Author |
Topic |
fandango
Senior Member
1606 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 03/08/2024 : 20:03:18
|
A ono, Dragonero je Bonelli i u dobrom i u losem smislu toga. Bonellijev fantasy amalgam svega i svacega iz fantasyja (Vjestac, zmajevi, Tolkien, tehno-fantasy ovako mi pada na pamet), ima kilavih epizoda, ima ih dobrih i boljih. Meni osobno Luca Enoch jedan od boljih Bonellijevih scenarista, i sto jest, jest, Dragonero zna imat fantastican crtez. |
|
|
fandango
Senior Member
1606 Posts
Posted - 07/08/2024 : 07:46:45
|
Evo nakon dugo vremena sam azurirao popis izdanja na cetvrtoj stranici topika, pa ako kome moze posluziti kao vodic, slobodno. Bas me zanima kako ce Titan sa svim tim najavljenim omnibusima, samo najavljuju, a nista ne izlazi. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2034 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 07/08/2024 : 12:02:12
|
Hvala za (konstantan) trud
Pustili su nedavno fotke spremnih izdanja, pretpostavljam da su problemi riješeni pa valjda više neće biti odgoda.
EDIT: našao:
Pretpostavljam da neće biti razlike u papiru, ali možda iznenade s nekim polu-sjajnim.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 11/08/2024 16:17:50 |
|
|
fandango
Senior Member
1606 Posts
Posted - 07/08/2024 : 15:40:07
|
Ma nema na cemu, to ja ionako sebi radim da znam sto i kako, a evo stavio sam jos neke stvari, izmedju ostalog i link na Wikipedijin popis svih knjiga o Conanu. Kao zanimljivost, Rusi su u devedesetima napisali pedesetak romana o Conanu, ima na kraju clanka link.
Super da su stavili fotke i nadam se da je sve rijeseno, bilo je prica da su materijali za nekih desetak narednih omnibusa vec spremni. Vidjet cemo najesen.
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3512 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
fandango
Senior Member
1606 Posts
Posted - 09/08/2024 : 20:19:34
|
@fler - Super izgleda, hvala za fotku, i tocno, rekli su da ce sve ostati identicno dizajnom i papirom da se ne remeti kolekcija.
@Vlaadisha - Prva liga, i ona knjiga After the World Ends isto izgleda primamljivo |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21056 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/08/2024 : 19:46:35
|
Enok,Vijeti&Nuti:Dragonero&Konan - Senka zmaja (Čarobna knjiga)
Nisam ni imao neka specijalna očekivanja od Senke zmaja,pa se može reći da sam dobio ono čemu sam nadao.Ne kažem ovo zato što ne gotivim nekog od junaka ovog albuma,već jednostavno što smatram te krosovere mamcem za uzimanje love od fanova.
Priča čak i počinje dobro,ali se polako razvodnjava,i na kraju je ispala samo jedna "trči,skoči,izbegni,ubi,zakolji..." akciona avantura,smešten malo u Dragonerov,malo u Konanov svet. Crtež nije loćikav,ali nisam ja ciljana ovih modernih crteža gde boja koriguje sve mane crtača.Dosta je tu nekoh detalja koje nisam mogao da provalim šta predstavljaju.
Od mene 2.5/5, uz opasku da je vrlo moguće da će se strip dosta više dopasti (nego što meni jeste) fanovima ova dva strip junaka. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21056 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/09/2024 : 19:22:44
|
Flajšer,Bjusema,Varli&Rusos:Konan,hronike srebrnog platna (Darkwood)
Napravio je Darkvud dobar potez izdavši ova dva stripa,adaptacije kultnih filmova sa Konanom varvarinom.Pretpostavljam da su svi njegovi fanovi (gde se i ja ubrajam,iako me strip ne pogađa više kao nekada) u nekim zrelijim godinama,i da smo tih davnih godina gutali oba filmska ostvarenja. Dodatni plus je što Bjusema popisuje obe adatacije. U izdanju imamo i Varvarina i Uništitelja (na 49,odnosno na 47 stranica),a između su intervjui,razni dodaci (svi do jednoga prava poslastica za čitanje). Sami stripovi su sjajni,verovatno je tu odigrala ulogu i nostalgija,ali Bjusema na velikom formatu,priče iz naše mladosti...šta ćeš lepše. Za boju ne znam šta da kažem - meni ne smeta,da je išlo bez nje,i to bi mi bilo ok. Najbitnije mi je bilo da priča bude dobra (za vizuelni deo se nisam plašio),i smatram da je Majkl Flajšer odradio dobar posao sa adaptacijom scenarija. Kad se sve nabrojano uzme u obzir,nije ni čudo što izdanje pretenduje da bude jedno od najbrže rasprodatih ikad. 4.5/5 za oba stripa, 5+/5 za izdanje |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 15/09/2024 19:24:09 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26749 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12439 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/09/2024 : 15:54:53
|
Svidio mi se ovaj novi serijal koji radi Jim Zub. Prvi album nosi naziv Bound in Black Stone 1-4 a crtao je Roberto De La Torre. Jako dobar, povremeno i odličan, klasičan crtež.
Evo par probranih tabli:
- Conan zna što mu je činiti. Uzima strani čelik, robusnu kacigu i prvi put napušta Cimmeriu.
- Stoga je krenuo u daleki svijet u potrazi za smislom. Čeznuo je za izazovom koji bi doista testirao njegovu snagu.
- Pokazao si veliku hrabrost iako je bila uzaludna. Na tome ti zahvaljujem. + Više bih volio zlato, vino i dobro mjesto za spavanje.
|
Have mercy |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26749 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26749 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26749 Posts
|
fandango
Senior Member
1606 Posts
Posted - 04/11/2024 : 08:30:15
|
Narucio sam tu knjigu i onu o postapokalipticnim filmovima jos ljetos kad je Vlaadisha postao link ovdje gore. Bila im je navodno neka frka s postom ili ne znam s cim pa im je trebalo tri mjeseca da knjige napokon dodju do mene. Sto se samih knjiga tice, zgodno na jednom mjestu vidjeti sve te lose filmove za one koji takav tip vole, a tekstovi su tako tako, fanovi koji pisu za fanove. Ovo ide u moju filmsku kolekciju, zajedno sa knjigama o americkom sf-u pedesetih, spageti vesternima, Vijetnamskom ratu, Taschenovim knjigama i ostalim. |
|
|
fandango
Senior Member
1606 Posts
Posted - 04/11/2024 : 08:35:04
|
quote: Originally posted by anto
Enok,Vijeti&Nuti:Dragonero&Konan - Senka zmaja (Čarobna knjiga)
Nisam ni imao neka specijalna očekivanja od Senke zmaja,pa se može reći da sam dobio ono čemu sam nadao.Ne kažem ovo zato što ne gotivim nekog od junaka ovog albuma,već jednostavno što smatram te krosovere mamcem za uzimanje love od fanova.
Priča čak i počinje dobro,ali se polako razvodnjava,i na kraju je ispala samo jedna "trči,skoči,izbegni,ubi,zakolji..." akciona avantura,smešten malo u Dragonerov,malo u Konanov svet. Crtež nije loćikav,ali nisam ja ciljana ovih modernih crteža gde boja koriguje sve mane crtača.Dosta je tu nekoh detalja koje nisam mogao da provalim šta predstavljaju.
Od mene 2.5/5, uz opasku da je vrlo moguće da će se strip dosta više dopasti (nego što meni jeste) fanovima ova dva strip junaka.
A ovo ste toliko kritizirali da sam ocekivao nesto turbo lose, a ispalo je sasvim ok. Prica nije nesto, ali nisam ni mislio da ce biti, ali strip je jako tecan, svidjaju mi se postavke, Conan je malo vise zajebant, a malo manje mracnjak. Pa ako bas moram ocijeniti, neka cvrsta trojka. Doduse, pristran sam jer sam fan i jer mislim da Enoch radi dobar posao, zna napraviti dobru i tecnu bonelijanu, a i za to treba odredjenog umijeca. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/11/2024 : 23:18:56
|
quote: Originally posted by fandango
Narucio sam tu knjigu i onu o postapokalipticnim filmovima jos ljetos kad je Vlaadisha postao link ovdje gore. Bila im je navodno neka frka s postom ili ne znam s cim pa im je trebalo tri mjeseca da knjige napokon dodju do mene. Sto se samih knjiga tice, zgodno na jednom mjestu vidjeti sve te lose filmove za one koji takav tip vole, a tekstovi su tako tako, fanovi koji pisu za fanove. Ovo ide u moju filmsku kolekciju, zajedno sa knjigama o americkom sf-u pedesetih, spageti vesternima, Vijetnamskom ratu, Taschenovim knjigama i ostalim.
Odlicno ti zvuci ta filmska kolekcija knjiga! |
|
|
Topic |
|