Author |
Topic |
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 10/11/2024 : 13:39:24
|
quote: Originally posted by wintermute
Pozdravljam ovom prilikom časne "neprijatelje" Bevu i Kena kao i Tintona koji je cak cesto pokusavao i da bude neopredeljen ali ipak naginje nalevo (sto je u novom sistemu veoma levo) i mislim da je zato pogresno i predvideo rezultate izbora.
Da probam još jednom sam sebe demistificirati. Mislim da je sasvim očito da na ovim izborima nisam bio neopredijeljen. Koliko god mislio da je Kamala bezvezna političarka, ne slagao se s njenim stavovima i generalno nemao prepozitivno mišljenje o njoj, s druge strane je bio Trump. A protiv njega bih podržavao i puno gore. Smatram ga za sve suprotno od onog što želim vidjeti u političaru - radi li se o političkim stavovima, o osobnom karakteru, o onome što izvlači iz drugih ljudi ili o ljudima kojima se okružuje.
A što se naginjanja nalijevo tiče, ok mi je da se moje stavove interpretira bilo kao desni centar, bilo kao lijevi centar. Inače ne volim kada ljudi sami za sebe kažu da su u centru jer obično to znači da ne mogu sagledati realno politički spektar nego se stavljaju u središte zbog vlastite narcisoidnosti. Ali pomalo ironično, ne znam gdje bi drugdje sebe svrstao. Ja sam ipak proveo prvu četvrtinu ove godine nadajući se čudu da će Nikki Haley biti kandidat GOP-a. Da se to dogodilo, gotovo sigurno bih ju podržavao (ovako s ovih tisuća kilometara) protiv Kamale. Da je GOP stranka u kojoj glavnu riječ imaju Haley, Chris Sununu, Dan Cranshaw, Larry Hogan, Chris Chirstie, Lisa Murkowski i slični...to bi bila stranka vrijedna i poštovanja, i podrške. Ali oni su na žalost gurnuti u stranu da bi se napravilo mjesta ne samo za najgore od najgoreg iz Republikanske stranke (Tucker, Vivek i slični), nego sada i za najgore iz Demokratske stranke u vidu luđaka poput RFK Jr.-a.
Kada već spominjem Nikki, sinoć je Trump najavio da u administraciji neće biti mjesta ni za nju, ni za Pompea. Tako rano raskrstiti s ikakvom šansom da budu u kabinetu pokazuje u kojom smjeru će na žalost ići. Zanimljivo da je u onoj debati sa Samom Harrisom, Ben Shapiro tvrdio da će Pompeo imati važnu ulogu u administraciji. Baš me zanima hoće li imati snage priznati da je pogriješio. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/11/2024 : 14:15:50
|
Mene samo zanima kako će se to odrazit na EU. Zasad je dobro počelo. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/11/2024 : 15:23:20
|
quote: Originally posted by izivko
Ponovni izbor Donalda Trumpa odlučno je odbacivanje liberalizma, piše Francis Fukuyama za Financial Times:
Francis Fukuyama: what Trump unleashed means for America The Republican president-elect is inaugurating a new era in US politics and perhaps for the world as a whole
https://www.ft.com/content/f4dbc0df-ab0d-431e-9886-44acd4236922
ne znam što piše u članku, jer nije slobodan za čitanje međutim, što god da pisalo, ima u tome barem dio istine anti woke propaganda je najuspješnija propaganda modernog doba - i upalila je woke kao pojam je proširen do te mjere da rezonira gotovo sa svima izvorno se radi o pokretu usmjerenom na rasna i socijalna prava američkih crnaca, a desničari su to proširili i na lgbt, na ženska prava, na zelene politike, na ovo i ono i stvorili tzv 'woke agendu' koja svakome može zatitrati žicu, iako to ne postoji u stvarnosti, nego se radi o odvojenim pokretima nemate ništa protiv toga da su crnci ravnopravni, ali kvote u zapošljavanju mogu biti nepravedne, BLM vam je bio prenasilan, ide vam na živce kada stave crnce da glume vilenjake, nemate ništa protiv lgbt zajednice, ali pretjeruje se s ovim ili onim, mee too pokret je važan i velika je stvar da se dogodio, ali sada ne smiješ ni kompliment dati iz straha da te netko ne optuži za nešto, zaštita okoliša da, ali ako više košta onda ne.....
što da kažem, taktika se pokazala jako uspješnom
|
if you tolerate this, then your children will be next |
Edited by - ken2 on 10/11/2024 15:46:02 |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/11/2024 : 20:19:32
|
to je već odavno ista, podmukla i prokušana desničarska taktika za pridobivanje glasova. izmišljanje babaroga među određenim, više-manje marginalnim skupinama društva čiji se rad i utjecaj propagandom (naravno, neutemeljenom) preuveličava i demonizira do krajnjih granica kako bi ih se prikazalo kao prijetnju i zastrašilo mase... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
4994 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 10/11/2024 : 21:38:33
|
Zato u Sjevernu Koreju desničari ne mogu plašit mase babarogama jer veliki i moćni vođa brani i štiti svojom masom radne ljude i građane. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1467 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 11/11/2024 : 01:28:18
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by izivko
Ponovni izbor Donalda Trumpa odlučno je odbacivanje liberalizma, piše Francis Fukuyama za Financial Times:
Francis Fukuyama: what Trump unleashed means for America The Republican president-elect is inaugurating a new era in US politics and perhaps for the world as a whole
https://www.ft.com/content/f4dbc0df-ab0d-431e-9886-44acd4236922
ne znam što piše u članku, jer nije slobodan za čitanje međutim, što god da pisalo, ima u tome barem dio istine anti woke propaganda je najuspješnija propaganda modernog doba - i upalila je woke kao pojam je proširen do te mjere da rezonira gotovo sa svima izvorno se radi o pokretu usmjerenom na rasna i socijalna prava američkih crnaca, a desničari su to proširili i na lgbt, na ženska prava, na zelene politike, na ovo i ono i stvorili tzv 'woke agendu' koja svakome može zatitrati žicu, iako to ne postoji u stvarnosti, nego se radi o odvojenim pokretima nemate ništa protiv toga da su crnci ravnopravni, ali kvote u zapošljavanju mogu biti nepravedne, BLM vam je bio prenasilan, ide vam na živce kada stave crnce da glume vilenjake, nemate ništa protiv lgbt zajednice, ali pretjeruje se s ovim ili onim, mee too pokret je važan i velika je stvar da se dogodio, ali sada ne smiješ ni kompliment dati iz straha da te netko ne optuži za nešto, zaštita okoliša da, ali ako više košta onda ne.....
što da kažem, taktika se pokazala jako uspješnom
Ima i ona taktika "progresivaca", svi su drugi krivi sem njih samih. Pokazala se vrlo uspešnom. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 11/11/2024 : 13:16:54
|
Dobra vijest. Pompeo i niki heli nece u trumpovu administraciju. Vidim da Su Trump i Putin vec razgovarali, Sto je isto dobar predznak. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37991 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
Posted - 11/11/2024 : 13:52:07
|
Glasnogovornik Kremlja Peskow se i našalio: "Pitali smo svakog od njih. Niti jedan Putin nije imao telefonski razgovor s Trumpom."
|
Have mercy |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/11/2024 : 13:55:26
|
quote: Originally posted by adriano
Dobra vijest. Pompeo i niki heli nece u trumpovu administraciju. Vidim da Su Trump i Putin vec razgovarali, Sto je isto dobar predznak.
dobar predznak čega??? |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Topic |
|