Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13028 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/04/2024 : 13:14:15
|
Zaboravio stavit slike sadržaja kutije 3 i 4, nešto VHS-a, nešto DVD-a, uglavnom, zadovoljan sam ovom turom.
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7261 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 28/04/2024 : 16:22:25
|
quote: Originally posted by Shaner
Ima tu odličnih filmova.
Ovako na prvu bih preporučio Leon, Desperado, Zečju rupu i Babel.
Rekao bih da je jedan od najboljih u tom buntu, cijeneći Shanerov izbor, Životi drugih. A svakako bi bilo dobro pogledati (od onih čije sam naslove uspio pročitati): Posljednji Mohikanac, Zavjera, Enigma i Mothmanova proročanstva |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13028 Posts
Posted - 28/04/2024 : 16:24:15
|
quote: Originally posted by Shaner
Ima tu odličnih filmova.
Ovako na prvu bih preporučio Leon, Desperado, Zečju rupu i Babel.
Leona i Desperada sam gledao ranije (naravno, ponovit će se gledanje tih), a ova dva preostala nisam.
Za Leona se sjećam da je sjajan film (mislim da Reno tu stalno pije mlijeko da bi imao tu neku mirnoću kod pucanja snajperom, čini mi se da je tako nešto bilo), a i sjećam se da je Natalie Portman godinama kasnije izjavila da bi u današnje vrijeme bilo nemoguće snimiti remake tog filma, kako je ona to izjavila, to bi bilo veoma "inappropriate" s obzirom koliko se svijet promijenio, vjerojatno sugerirajući na taj odnos odraslog muškarca i tada, čini mi se, dvanaestogodišnje djevojčice u filmu. |
|
Edited by - ReemCP on 28/04/2024 16:24:53 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/04/2024 : 16:55:45
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by lwood
Patricka obavezno pogledaj u seriji "Sjever i Jug". Po meni tu mu je uloga najbolje legla i bas je briljira.
To je baš hvaljena serija, gledao sam je čini mi se zadnji put tamo 90-ih (tako da mi je većinom ishlapilo iz glave), ali tad možda i nisam sve shvatio kad sam bio dijete. Vidio sam ja da ti imaš u ponudi cijeli serijal, ali zasad ne bih uzimao jer sam se baš istrošio u zadnje vrijeme, samo ovaj tjedan je otišlo 800€ na stripove i kavez/boks za psiće (od ove godine ih imam 8 ), a idući mjesec moram kupiti i sve 4 ljetne gume, nagomilalo se troškova.
Svakako ću imati na umu (ako ti u međuvremenu ne prodaš), to bi baš bilo dobro imati u kolekciji :)
Ma ja san se dugo mislija zadržat to ili ne. Ali kako san na vrime odlučija ne kupit 2000 vhs-a prije nekih 15-tak godina,sad mi i ovi dvdi samo smetaju. Ne gledan ih a prostora neman Inače konkretno za ovo izdanje koje ja iman kvaliteta slike koliko se sičan je dosta loša ,bar za moj ukus. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/04/2024 : 16:57:44
|
Inače Leon mi je i onda kad san ga gleda bija teška bezvezarija,danas to ne bi moga ni pogledat.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
djvaso
Starting Member
4 Posts
Member since 16/07/2023 |
Posted - 10/05/2024 : 22:59:29
|
Dobio sam prilično optičkih diskova od mog poslednjeg javljanja, pa da počnem sa DVD:
Poklon Jugoslovenske kinoteke
Poklon i lokalna prodavnica
Nacionalna biblioteka Norveške |
|
|
djvaso
Starting Member
4 Posts
Member since 16/07/2023 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13028 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13028 Posts
Posted - 13/11/2024 : 13:59:47
|
Ultimate Desires (1991) VHS: Vrhunske želje
Seks i pjenušac u limuzini. Led na toplim usnama. Nacisti, prostitutke, neki tajni broš i Tracy Scoggins u mini suknji na zadatku. Pljuštanje metaka iz uzija. Kevin Bac.. ups, Marc Singer još jednom u akciji nakon što sam ga gledao ovdje. Brion James sa svojim karakterističnim konjskim repićem još iz „Tango & Cash“ dana s njemačkim naglaskom. Hell yeah!
Trash triler s početka '90-ih s radnjom koja jedva da ima smisla (scena u parnoj kupelji, wtf?!), ali ima ovaj film to nešto u toj svojoj apsurdnosti što ga čini zabavnim za gledanje, gdje glazbena podloga briljira, a osobito se ističe What About Love koja točno pogađa duh tog vremena. Tracy Scoggins ponovno dominira ekranom svojim fatalnim šarmom i privlačnošću, nakon što sam je gledao u onom nesretnom Alien Intruderu. Marc Singer, što ga više gledam, točno me uvjerava da ima više skila kao ljubavnik od Clarka Gablea, Deana Martina i Caryja Granta zajedno. Nisu mu ni do koljena.
Upečatljiv moment u ovom filmu je svakako onaj kada lik nemilosrdnog plaćenog ubojice Briona Jamesa spašava maloljetnu djevojku iz svijeta prostitucije i plus daje joj novac kako bi započela novi život daleko od tog mračnog svijeta. Ova scena uistinu je posebna gdje njegov lik pokazuje rijetku ljudskost i empatiju, a na osnovu toga možemo kazati da u njemu postoji ta klica časti i čovječnosti, unatoč tomu što je predstavljen kao netko tko je hladnokrvni plaćeni ubojica, cijepljen od bilo kakvih emocija.
|
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13028 Posts
Posted - 14/11/2024 : 13:36:35
|
Article 99 (1992) VHS: Član 99
Wow, koji odličan film! Hrpa poznatih glumaca, kad kažem hrpa, mislim na jedno barem 12-15 poznatih faca, u kojem se naravno ponajviše ističe sjajni Ray Liotta koji sa svojom energijom i karizmom u liku dr. Sturgessa jednostavno rastura. Rekao bih da nam je ovaj film ponudio značajan odmak od njegovih inače uobičajenih uloga negativaca pa je tako svojim nastupom ovdje samo dokazao tu svoju glumačku svestranost i talent. Najdojmljiviji momenti su oni kadrovi snimani sve u jednom potezu kad kroz hodnike ide sa simpatičnom glumicom Kathy Baker i razgovara gdje taj kadar traje i traje, a oni izgovaraju toliko teksta i sve se to dešava u hodu, a i kamerman odrađuje izvrstan posao kod onih trenutaka kad prolaze kroz jedna, pa kroz druga vrata, predivno. Malo sam isto razmišljao o tome gledajući film, a to da je možda uloga Johna C. McGinleya u ovom filmu utjecala na to da ga producenti Scrubsa uzmu za jednu sličnu ulogu u kojoj je njegov lik još više mogao iznijeti taj svoj sarkazam i opičenu energiju po čemu je poznat.
Film malo podsjeća i na onu, nešto stariju, ali legendarnu seriju M*A*S*H jer oboje na neki način kombiniraju taj spoj humora i ozbiljnosti. Ovdje također humor dominira u nekim scenama iako je tema i više nego ozbiljna, gdje se Uncle Sam nije nimalo iskazao za one koji koji su dali sve za svoju zemlju, već su ih jednostavno prepustili birokraciji i nebrizi.
|
|
|
|
Topic |
|