Pitanje: koliko je ovo child friendly? Dijete od 9 godina, kupovao bih ako nema pretjeranog nasilja, seksa i sl (dijete vec cita Zagora, Mister Noa i one essential Marvel knjizurine)
Kupio i procitao ovaj prvi broj. Zar se ovo nekome stvarno moze svidjati, a da ima ono vise od 10 godina? Sto se mene tice, za 10 eura (cijena od 3. broja) bolje djeci kupiti dobru knjigu, dobrog starog Bonelija ili neku djeciju mangu nego ovo smece. Uporediti cijenu Harry Potter knjiga i ovih stripova. Preskok od mene.
Dijalozi losi, scenario naivan do bola... ako je ovo neka odabrana prica mogu misliti kakve su ostale. Elem, radije investiram svoj novac u druge stvari (za svoju djecu ili mene, svejedno)
Po onome što se opisali vi koji ovo kupujete i čitati ovo je neka shareware preview edicija bez glave i repa. Ako i dođe u Hr u prodaju, preskok samo takav.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Po onome što se opisali vi koji ovo kupujete i čitati ovo je neka shareware preview edicija bez glave i repa. Ako i dođe u Hr u prodaju, preskok samo takav.
👏👏👏 Kupio prva tri broja, sra*e totalno. Sakata edicija bez ikakvog smisla!
Za one koji nisu kompletisti, ima dobrih brojeva... A kompletisti su već navikli da kupe i brdo gluposti pored dobrih stvari, da bi imali celu kolekciju.
Pa nije shareware preview edicija, evo plastično ću to da vam objasnim.
(Možda i jeste, ako se posmatra kao celina, ako posmatramo stvari kroz prizmu "kolekcionarske bolesti", da se sakuplja celokupna edicija. U tom smislu nema neke svrhe, sem za one koji tek počinju da kupuju stripove.)
Elem, objašnjenje čemu služi edicija, dva primera:
1. Čovek kome nije ulazilo u uži izbor za nabavku ranije, jer možda nije imao dovoljno sredstava kad su DW i ČK (i Phoenix Press) objavljivali neke naslove, kupuje ih sada, po nižim cenama, u tvrdom povezu, na većem formatu (za razliku od ČK) - mislim na naslove poput Čudesni, Tajna invazija, Rođenje Venoma... 2. Momak, koji je bio suviše mlad kad je LMI objavljivao Zapanjujuće X-Men i Ultimativne, ima prilike da ih nabavi sad, plus mnoge naslove koji su za njega novi - Derdevil: Ponovo rođen, Ekstremis itd.
Mogao bih tome da dodam da ljubitelji starog Marvela mogu da bace pogled na starijeg Ajronmena, Hulka, Tora, koje verovatno ne bi naručivali iz inostranstva, a drugi domaći izdavači ne bi mogli ili hteli da ih objave.
Tako da edicija ima smisla, ali nema za svakog da je kupuje.
(Možda i jeste, ako se posmatra kao celina, ako posmatramo stvari kroz prizmu "kolekcionarske bolesti", da se sakuplja celokupna edicija. U tom smislu nema neke svrhe, sem za one koji tek počinju da kupuju stripove.)
1. Čovek kome nije ulazilo u uži izbor za nabavku ranije, jer možda nije imao dovoljno sredstava kad su DW i ČK (i Phoenix Press) objavljivali neke naslove, kupuje ih sada, po nižim cenama, u tvrdom povezu (za razliku od DW), na većem formatu (za razliku od ČK) - mislim na naslove poput Čudesni, Tajna invazija, Rođenje Venoma... 2. Momak, koji je bio suviše mlad kad je LMI objavljivao Zapanjujuće X-Men i Ultimativne, ima prilike da ih nabavi sad, plus mnoge naslove koji su za njega novi - Derdevil: Ponovo rođen, Ekstremis itd.
Mogao bih tome da dodam da ljubitelji starog Marvela mogu da bace pogled na starijeg Ajronmena, Hulka, Tora, koje verovatno ne bi naručivali iz inostranstva, a drugi domaći izdavači ne bi mogli ili hteli da ih objave.
Koji je to Marvel Darkwood objavio u mekom povezu?
Ono što je glupo je što se neki domaći izdavači izgovaraju da manje ili ne objavljuju više Marvel, zato što ga sada Hachette objavljuje.
A Hachette (možda niste primetili?) većinski objavljuje reprize onog što je kod nas već objavljeno. Tako da je situacija sa premijernim naslovima tanka.
1. Čovek kome nije ulazilo u uži izbor za nabavku ranije, jer možda nije imao dovoljno sredstava kad su DW i ČK (i Phoenix Press) objavljivali neke naslove, kupuje ih sada, po nižim cenama, u tvrdom povezu (za razliku od DW), na većem formatu (za razliku od ČK) - mislim na naslove poput Čudesni, Tajna invazija, Rođenje Venoma... 2. Momak, koji je bio suviše mlad kad je LMI objavljivao Zapanjujuće X-Men i Ultimativne, ima prilike da ih nabavi sad, plus mnoge naslove koji su za njega novi - Derdevil: Ponovo rođen, Ekstremis itd.
Koji je to Marvel Darkwood objavio u mekom povezu?
Ovaj put si 100% u pravu Krešo, priznajem. Pomešah u momentu sa DC trejdovima DW-a.
Ja imam DW izdanja Marvela i ne uzimam reprizna od Hachetta, baš zato što su DW bila dobra.
Mislim da kritike na to kako je mapirana ova edicija stoje. I tu prije svega mislim na redoslijed objavljivanja priča koji se ne drži neke kronologije, nastavaka istog naslova (između prvih i drugih Zapanjujućih X-Mena je objavljeno nekoliko drugih priča) niti grupira najbolje priče pojedinih likova ili autora, itd.
Ali opet, isti problem je imala i ČK s The Best of Marvel edicijom, koja je zapravo bila konceptualna kopija ove, u Europi puno ranije začete edicije. Meni je ovo dobro za uzeti neke priče koje osobno zbilja volim, u domaćem izdanju solidne kvalitete i po pristupačnoj cijeni.