Author |
Topic |
vatrena_stenica
New Member
138 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 09/11/2024 : 09:36:21
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by jagodanbg Mene je zgranula informacija da je Blek najprodavaniji, a da se npr Odlboj slabo prodaje ☹️
I ja sam zabezeknut. Ipak je Oldboj strip na kome su odrastale generacije, a Bleka čitaju retki mlađi ljubitelji stripova.
Mene i nije. Oldboja verovatno kupuju ljudi od 30+. Sigurno je da njegova prodaja ne moze prići prodaji npr. Alhemičara, Demona, Titana... pa čak i Gula ili Osvetnika. Koliko ljudi na forumu ga je kupilo?! Verujem da nas nije mnogo. I ovde bi Blek pobedio ili možda nešto treće, ali svakako ne Oldboj. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1932 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 09/11/2024 : 10:15:33
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica
quote: Originally posted by jagodanbg Mene je zgranula informacija da je Blek najprodavaniji, a da se npr Odlboj slabo prodaje ☹️
I ja sam zabezeknut. Ipak je Oldboj strip na kome su odrastale generacije, a Bleka čitaju retki mlađi ljubitelji stripova.
Mene i nije. Oldboja verovatno kupuju ljudi od 30+. Sigurno je da njegova prodaja ne moze prići prodaji npr. Alhemičara, Demona, Titana... pa čak i Gula ili Osvetnika. Koliko ljudi na forumu ga je kupilo?! Verujem da nas nije mnogo. I ovde bi Blek pobedio ili možda nešto treće, ali svakako ne Oldboj.
I meni je cudno da se u danasnje vreme prodaje bolje Blek nego Oldboj. Kupio sam Olboja uprkost tome sto mi se film nije dopao i procitacu ceo serijal kada ga zavrse. Blek... bio mi je dosadan kad sam bio klinac a sada... necu ni da trosim vreme na tako nesto.
Sto se tice najava, nista posebno uzbudljivo za mene. Zao mi je jer nece biti strih Kornjaca (saznao od glavnog urednika) jer su losi materijali. Ove novije Kornjace mi nesto ne leze, crtez mi se ne dopada ali dacu im sansu. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16983 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
jagodanbg
Senior Member
2790 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 09/11/2024 : 11:19:42
|
Mene i nije. Oldboja verovatno kupuju ljudi od 30+. Sigurno je da njegova prodaja ne moze prići prodaji npr. Alhemičara, Demona, Titana... pa čak i Gula ili Osvetnika. Koliko ljudi na forumu ga je kupilo?! Verujem da nas nije mnogo. I ovde bi Blek pobedio ili možda nešto treće, ali svakako ne Oldboj.
Nisam direktno poredio prodaju Bleka i Oldboja, nisam očekivao da Oldboj bude prodavaniji od Bleka, ali nisam ni očekivao da se Oldboj toliko loše prodaje. AleksandarN je dobro objasnio. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2053 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 09/11/2024 : 11:38:36
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica Mene i nije. Oldboja verovatno kupuju ljudi od 30+. Sigurno je da njegova prodaja ne moze prići prodaji npr. Alhemičara, Demona, Titana... pa čak i Gula ili Osvetnika. Koliko ljudi na forumu ga je kupilo?! Verujem da nas nije mnogo. I ovde bi Blek pobedio ili možda nešto treće, ali svakako ne Oldboj.
Caoske jel znas mozda gde se na ovom forumu ili nekome drugome moze naci koja tema o tom stripu Oldboj ?
ah evo ga nadjoh ga potragom "oldboj forum.stripovi.com" http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54079
Sa obzirom kolika je ponuda raznih stripova se mora biti veoma direktan i informativan da bi se doslo do kupaca
Steta ako je strip dobar da je zrtva masprodukcije.
Vidim sada da je rec o mangi i na zalost je krenula ocekivana prica da je trziste prezasiceno (cini mi se da je Sloba DW nesto spomenuo o tome), naravno ponavlja se scenario koji se desio ovde kod mene pre 15-20 godina sa mangama, svi su namirisali mogucnost "lake zarade" i ajmo izdavati mange.. (cast nadam se mnogim izuzecima)
(ako nista drugo, kad vec imaju organizaciju za izdavace stripova u Srbiji, mogli su se preko toga pametno organizovati a ne terati solo show)
|
Edited by - matori paraliticar on 09/11/2024 11:40:05 |
|
|
Milancius
Starting Member
3 Posts
Member since 04/06/2019 |
Posted - 09/11/2024 : 13:06:02
|
quote: Originally posted by delboj
Loši materijali? Pa je li moguće da nosioci prava ne mogu da obezbijede ništa kvalitetnije?
Prve kornjače iz '84 su se štampale na najgorem mogućem papiru i to u samizdat produkciji, tiraž je bio nenormalno mali(za USA) i danas je gotovo nemoguće(možda i bukvalno nemoguće) naći te prve brojeve(čini mi se prvih 4) u nekom iole ok stanju. Mislim da je najviši CGC grade tipa 8. Originali ne postoje jer autori nisu planirali da to bude uopšte popularno, malo im se omaklo.
U svakom slučaju slična ili ista priča kao za mnoge argentinske stripove. |
|
|
Lajkovcanin
Starting Member
Serbia
97 Posts
Member since 22/02/2024 |
Posted - 09/11/2024 : 13:09:17
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Nisam direktno poredio prodaju Bleka i Oldboja, nisam očekivao da Oldboj bude prodavaniji od Bleka, ali nisam ni očekivao da se Oldboj toliko loše prodaje. AleksandarN je dobro objasnio.
Na slabu prodaju ima uticaja i to što više od godinu dana nema novog broja. Ljudi odustaju od serijala koji se razvlače... |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2053 Posts
Posted - 09/11/2024 : 13:12:54
|
quote: Originally posted by Milancius
quote: Originally posted by delboj
Loši materijali? Pa je li moguće da nosioci prava ne mogu da obezbijede ništa kvalitetnije?
Prve kornjače iz '84 su se štampale na najgorem mogućem papiru i to u samizdat produkciji, tiraž je bio nenormalno mali(za USA) i danas je gotovo nemoguće(možda i bukvalno nemoguće) naći te prve brojeve(čini mi se prvih 4) u nekom iole ok stanju. Mislim da je najviši CGC grade tipa 8. Originali ne postoje jer autori nisu planirali da to bude uopšte popularno, malo im se omaklo.
U svakom slučaju slična ili ista priča kao za mnoge argentinske stripove.
Pa nisu se valjda te kornjace stampale samo u USA? mada i ovde kod mene su isle na (cini mi se) losem papiru, lose kolorisano itd eh sad vidim da je ovo kod mene krenulo da izlazi tek 1990.. tako da ko zna da li je uopste rec o tim epizodama koje fale..
|
Edited by - matori paraliticar on 09/11/2024 13:14:42 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7918 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 09/11/2024 : 13:23:17
|
Mislim da ovde neki misle na strip Kornjače koje su se nekad pojavljivale u YU, a neki govore o pravim prvim, pre crtaća. |
Edited by - alexts on 09/11/2024 13:23:39 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
138 Posts
Posted - 09/11/2024 : 14:34:44
|
quote: Originally posted by jagodanbg Nisam direktno poredio prodaju Bleka i Oldboja, nisam očekivao da Oldboj bude prodavaniji od Bleka, ali nisam ni očekivao da se Oldboj toliko loše prodaje. AleksandarN je dobro objasnio.
Ma razumeli smo se skroz. Oldboj nije za široke narodne mase, nije on tog nivoa popularnosti kao gorepomenuti. Realno, koji će klinac da posegne za Matorcem, a pored njega stoje npr. Tokijski osvetnici, Gul, Alhemičar, Naruto, One piece ili Titani. On tu jadničak jednostavno nema šanse.
Iskreno, mene je začudilo i izdavanje Asana u ovolikoj meri (Punpun, Downfall, Nijigahara, Girl on the shore). Asanovi likovi niti su dopadljivi, niti priređuju zabavu. Neki ytuberi/insta influenseri ili šta god, su ga čak napljuvali do te mere da im je "smeće". Pretpostavljam da je Punpun još i najbolje prošao, jer je izbačen prvi, Laguna ga izreklamirala svuda, pa se ljudi i zaletali pri kupovini prvih brojeva. Ovi ostali verujem da neće proći ni blizu kao npr. Bogovi lažu, koji su meni lično totalno jedno osrednje delo. Asana će, pored nas starijih, da kupe emo/metal/depra tinejdžeri, još poneko iz radoznalosti, dok će ostali da ga preskoče. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
933 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 09/11/2024 : 16:04:29
|
Nisam čitao mnogo mangi (nisam fan), ali meni je Oldboy odličan. Priča koja fino teče, razvija se, zaplet odličan... Možda baš zbog toga klincima nije zanimljiv jer je riječ o ozbiljnoj priči. Ja jedva čekam nastavak. |
HOKA-HEY |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2053 Posts
|
vatrena_stenica
New Member
138 Posts
Posted - 09/11/2024 : 16:20:59
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
eh da su barem rekli nesto o tome kako se julija i magicni vetar prodaju.. ili mozda jesu?
Zar nije rekao da se Julija loše prodaje? Nisam gledala/slušala sve, samo ponešto. Bolje da potvrdi neko ko je bio pažljiviji. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4740 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 09/11/2024 : 16:22:21
|
quote: Originally posted by jagodanbg Nisam direktno poredio prodaju Bleka i Oldboja, nisam očekivao da Oldboj bude prodavaniji od Bleka, ali nisam ni očekivao da se Oldboj toliko loše prodaje. AleksandarN je dobro objasnio.
Ma razumeli smo se skroz. Oldboj nije za široke narodne mase, nije on tog nivoa popularnosti kao gorepomenuti. Realno, koji će klinac da posegne za Matorcem, a pored njega stoje npr. Tokijski osvetnici, Gul, Alhemičar, Naruto, One piece ili Titani. On tu jadničak jednostavno nema šanse.
Iskreno, mene je začudilo i izdavanje Asana u ovolikoj meri (Punpun, Downfall, Nijigahara, Girl on the shore). Asanovi likovi niti su dopadljivi, niti priređuju zabavu. Neki ytuberi/insta influenseri ili šta god, su ga čak napljuvali do te mere da im je "smeće". Pretpostavljam da je Punpun još i najbolje prošao, jer je izbačen prvi, Laguna ga izreklamirala svuda, pa se ljudi i zaletali pri kupovini prvih brojeva. Ovi ostali verujem da neće proći ni blizu kao npr. Bogovi lažu, koji su meni lično totalno jedno osrednje delo. Asana će, pored nas starijih, da kupe emo/metal/depra tinejdžeri, još poneko iz radoznalosti, dok će ostali da ga preskoče.
Ne znam na osnovu čega iznosiš zaključke, ali sva Asanova dela su izuzetno tražena, po striparnici bih rekao da su Devojka i Nijigahara tu u rangu Pundžabija :D |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2053 Posts
Posted - 09/11/2024 : 16:36:08
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
eh da su barem rekli nesto o tome kako se julija i magicni vetar prodaju.. ili mozda jesu?
Zar nije rekao da se Julija loše prodaje? Nisam gledala/slušala sve, samo ponešto. Bolje da potvrdi neko ko je bio pažljiviji.
lose u ediciji lms :) mene zanimaju trobroji ali hvala ipak svejedno (mada me mv malo vise zanima nego julka) |
|
|
vatrena_stenica
New Member
138 Posts
Posted - 09/11/2024 : 17:35:11
|
quote: Originally posted by kreŠa Ne znam na osnovu čega iznosiš zaključke, ali sva Asanova dela su izuzetno tražena, po striparnici bih rekao da su Devojka i Nijigahara tu u rangu Pundžabija :D
Stvarno, stvarno!? Ne zafrkavaš?! Ako je tako, baš mi je drago, jer sam na osnovu komentara na netu, a pre svega broja ljudi sa kojima sam u kontaktu (a taj broj nije mali) stekla drugačiji utisak. Sad me zanima i koji je tiraž toga i koliko je prodato, ali valjalo bi da prestanemo da spamujemo Golkondu. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13025 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 09/11/2024 : 18:41:09
|
quote: Originally posted by teller
uzet ču i ja..zanemarit ču lošu naslovnu od Mastertuona… trebali su esse gesse naslovnicu stavit..
Ili neku od Mittona.. ili od bilo koga, samo ne tog nesretnika, ali što se može. Kako bi bilo dobro dobiti u ovakvom formatu u koloru onu priču "Bijeli bizon", ali to su samo pusti snovi. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13025 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 09/11/2024 : 19:32:03
|
Talijani su malo škrti sa zavirom, ali moguće da one neke iz najranijeg razdoblja. Ovu su tablu stavili kao jedna od koja se nalazi u tom izdanju.
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 09/11/2024 : 21:09:50
|
Ovo je valjda prvi broj.. Veliki Blek... Može i ovo ali bez Mittona nek se ne pojave... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21077 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/11/2024 : 22:01:18
|
Blek najprodavaniji,Julija najslabija karika - jebi ga,sve nešto naopako. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6871 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/11/2024 : 23:44:18
|
Julia je žensko, jbg, a one (Lilith, Gea) se nisu proslavile. Uz to, žanr nije najomiljeniji, nažalost. Recimo, Komesar Ricciardi je isto zapeo kod ČK, Nick Raider kao neki (donekle) sličan junak također šepa...
Čitam ju od lani, nije dosadna, ali ima loših epizoda, bar za mene. Može biti da sam imao velika očekivanja. Međutim, ako ovo čita netko tko nije, preporučio bih mu da proba, pa makar kroz neki LMS broj.
Razgovor s gosp. Riznićem solidno odrađen i naizgled zanimljiv, ali pravila su jasna. Ritam izlaska pojedinih junaka određuje prodaja. Kapak. Tržište je preplavljeno stripovima, sjećat ćemo se s nostalgijom ovih vremena jer nisam optimist za budućnost.
Sve i da je više stripofila, u što sumnjam, više je i škola, izdanja, verzija istog junaka itd. itd. |
loading...
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 10/11/2024 : 00:58:46
|
quote: Originally posted by anto
Blek najprodavaniji,Julija najslabija karika - jebi ga,sve nešto naopako.
varaš se.. Sve je kako treba... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21077 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/11/2024 : 01:05:20
|
pa jeste,i to što kažeš - odavno je u Srbiji "sve kako treba",pa i na polju prodaje stripa. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Topic |
|