forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 NAJKULA predstavlja: SPIRU - POČECI JEDNOG POTRČKA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author  Topic Next Topic  

Najkula
New Member

185 Posts

Member since 21/06/2021

Posted - 24/10/2024 : 09:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Najkula a Private Message  Reply with Quote
SPIRU: POČECI JEDNOG POTRČKA (I ZAKON JAČEG)

Godina 1939. Kako jedan adolescent koji radi kao hotelski potrčko doživljava buđenje i postaje mladi pustolov kakvog poznajemo? Zašto je odlučio da zadrži svoju uniformu potrčka? Da li je bio zaljubljen? Ima li političku svest? Odakle potiče njegovo neraskidivo prijateljstvo s Fantaziom? I ko je zapravo Fantazio? A Spip? Iza svih tih pitanja krije se velika tragedija koja je pogodila ceo svet…
Ovo izdanje dopunjeno je i kratkom epizodom "Zakon jačeg".

Scenario i crtež: Emil Bravo (Emile Bravo)
Boje: Delfin Šedru (Delphine Chedru) i Remi Šaron (Rémi Chaurand)
Prevod: Jelena Mandić

Format: 240 x 320 mm
Uvez: Meki sa klapnama / Tvrdi
Kolor: Boja
Broj strana: 80

Cena:
Mekokoričeno izdanje: (1.500 din) 1.199 din tokom trajanja Sajma knjiga, važi i za porudžbine putem sajta
Tvrdokoričeno izdanje: (1.800 din) 1.399 din tokom trajanja Sajma knjiga, važi i za porudžbine putem sajta

Peyo
Advanced Member

Croatia
10341 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/10/2024 : 16:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Sjajan uvodnik u: Nada iznad svega.

Velika preporuka.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2086 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 24/10/2024 : 17:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Lep strip da ovde smo nekada
pisali o njemu
http://darkwoodforum.rs/index.php/topic,16754.0.html

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 16:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Definitvno jedan od najboljih stripova koje sam pročitao;Počeci jednog potrčka su malo remek delo Emila Brava,i uvod u genijalnu (kako drugi kažu,tek treba i sam da se uverim) u tetralogiju Nada iznad svega.

Bravo je dao sjajan šlagvort jednom od najbitnijih serijala evropskog,pa i svetskog stripa. Kroz moderan pristup humorističko-avanturističkom žanru, ne samo što nam je podario odličan strip,napet,dinamičan,smešan,tužan...već je kroz njega,što rekoh postavio likove,baš onakve kakvi će biti u desetinama albuma iz pera jednih od značajnijih strip stvaralaca.Što bi se reklo,dva u jedan.
Setiti se da se origin Spirua i Fantazija postavi na WWII pozornicu je bravurozna ideja.

Najkulino izdanje osim što je većeg formata,na boljem papiru... ima i bonus priču (uvodnu) Zakon jačeg,koja je bitna za album.

5+/5

edit: da se ispravim, ovo bi bilo tri u jedan; sa obzirom da je strip ujedno i omaž Tintinu;u stvari,Počeci su više "tintinovskog" karaktera nego što su duhu klasičnog spirua&fantazija.

ovo + nada iznad svega je teški masthev;kažem ovo jer vidim da je dosta njih,sa ozbiljnim strip kolekcijama,preskočilo Početke i Nadu (recimo Savić,on mi prvo pade na pamet;ili Džekdenijels,sad se i njega setih)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 17/11/2024 17:14:05
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2086 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 17/11/2024 : 16:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Super dakle palo je drugo citanje, odlicno :)

ja za sada ostajem na dw izdanju
(nazalost)

Ovo su ti utisci nakon prvog citanja, veoma slicni ovim friskim

cool da je strip sada ocenjivan i starim i novim sistemom :)

"[quote author=Anto link=msg=291691 date=1373120930]
July 06, 2013, 06:28:50 PM
citiraću combatrocka: "Šta reći a ne zaplakati?"

Sećam se da je neko prokomentarisao na topiku o prvom Spiru koga je objavio DW da tako treba da izgleda Spriu dvadest prvog veka.A ja bih to rekao za Pocetke jednog potrčka.Mislim da mi je ovo najbolja epizoda sa ovim junakom (ili jedna od najboljih) i ovako ja zamišljam moderan humorističko/avanturistički strip.

Emil Bravo je na savršen način uklopio ovu priču sa serijalom.Fenomenalno je napravio predstavljanje Spiroua,Fantazija i Spipa, odnosno njihove karaktere, koje smo dobro upoznali u regularnoj seriji.

I potpuno se slažem sa Miloševim komentarom "Да је којим случајем блаженопочивши Реми Жорж имао прилике да прочита ову епизоду, ценим да би био сасвим задовољан.Ово је један од најбољих Тинтина које сам прочитао. Без претеривања." - savršen omaž Tintinu.I sam crtež je nekako Tintinovski.

Naslovna stranica albuma je predivna. Ovo mi je jedan od najboljih stripova koje je DW objavio.
Čista desetka, u svakom pogledu!
[/quote]

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 17/11/2024 16:31:36
Go to Top of Page
   Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000