Author |
Topic |
Chui
Senior Member
1067 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 02/11/2024 : 16:40:17
|
Dakle, izlazi i 13. integral? A znaš li što je s pojedinačnim albumima? Ja ih skupljam od početka, dakle od 20. originalnog broja, a zadnje što imam je 33. album Psina i njegova plavuša. Znaš li prebacuje li se sve u integrale ili bude išlo i pojedinačno?
quote: Originally posted by DiSkAcH
Jerr je meni u top 5 BD-a. A Herminatorov crtež mi je baš posebno drag. Ja čekam taj 13i integral od S-A kao ozebli sunce, ali izgleda da ću biti ''prisiljen'' to uzet od čarobnog bore u ''fantastičnom'' simbolovom izdanju. :( Berni je rekao pred nekih mislim godinu dana da ga ima u planu izdati, ali niš se još nije dogodilo po tom pitanju. Da bar postoji taj integral na ENG, samo da ne moram kupit taj ČK/Simbol drlog.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8369 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 05/11/2024 : 11:00:42
|
quote: Originally posted by Chui
Pročitao sam i drugi i treći integral. Drugi mi je cijeli odličan, a u trećem mi za sve tri epizode ide blagi pad.
Meni je i treći odličan, ali ako bih birao najdraže epizode bi bmi bile u četvrtom. Peti integral je dobar, a nakon toga slijedi pad. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6295 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 08/11/2024 : 14:49:46
|
quote: Originally posted by soulfly tribe
Dakle, izlazi i 13. integral? A znaš li što je s pojedinačnim albumima? Ja ih skupljam od početka, dakle od 20. originalnog broja, a zadnje što imam je 33. album Psina i njegova plavuša. Znaš li prebacuje li se sve u integrale ili bude išlo i pojedinačno?
Jerr je meni u top 5 BD-a. A Herminatorov crtež mi je baš posebno drag. Ja čekam taj 13i integral od S-A kao ozebli sunce, ali izgleda da ću biti ''prisiljen'' to uzet od čarobnog bore u ''fantastičnom'' simbolovom izdanju. :( Berni je rekao pred nekih mislim godinu dana da ga ima u planu izdati, ali niš se još nije dogodilo po tom pitanju. Da bar postoji taj integral na ENG, samo da ne moram kupit taj ČK/Simbol drlog.
A trebao bi izaći 13i integral od S-A samo tko zna kada, pojedinačni ti ne izlaze, zadnje od S-A ti je br 32, a Psinu je zapravo izdao CRŠ. ČK je već izdala 13i integral pred mislim više od godinu dana. Na kraju ću izgleda morat njega nabaviti. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 08/11/2024 14:50:49 |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 29/11/2024 : 08:57:19
|
Zahvaljujem na odgovoru. Rekoše mi na Interliberu da bi 13. integral trebao sljedeće godine. Od pojedinačnih albuma - kako si i rekao - ništa. Vidim da je Hermann prošle godine izbacio i 40. broj.
quote: Originally posted by soulfly tribe
A trebao bi izaći 13i integral od S-A samo tko zna kada, pojedinačni ti ne izlaze, zadnje od S-A ti je br 32, a Psinu je zapravo izdao CRŠ. ČK je već izdala 13i integral pred mislim više od godinu dana. Na kraju ću izgleda morat njega nabaviti.
|
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2298 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 09/12/2024 : 12:09:31
|
Da prijavim: dopali su mi u ruke 3. i 4. integral pa sam ponovio neke priče nakon sto godina, a neke pročitao prvi put. Evo dojmova iz prosinca 2024:
10. Bumerang
Nekad vrhunska mi priča iz Strip Arta - Jeremiah i Kurdy su posvađani, Jeremiah se treba ženiti ali.. Kurdy upadne u nevolju, treba ga spašavati. Trokut Jeremiah/Kurdy/Lena mi je i danas kul, taj dio drži priču iznad vode. Ali onaj akcijski dio, sa dva kandidata za gradonačelnika i političko kriminalnim igrama mi je loš. Ni crtež nije nešto, ima puno dosadnih urbanih vinjeta i praznjikavih pozadina. Tako da mi je ova priča sad malo pala
11. Delta
Čitao u Strip Artu, nije mi bila nešto. Sad mi je puno bolja - atmosferična je epizoda, ima puno atraktivnih kadrova. Lokacija napuštene petrokemije i hrpa slikovitih, skoro Alan Fordovskih likova. Plus je i što nema klasičnog negativca. Fora mi je i priča sa plažom. Top epizoda!
12. Romea i Julije
Čitao u stripoteci, bila mi je meh, previše glupava i humoristična. Sad mi je isto kao i za Deltu, paše mi ta glupavost i smiješni likovi. Zabavna epizoda u kojoj se dogodi dosta toga. Top epizoda!
13. Strike
Prvi put čitao. Bezvezna epizoda, jedna od onih koje se brzo zaborave. Opet neki gradić, opet neki bezvezni negativci, priča nikako da se zahukta. Odjednom je i Jeremiah as u kuglanju, pa želi spašavati neku koku iz sekte, pa ona baba bombašica niotkuda.. Meh. Epizoda za zaborav
14. Simon se vratio
Isto kao i Strike, dosadna epizoda sa nejasnom motivacijom likova i dojmom da se priča ponavlja. Uvodna scena, di Jeremiah i Kurdy svjedoče kako hrpa naoružanih tipova upuca nekoh bjegunca je debilna. Jer i Kurdy su sad već iskusni lisci postapokalipse i ne vidim zašto bi provocirali hrpu naoružanih ljudi koji su maloprije nekog ubili! Dalje je cijela epizoda tako nekako usiljena. Glavni negativac je kao taj Simon, ali ni on nije nešto opak u stripu, glavni mu je zločin što je ofarbao Ezru, što se opet čini debilno. Loša epizoda, najlošija u serijalu, uz Strike
15. Aleks
Čitao u Politikinom zabavniku. Tad mi je bila meh, sad mi je super. Imamo kul lik Aleks i dobru, dinamičnu akcijsku epizodu, koja opet ima i humor i sve. Jedino je nejasno zašto su negativci uopće napadali Aleksinu obitelj, to mi nema nikakvog smisla. Svejedno, kul priča u kojoj sam uživao.
Kroz sve epizode nas prati Hermanov stav prema ženama di su one ili mlade pičke koje treba jebat ili ofucane rospije koje nas žele uškopiti.
|
Edited by - pcoro on 09/12/2024 12:09:53 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6295 Posts
Posted - 10/12/2024 : 06:11:37
|
Pročitao sam 13i integral...a hebemu na što je spao Hermann. :( Em hrpetina nečega u crtežu, a scenarij da ne spominjem, ali moram priznat i dalje bolje od npr ovih novijih NN gluposti sa Justice League i Ujedinjeni za Planetu. Uvijek ću kupit i pročitat sve od Jerra jer mi je jedan od najdražih stripova, ali mislim da ima već koja godina kada je ovo trebalo stati. Odi Hermanne u tu jebenu penziju, zaslužio si! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2298 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 10/12/2024 : 11:54:57
|
Ja sam misilo da je Jer otišao na kvasinu već puno ranije ali su mi ovih 6 epizoda napravili gušt i sad bi čitao još! Ovo je bio odličan serijal. Šteta da se Hermann tako slijepo drži te forme od 44 stranice, čini mi se bi pokojoj priči dobro došla stranica, dvije više.
Dajem primjerdbu na koncept integrala - u ova dva koja sam čitao, broj 4 i 5, nema naslovnica, odnosno ima nekih umanjenih na kraju jednog integrala. Šteta jer mi se sviđaju te stare naslovnice. Umjesto njih dobili smo u svakom integralu po nekoliko novijih, bezveznih pin upova od Hermanna,sa prevelikim glavama, malo detalja i grotesknim likovima.
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6295 Posts
Posted - 12/12/2024 : 16:58:47
|
Ti si čitao još uvijek poštene epizode, svakih 4-5 epizoda dolazi do vidljivog pada, ovo najnovije je...a jebiga čitljivo, ali dosta više Hermanne Hupene! Nažalost ja ću svejedno kupit sve što on nacrta i izda netko kod nas, ali vrijeme mu je bilo da ode u penziju i da ostane upamćen kao velikan stripa jer to zaslužuje. Mogu povuć paralelu sa npr Bruce Willisom koji je od dobrih filmova prešao na daj što daš (OK znam da, teško je bolestan i čupa lovu dok može)... |
Edited by - DiSkAcH on 12/12/2024 16:59:39 |
|
|
Topic |
|
|
|