forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, reprinti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/09/2024 : 00:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Svaki izdavač treba da se vodi sa samo dve ideje vodilje. Da na prvom mestu brine o finansijskoj održivosti svoje izdavačke kuće i na drugom, da proširuje svoju čitalačku bazu. Na brigu o tome hoće li neko moći da preprodaje svoje stripove za veću cenu ne treba ni sekundu svog života da potroši.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2107 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/09/2024 : 02:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Pazi, pet puta čitam svoj post i ne mogu da provalim kako si ti mene skontao da je briga izdavača za koliko će neko otuđiti svoj strip.
Ja pišem da meni odgovara politika reprinta. I to obrazlažem.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 23/09/2024 02:22:32
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

177 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 23/09/2024 : 08:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

A ja sam baš za reprinte, da se spreči koliko toliko rast cena u nebesa. Iako imam npr box SinCity, drago mi je što je izašao reprint.
Prvo što mi je to jedno od najboljih Fibrinih izdanja, drugo što je fenomenalna kolekcija priča unutra kutije i treće što će više ljudi moći u tome da uživa.

Nisam u fazonu da dajem 200-300e za neki strip, i više... To mi ima smisla kod ovih što sakupljaju antikvitete, one stripove od pre 40god. pa im fali nešto. Al danas se izbacuju stripovi, vrte u krug iznova. Uvek će neko novo izdanje biti bolje nego staro...

Zamisli da Fibra neće da reprintuje Morta. Najbolje izdanje na svetu, tog stripa. Pa cena bi mu otišla na x5 ili x10 sutradan. I mali broj ljudi bi imao prilike da vidi genijalnog crtača na delu. Jer bi slabo ko hteo uopšte da proda to izdanje. Da Markos kaže danas: neće više biti reprinta Morta, pa preprodavci bi za dva sata pokupovali preostalih 100-200 primeraka. Pa bi klempali sa cenama.

Ja sam pre za to da se udvostruči, utrostruči broj kupaca, pa na taj način da se poveća vrednost, kroz povećanu potražnju nekog izdanja. A ne kroz minimalan tiraž da se stvori nestašica tog naslova.

Ovaj odnos reprinta/novih izdanja mi je odličan. Ne ugrožava redovne kupce a stvara nadu novim kupcima da mogu da dođu do onih najboljih/najtraženijih naslova koji su davno ili prebrzo rasprodati...

Slažem se do u slovo
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/09/2024 : 13:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pazi, pet puta čitam svoj post i ne mogu da provalim kako si ti mene skontao da je briga izdavača za koliko će neko otuđiti svoj strip.
Ja pišem da meni odgovara politika reprinta. I to obrazlažem.

Gde si ti video da ja to tebe citiram/kritikujem?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7949 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/09/2024 : 14:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zamisli da Fibra neće da reprintuje Morta. Najbolje izdanje na svetu, tog stripa. Pa cena bi mu otišla na x5 ili x10 sutradan. I mali broj ljudi bi imao prilike da vidi genijalnog crtača na delu. Jer bi slabo ko hteo uopšte da proda to izdanje.

Zamišljam da Fibra neće više da izdaje Morta.

U mojoj hipotetičkoj realnosti, uskočili bi drugi izdavači i objavili ga u sličnim, nešto drugačijim izdanjima. Dakle, ne bi mali broj ljudi, posebno novih čitalaca, imao prilike da vidi taj strip.

Kad se zamisli, dobro je i da se razmisli.

Sva vredna dela stripa, klasici i budući klasici, zaslužuju s vremena na vreme ponovna objavljivanja, da bi se nadolazeće generacije upoznavale sa njima. Kao što se stalno štampaju Dostojevski, E.A. Po, Oskar Vajld...

Ali izuzev da uvek jedan isti izdavač izdaje u različitim izdanjima, prilično čest slučaj je i da se izdavači menjaju.

Borže, nije ti to palo na pamet?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2107 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/09/2024 : 14:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ma, malo je teže doći do tih materijala Morta...
Zato sam ga uzeo za primer. Izdao je i DW, al sa starim materijalima. Nije isključeno da će neko opet izdati Morta sa još možda nekom nađenom tablom, pa biti još i bolje izdanje. Al mi bilo zgodno za postaviti primer funkcionisanja sivog tržišta.

A i sam sam napisao da se izbacuju stripovi, vrte u krug, iznova izdaju...

Nisi morao da ponavljaš taj deo. To sam i sam rekao. Ovo što si citirao je imalo drugi kontekst.

Edit: sorry Red. Moja greška, mislio sam da si se nadovezao na moj post.

Edited by - borg on 23/09/2024 14:47:17
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2055 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/10/2024 : 10:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koji ce iduci reprint biti ali nabasah na ovu poruku Markosa iz 2021

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=3&TOPIC_ID=51697
dodajte i & #2399540 iza 51697 (bez razmaka izmedju & i #2399540) posto ne moze da se cutnpastuje link kako treba

Tu se spominje i prelazak sa stamparije Stega u Denonu
Naravno od 2021 se dosta toga promenilo, rasprodanih izdanja je ukupno vise
ali zanimljiva je ta procena "ali sigurno bar pola rasprodanih izdanja nikad neće doživjeti reprint"
moglo bi se protumaciti kao da nije nemoguce da ce se malo manje od pola rasprodatih biti reprintovano kad tada sto bi bilo bas puno. Pre ce biti da je to Marko bas "na slepo" procenio.
Inace naravno skoro sva fibrina izdanja su odlicna pa nema nikakve potrebe za cekanje reprinta zbog "felera" ;)

napomena redovi iznad su uglavnom spekulacije, nista sto se moze shvatiti kao sigurno

Markos
Posted - 15/02/2021 : 16:13:47

"..."

"Fibra radi dosta reprintova jer to ti stripovi zaslužuju, ali sigurno bar pola rasprodanih izdanja nikad neće doživjeti reprint. Pa vi slobodno čekajte drugo, popravljeno izdanje.

Traljavo pakiranje, konstantno kašnjenje i još neke druge stvari razlog su zašto sam ove godine promijenio tiskaru."
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2107 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 10/11/2024 : 14:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Htedoh da podvučem crtu za ovu godinu, al se sada setih da čekamo još par reprinta do kraja godine.
Biće ova godina rekordna.

Edit: Izašao Batman 12: Prokleti

Spisak reprinta
Spisak najava reprinta

Resistance is futile.

Edited by - borg on 14/11/2024 00:52:38
Go to Top of Page

Biroa
New Member

Croatia
204 Posts

Member since 28/12/2020

Posted - 14/11/2024 : 08:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Biroa a Private Message  Reply with Quote
quote:

Htedoh da podvučem crtu za ovu godinu, al se sada setih da čekamo još par reprinta do kraja godine.
Biće ova godina rekordna.

Edit: Izašao Batman 12: Prokleti

Spisak reprinta
Spisak najava reprinta

Ubaci i Sandman 4 da je u planu reprint.
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

177 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 14/11/2024 : 08:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
"Texas Kid, moj brat" je isto izašao u dvije verzije
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000