Author |
Topic |
don_draper
Advanced Member
4347 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 06/02/2024 : 21:15:45
|
Larcenet je s razlogom renome među autorima koje Fibra objavljuje redovito i pred ovaj strip su se postavila velika očekivanja. Ovo je kolekcija 5 priča u kojima na duhovit, bizaran, ali katkada i prilično izravan i nelagodan način Larcenet prikazuje poznate likove iz prošlosti. Kvaliteta priča varira, iako ne mogu reći da su to neke visoke oscilacije. Prisutan je konstantno taj visoki nivo kvalitete i dosljedan je Larcenet u tonalitetu i intenciji prilikom stvaranja ovih priča. Tko je upoznat s njegovim stilom, onda može očekivati poznati miks od blesavog i neobuzdanog humora pa sve do vrlo iskrenog i brutalnog pesimizma i dekadencije. Ali, ono što je bitno da je sve jako dobro dozirano i da tajming je rijetko kada promašen, gotovo pa nikada. Ono što je mana stripu i što ga ne može svrstati uz bok remekdjelima popust Svagdanje borbe i Brodecka (ipak) jest nešto slabiji tempo u pojedinim albumima koji malo razvuče stvari i razrijedi draž. Ali, nije to neki značajno veliki nivo greške. Sve u svemu, Rokamboleske su pravi gušt za čitati, zanimljive za sve fanove stripa, povijesti i parodije, ali treba biti spreman i biti prosvjećen (jer to je poanta stripa nekada, zar ne?).
4.5/5
Albumi poredani po dojmu od najboljeg prema najmanje lošem 1. van Gogh 2. Atila 3. neznani junak 4. Freud 5. Robin Hood |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Chui
Senior Member
1029 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 11/11/2024 : 23:50:27
|
Rokamboleskne počinju simpatično obečavajuće sa Freudom da bi u sljedećoj priči o Van Goghu došle već do svog vrhunca, rekao bih da Van G. ulazi u sam vrh Larcenetovih priča, zbilja je odlična, nakon toga slijedi veliki pad sa Atilom. Tu i crta taj neki drugi lik, ali dojam je da je Larcenetov scenarij tu bio dosta slobodan na korištenje crtaću i kako je Larcenet vidio da stvari idu na loše pripomogao je u drugoj polovici priče i izvukao stvar, jer prijetilo je na debakl. Pad se dalje nastavlja i sa usiljeno isforsiranm humorom Robina Hooda, meni to nije duhovito, prerastao sam taj tip humora. I onda stvar u finalu popravlja vrlo dobar Neznani junak, na zanimljiv način Neznani junak ispada čak kao neka zanimljivija vrsta Ceste koju je kasnije radio. Suma sumarum zanimljiva knjiga koja dosta varira u kvaliteti pa bi neka neka moja prosječna ocjena bila 7/10:. 8+10+5+4+8=35:5=7 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Chui
Senior Member
1029 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 18/11/2024 : 14:04:32
|
quote: Originally posted by Cromwell
Izgleda mi kao da je mlađima od 40 Robin Hood najslabiji dok je starijima baš taj najbolji. Zanimljivo
imam 43 i robin hood mi je najslabiji. |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2119 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Chui
Senior Member
1029 Posts