Deluje, kao nešto što vredi čitati, ali baš me mrzi da sakupljam delove...
Meni ovaj strip na prvi pogled baš i nije delovao privlačno (crtež), ali zbog tog nekog istorijskog konteksta sam uzeo broj sa prvim nastavkom da proverim o čemu se radi...i taj prvi nastavak me smorio samo tako pa deluje da ne vredi dalje čitati...
Inače, apropo stripa, u tom broju je objavljen i tekst o Pitagorejcima, u kom stoji da nisu smeli da jedu pasulj (grah) ?! Odmah sam pretpostavio da se misli na bob, a kad sam proverio na Vikipediji, upravo tako i stoji, samo izgleda autoru teksta (hm, hm, ili onom ko je prevodio tekst sa ko zna kog jezika?) nije poznato da je pasulj donet iz Amerike, a čini se da i danas ima puno "naslednika" Pitagorine škole, koji ne jedu bob, pa im je taj pojam nepoznanica...
Iako nisam bas 100% na ti sa cirilicom... ovo sam opet poceo kupovat...u ime mladenacke ljubavi i stripa kojeg PZ sadrzi... Steta sto nije na latinici.. ali nisam tu da sudim... Uzimat cu, kod nas stize svaki ponedeljk...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Nakon stripa ide propratni tekst na dve strane, što je sažetak uvodnika scenariste Đina D'Antonija.
Ja bas volim crtez Ferdinanda Tacconia.
Vrlo prosečan crtač, ali simpatičan.
U svom najpoznatijem stripu Džentlmeni, a verovatno i drugim serijalima, imao je običaj da lepi glave junaka (šablone spremljene) na crteže, da ih ne bi stalno crtao.
Primetićeš, identične glave (istih likova), u raznim veličinama i opsecanjima, ako prostudiraš crtež.
Nakon stripa ide propratni tekst na dve strane, što je sažetak uvodnika scenariste Đina D'Antonija.
Ja bas volim crtez Ferdinanda Tacconia.
Vrlo prosečan crtač, ali simpatičan.
U svom najpoznatijem stripu Džentlmeni, a verovatno i drugim serijalima, imao je običaj da lepi glave junaka (šablone spremljene) na crteže, da ih ne bi stalno crtao.
Primetićeš, identične glave (istih likova), u raznim veličinama i opsecanjima, ako prostudiraš crtež.
Obraticu bas paznju, nisam primetio to. Tacconi mi je bio odlican u Ostrici brijaca, jednoj od mojih omiljenih Dilan Dog epizoda kao i u Mister NO almanahu Priča o junaku. Steta sto nije vise crtao. A te Dzentlmene valjda imam u sklopu Politikinog Zabavnika, Castellijeva umotvorina, posle se pojavljuju i u redovnom Martiju?
U broju 3801 strip Feniksovi zločini. Ovo je prvi album serijala Inspektor Kouk, na kome je Batalja radio pred smrt. Treći album, Čudovište iz Temze, je stoga ostao nedovršen.