Author |
Topic |
matori paraliticar
Senior Member
2108 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/11/2024 : 10:56:54
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Markos čovjek meni mrtav-hladan kaže: "a jesi li siguran da ćeš ti to znati dobro napraviti?".
Kaj nisi dal njemu da malo restaurira. Inače, kakve su šanse da ponovo tiskaš Gričku po 10 eura manjoj cijeni ali u 2000 primjeraka? Kad se uzme u obzir da bu bil otkup (ovo svaka knjižnica u RH treba imati na lageru), da bi škole ovo uzimale za svoje knjižnice (obavijestil knjižničarku i rekla da uzimamo u slijedećoj nabavi, ali bojim da bu nedostupno), a po nižoj cijeni bi se sigurno našlo još popriličan broj ljudi koji bi ovo privatno uzeli sebi.
quote: Originally posted by Markos
Sjajne su ti ideje, tiskam drugo izdanje po 10’eura manjoj cijeni i onda me prvih 1000 najvjernijih kupaca posalje u tri lijepe.
Kad te nisu za neke druge stvari nece te ni za ovo :)) (hocu reci nadam se da bi ljudi ukapirali zasto je tako kako jeste, mada ovo izdanje uzima mozda i klijentela neka drugacija nego ona standardna :) )
Neke stvari je eto tesko predviditi.. to sa tirazima, uf da sam izdavac muka bi mi bila to odluciti :) treba misliti na toliko parametara.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 19/11/2024 10:59:13 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 19/11/2024 : 11:07:38
|
Sjajne su ti ideje, tiskam drugo izdanje po 10’eura manjoj cijeni i onda me prvih 1000 najvjernijih kupaca posalje u tri lijepe.
Heeheeeh, znal sam da bu taj odgovor...ali ekonomija je po tom pitanju jasna, više primjera manja cijena. A nikaj onda, nek ostane nedostupno za brojne zainteresirane ili pravi reprinte po par sto komada za one dubljeg džepa. Samo šteta jer se na ovom izdanju moglo i zaraditi i omogućiti da bude dostupno većem broju ljudi kao i školama.
P.S. Vjerni kupci su vjerni kupci, ne ljute se oni na poteze gazde kojeg štuju. Uostalom njima bu dovoljno zadovoljstvo kaj su vlasnici 1. izdanja |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 19/11/2024 11:21:30 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2108 Posts
Posted - 19/11/2024 : 11:23:14
|
Mi svi imamo ideje kako i sta bi trebalo stvar je u tome da jedino sto rizikujemo ako gresimo je "forumsku reputaciju" :)
ne znam sad kolike su pare tu umesane ali verovatno je velika razlika koliko trebas "pljunuti" za 2000 primeraka umesto 1000 pa bilo to "sigurica" ili ne
setih se sada primera jednog izdavaca koji je odlicno prosao sa prvim izdanjem.. svi su kukali za drugim izdanjem.. a on covek nije mogao to da odradi.. (zbog para)
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Posted - 19/11/2024 : 11:32:49
|
Grička nije samo strip i zbog toga sve ovo (veliki broj prodanih primjeraka na IL). Gričku zanima puno širi sloj, ali sigurno ne po cijeni "dvostruko" većoj od prosječne knjige. Tako da uz manju cijenu sigurno bi ovo uzelo dosta ljubitelja lika i djela MJZ (a njih ima).
U mojoj školi nijedan kolega ni kolegica ne čitaju stripove niti mu to pada napamet. Iako sam im nabavil Mausa za knjižnicu nisu ga baš doživeli. Baš me zanima kak budu reagirali na Nulericu, sad kad stigne. Kad sam spomenul Gričku 3-4 kolegice su se odmah počele raspitivati o ćemu se radi. U tome je poanta....interes je jednostavno tu zbog MJZ. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 19/11/2024 11:36:13 |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 19/11/2024 : 11:58:03
|
quote: Originally posted by alexts
Nisam čitao, ali mislim da je "fušeraj" potpuno pogrešan termin.
Možda je.. promijenio sam |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7979 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/11/2024 : 12:09:54
|
quote: Originally posted by pcoro
quote: Originally posted by alexts
Nisam čitao, ali mislim da je "fušeraj" potpuno pogrešan termin.
Možda je.. promijenio sam
Ne treba da se samocenzurišeš, ali ako si se loše izrazio, imaš i u zadnjem pasusu. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38021 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 19/11/2024 : 12:10:14
|
Nego, slicno sam i sam pomislio, ali ne indenticno izdanje, nego mozda manji format (kao sto smo imali primjere sa AM, Spagetima, djelomicno i Svagdanjom itd.), samo cisti c/b (znaci bez tih slatkisa koji nama stripasima nesto znaci, origi table sa olovkom, plavom bojom, brisanjem itd.), za sve one prosjecne kupce koji i nisu toliko u stripu ali im tematika, autorka i autori nesto znaci. Jer mislim da njim origi table ne znace toliko koliko nama, ali bi ih mozda manja cijena i klasicni c/b prije pritegnulo. Samo razmisljam ... Ne sada, mozda dogodine. Ali ovo izdanje jasno da se reprinta i ima ga u ponudi sve dok god je potraznja, a ta nece prestati sa godinama.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
341 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 19/11/2024 : 12:21:37
|
Svaka čast MJZ i njenom djelu,ali ja sam ovaj strip kupio isključivo radi Maurovića. Ipak je ovo deluxe izdanje i ima svoju cijenu. Možda je trebalo izdat kao Texas Kida,u dva različita izdanja ali Markos ima svoj račun i mislim da je više nego zadovoljan rezultatom. Pretpostavljam da će se album prodat vrlo brzo,možda već i nakon virtualnog IL. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Posted - 19/11/2024 : 12:34:22
|
quote: Originally posted by kuzman
Svaka čast MJZ i njenom djelu,ali ja sam ovaj strip kupio isključivo radi Maurovića. Ipak je ovo deluxe izdanje i ima svoju cijenu. Možda je trebalo izdat kao Texas Kida,u dva različita izdanja ali Markos ima svoj račun i mislim da je više nego zadovoljan rezultatom. Pretpostavljam da će se album prodat vrlo brzo,možda već i nakon virtualnog IL.
...ali ovdje ima priliku ostaviti dublji trag svojim izdanjem u prosvjeti! Nije mala stvara da ti se jedno izdanje čita desetljećima u školi i da je dostupno u svim javnim ustanovama. |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
341 Posts
Posted - 19/11/2024 : 12:43:53
|
Tu se potpuno slažem,zato bi trebalo ipak neko manje luksuzno izdanje za šire mase koje nisu obožavatelji stripa i artist edition. Navest ću jedan primjer koliko nas je Fibra razmazila. Naletio ja na Lumenov Silmarillion,rekoh ja lijep dizajn i kupio ga. Kad sam došao kući skinem celofan,otvaram knjigu kad unutra neki tanki papir. Rekoh sam sebi za ovo je i Algoritam deluxe izdanje. |
Edited by - kuzman on 19/11/2024 12:44:41 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7979 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/11/2024 : 12:48:19
|
quote: Originally posted by Poli
Nego, slicno sam i sam pomislio, ali ne indenticno izdanje, nego mozda manji format (kao sto smo imali primjere sa AM, Spagetima, djelomicno i Svagdanjom itd.), samo cisti c/b (znaci bez tih slatkisa koji nama stripasima nesto znaci, origi table sa olovkom, plavom bojom, brisanjem itd.), za sve one prosjecne kupce koji i nisu toliko u stripu ali im tematika, autorka i autori nesto znaci. Jer mislim da njim origi table ne znace toliko koliko nama, ali bi ih mozda manja cijena i klasicni c/b prije pritegnulo. Samo razmisljam ... Ne sada, mozda dogodine. Ali ovo izdanje jasno da se reprinta i ima ga u ponudi sve dok god je potraznja, a ta nece prestati sa godinama.
Ovo zahteva trud, koji ne znam da li može da se plati, kod nas.
Treba uraditi sa originalima ono što je Balta uradio na neadekvatan način - sa novinskim/revijskim stranicama, umesto originalima.
Treba ih digitalno očistiti od nečistoća, ujednačiti crnu i belu, bez gubitka crteža i stanjivanja linija i vratiti rastere gde su plavom bojom označeni da treba da budu. Čak i vešto otkloniti eventualna oštećenja.
Za to treba znanje, iskustvo i vreme. To bi bila - remasterizacija. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Posted - 19/11/2024 : 12:55:07
|
quote: Originally posted by kuzman
Tu se potpuno slažem,zato bi trebalo ipak neko manje luksuzno izdanje za šire mase koje nisu obožavatelji stripa i artist edition. Navest ću jedan primjer koliko nas je Fibra razmazila. Naletio ja na Lumenov Silmarillion,rekoh ja lijep dizajn i kupio ga. Kad sam došao kući skinem celofan,otvaram knjigu kad unutra neki tanki papir. Rekoh sam sebi za ovo je i Algoritam deluxe izdanje.
Sa Alvarom (a i Mortom) smo imali sličnu situaciju. Puno luksuznije izdanje izašlo s gotovo istom cijenom kao pojedinačni albumi (sasvim logično da je bilo tak) i nije bilo halabuke prvih kupaca....sve se može kad se hoće! |
Edited by - BeaGea on 19/11/2024 13:10:26 |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
341 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12496 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/11/2024 : 13:55:32
|
Heeheeeh, znal sam da bu taj odgovor...ali ekonomija je po tom pitanju jasna, više primjera manja cijena. A nikaj onda, nek ostane nedostupno za brojne zainteresirane ili pravi reprinte po par sto komada za one dubljeg džepa. Samo šteta jer se na ovom izdanju moglo i zaraditi i omogućiti da bude dostupno većem broju ljudi kao i školama.
P.S. Vjerni kupci su vjerni kupci, ne ljute se oni na poteze gazde kojeg štuju. Uostalom njima bu dovoljno zadovoljstvo kaj su vlasnici 1. izdanja
Slobodno otvori vlastitu izdavačku kuću i isprobaj svoje ideje u praksi pa ćemo vidjeti koliko je "ekonomija jasna". 32 eura za ovakvo izdanje je smiješna, doslovno smiješna cijena. Što, uostalom, dokazuje i trenutnih 540 prodanih primjeraka u prvih tjedan dana prodaje.
|
Trouble will find me |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2108 Posts
Posted - 19/11/2024 : 14:01:30
|
Svaki put kad objavis broj prodatih dignes pritisak onima koji jos nisu nabavili :) Mada mozda i bolje znati nego ne znati :)
kada inace biblioteke mogu da otkupe gricku? valjda je to neki javan info tj ne "poslovna tajna"" |
Edited by - matori paraliticar on 19/11/2024 14:02:38 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2740 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 19/11/2024 : 14:12:38
|
quote: Originally posted by verab
Jel Balta kupio Gričku? Šta kaže, jel valja to išta? :))
Sigurno da je. Trebaju mu materijali, jeftinije mu je platiti 32 eura za moje izdanje i skenirati ga nego platiti Nacionalnoj 1100 eura za njihove skenove. |
Trouble will find me |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Posted - 19/11/2024 : 14:17:41
|
P.S. Vjerni kupci su vjerni kupci, ne ljute se oni na poteze gazde kojeg štuju. Uostalom njima bu dovoljno zadovoljstvo kaj su vlasnici 1. izdanja
Slobodno otvori vlastitu izdavačku kuću i isprobaj svoje ideje u praksi pa ćemo vidjeti koliko je "ekonomija jasna". 32 eura za ovakvo izdanje je smiješna, doslovno smiješna cijena. Što, uostalom, dokazuje i trenutnih 540 prodanih primjeraka u prvih tjedan dana prodaje.
Ako ti je bilo isplativo štampati 1000 primjeraka po cijeni od 40 eura onda je sigurno isplativo 2000 primjeraka po 30 eura. Samo o tome govorim...
I sve ovo kaj pišem moguće je sam s Gričkom, to ne vredi za ostale naslove. |
Edited by - BeaGea on 19/11/2024 14:22:30 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2740 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 19/11/2024 : 14:30:05
|
quote: Originally posted by verab
Jel Balta kupio Gričku? Šta kaže, jel valja to išta? :))
Sigurno da je. Trebaju mu materijali, jeftinije mu je platiti 32 eura za moje izdanje i skenirati ga nego platiti Nacionalnoj 1100 eura za njihove skenove.
11000 eura? ojebote, i onda ljudi kukaju da im je 32 eura za ovo izdanje puno.
Balta je davno najavio nakon tvog i svoje (još bolje) Artist's Edition izdanje i da ga jebeš bit će jeftinije, sad znamo zašto. A još ako štampa 2-3000 komada (da škole mogu kupit pola tiraža) cijena ne bi smjela, po forumskoj struci, bit veća od 10 eura po primjerku, 5 na sajmu. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 19/11/2024 : 14:31:25
|
Na osnovu čega ti to točno zaključuješ? Koliko si knjiga objavio da si toliko siguran u tu svoju tvrdnju!? Ne znam zašto uopće raspravljam s tobom o stvarima o kojima nemaš pojma. |
Trouble will find me |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/11/2024 : 14:36:56
|
Kad sam spomenul Gričku 3-4 kolegice su se odmah počele raspitivati o ćemu se radi. U tome je poanta....interes je jednostavno tu zbog MJZ.
možda je poenta u tome da žele da ih kresneš,pa kao se šatro raspituju za tamo neki strip. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3462 Posts
Posted - 19/11/2024 : 14:42:56
|
na osnovu razgovora s izdavačem...naravno da je problem ukoliko se brzo ne rasproda. Pogotovo kaj su materijali vec spremni.
Ali kak veliš i sam, pojma ja nemam a poantu smo ionak dobili pa nema smisla dalje...
|
Edited by - BeaGea on 19/11/2024 14:46:08 |
|
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 22/02/2024 |
Posted - 19/11/2024 : 14:56:34
|
Ako ti je bilo isplativo štampati 1000 primjeraka po cijeni od 40 eura onda je sigurno isplativo 2000 primjeraka po 30 eura. Samo o tome govorim...
I sve ovo kaj pišem moguće je sam s Gričkom, to ne vredi za ostale naslove.
Nek štampa u 5000 primeraka, tad je besplatno... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/11/2024 : 16:11:08
|
quote: Originally posted by Markos Kad je prije dvije godine najavljeno da će Fibra ovo objaviti, javio mi se Alija Balta da pita je li to istina. Nakon kraćeg razgovora u kojem sam mu potvrdio da će Fibra objaviti Gričku, čovjek meni mrtav-hladan kaže: "a jesi li siguran da ćeš ti to znati dobro napraviti?".
😂😂😂😂😂😂😂😂
Ja iskreno nisam znao da ces uraditi ovakav potez. I bio sam skeptican kako ce to izgledati. Ali kad sam video uzivo! Ubija! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Topic |
|