suzdržana i manje ugodna oku.
Priča o autorovom djetinjstvu djeluje dosta generično, a umetanje priča o njegovom djedu je ispalo nekada malo šlampavo umetnuto u nekim trenucima. Ne mogu reći da su me doživljaji i odrastanje pretjerano dojmili i zainteresirali.
Zanimljiviji dio u kojem se autor formira kao strip crtač i scenarist je na nekom fast forwardu i tu praktički strip preleti prema finišu. Šteta.
U svemu tome se kao lajtmotiv prikazuje nasljeđe od djeda koji je herojski izdržao neke od užasa 2.svjetskog rata i koji služi kao upozorenje i lekcija da se stvari ne ponove. No, sve je to u nekom scenarističkom limbu i dojma sam da je moglo biti izravnije prikazano.
Strip s dosta slabijih dionica, ali definitivnim skillom autora za prikazati potresne ideje i motive. Kad se sve zbroji ipak ispada nekako osrednje u dojmu.
3/5

I sell the fact that I can't be bought

Edited by - don_draper on 28/07/2024 13:36:07
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6190 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 19/10/2024 : 15:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Osjetno slabije od Šahista, koji ima taj wow moment, kad se radnja preokrene i krene potpuno neocekivanim tokom.
Ovdje toga nema. Tek puko prepricavanje flashbackova iz djetinjstva , priča o djedu je štura i tek tu i tamo se spominje.
Na kraju ispade jedna autobiografska priča koja ne nudi ništa posebno i ni po čemu se ne ističe.

Ovo će u amneziju u rekordnom roku.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2136 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/11/2024 : 22:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno dobar strip i to meni pre svega sto se tice crteza, volim tako malo eksperimentisanje sa crtezom, jake boje itd.
srpski izdavac komiko je bio poznat po pronalazenju slicnih bisera (hrabri i znacajni potezi) .
Znam otprilike kako su stanovi i kuce bili sedamdesetih godina pa mi je ovde bio malo deja vu gledati te tapete sa luckastim mustrama i mracnim bojama.
Nisam nabavio Sahistu od Sale, to je bio strip radjen po knjizevnom delu za razliku od ovog dela koje je verovatno dosta autobiografsko. Nisam siguran da li ce Sala i ubuduce imati dobre price za svoje stripove.. cini mi se da mu je ipak crtez jaca strana iako je ovo ispalo bas solidno.
Zanimljivo mi je bilo citati strip jer mogu pomalo da se identifikujem sa "glavnim junakom" mada to u mom slucaju nije bas toliko "mracno" kao kod Sale.
Ne bi da spojlujem ali dosta je jasna poruka u zavrsnici "kako se moze malo" drugacije postupiti u nekoj situaciji da bi se izbeglo
"breme" koje je mladi David cini mi se osecao zbog "porodicne istorije".
Jos jedna u dugackom redu dobrih kolorka :)

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 13/11/2024 22:54:47
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000