pitao sam buratinija..original ima 216 stranica....skraceno ja na 160 da bi bio kao i svi specijalci- 160 stranica
Sramotno! Ovo je za otkaz bukvalno. Kako je mogao Bure to da uradi? Jos jedan dokaz da on kao glavni urednik serijala nema sta vise da trazi na Zagoru. A to je pokazao jos pre 10ak godina.
A bez ikakvih problema je mogao ovu pricu da smesti u Zagor+ i da nema nikakvih problema. Nego sta njemu umesto toga padne na pamet? Da izbaci preko 60 strana stripa??? Skandal!
segnina epizoda je pocela u darkvudu u kolibi u darkvudu, uobicajene zavrzlame izmedju zagora i cika....to je sve skraceno i nije objavljeno..uz jos po neku stranicu kasnije
A možda je to najbolji deo ove priče? Ne razumem stavove nekih ljudi, da je dobro što je priča skraćena jer je ionako loša, zaboga - pa nije ni objavljena zato što je procenjeno da ne zadovoljava kvalitetom. Pa vi to ionako nećete kupiti i šta vas briga? Mene zanima o čemu se radi i, koliko god da je loša - voleo bih da je vidim onakvu kakvom je autor zamislio. Ne volim cenzuru u bilo kom obliku. Ili objavi neko delo onako kako ga je autor zamislio, ili ga nemoj objavljivati.
tako je....secam se tih pocetnih stranica objavljene su na ovom forumu davno kada je bilo reci o ovoj epizodi...a ti nekadasnji poceci zagorovih avantura danas bas nedostaju...u kolibi pa dodje dranki dak donese pismo ili neko drugi navrati pa krece avantura....moja procena je da je na taj pocetak u kolibi potroseno oko 25 stranica i jos malo vise od toga kasnije je bure skratio, ukupno 56 stranica je skraceno....to je bas mnogo....epizoda se jednostavno mogla objaviti u seriji zagor plus ( zagorove novele ) uz neku kracu pricicu...ovako prica pocinje kada zagor vec ide nekud i krenuo je u susret avanturi a tako nije u originalu...to je vec neka 26-27 stranica originala
tako je....secam se tih pocetnih stranica objavljene su na ovom forumu davno kada je bilo reci o ovoj epizodi...a ti nekadasnji poceci zagorovih avantura danas bas nedostaju...u kolibi pa dodje dranki dak donese pismo ili neko drugi navrati pa krece avantura....moja procena je da je na taj pocetak u kolibi potroseno oko 25 stranica i jos malo vise od toga kasnije je bure skratio, ukupno 56 stranica je skraceno....to je bas mnogo....epizoda se jednostavno mogla objaviti u seriji zagor plus ( zagorove novele ) uz neku kracu pricicu...ovako prica pocinje kada zagor vec ide nekud i krenuo je u susret avanturi a tako nije u originalu...to je vec neka 26-27 stranica originala
Secas li se gde su te stranice bile objavljene? Razmisljao sam da obojim ovu epizodu, pa zato pitam...
ovde je bilo ali vidim te stranice vise ne mogu da se otvore
Steta. U svakom slucaju hvala!
Možda se solar sjeća od kuda su te table. Mislim da su se takve stvari vrtile na dva bloga, Buretovom i još jednom i eventualno na SCLS forumu. Tako da su vjerojatno još uvijek negdje.