Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 02/11/2024 : 14:14:26
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by leshwolsh
Evo ga jedan na limundu trenutno za 60 evra https://www.limundo.com/kupovina/Kolekcionarstvo/PEZ-figurice/PEZ-VUCKO-SA-KAPICOM-YUGOSLAVIA-SARAJEVO-RETKO/138189877
OSVOJIO SAM AUKCIJU!!!!!
na žalost ništa od svega toga!!!!
Nije došlo do realizacije, čekao sam ga 3 tjedana, čovjek skroz djelovao dosta nezainteresirano, na kraju nije mi dao broj računa pa da mu mogu uplatiti, niti mi je rekao tačan iznos u eurima ukupno sa poštarinom,...u biti 3 tjedana nekakvog dopisvanja, dosadilo mi sve to, danas su mi iz Limunda javili da trebam staviti ocjenu i pošto nije došlo do realizacije ja sam mu dao negativnu ocjenu i za mene je priča završena.
Tako da još uvijek mi fali upravo takav Pez vučko sa crvenom kacigom i nogicama. Ako nekada naletite na baš takvoga, svakako mi javite.
I na kraju još jedna zanimljivost:
-ovo je več drugi put da sam "kupio" pez Vučkota iz Srbije iz sajta Limundo i prvi puta me netko htio prevariti (ja sam mu uplatio, nije se više javljao, niti je poslao,...onda su slijedile prijave na sajt Limundo, pa na Policiju, pa na banku,...na kraju sam ipak dobio tu figuricu ali ostalo je loše iskustvo i sada opet nešto slično, samo što sada nisam ni imao gdje uplatiti a čovjek naravno nije ni poslao pa na kraju ništa od svega toga. Poanta priče, nemoje kupovati na Limundo ili od Srba. Tu su uvijek neki problemi, pa čekanje, pa dopisivanje, pa nemaju paypal, pa nemaju devizni račun, pa su carine, pa natezanje sa carinom, pa imaju dinare a svaki dan neki drugi kurs,....ode previše živaca. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
Posted - 19/11/2024 : 18:59:37
|
vidi ovo, pronašao sam jednog kolekcionara iz Amerike, ima još originalno zapakovane PEZ Vučkote. Dobio ih je na način da je slao u pismu 10 usd direktno u PEZ firmu i naravno, ljudi gladni deviza, uzeli sebi 10 dollara u džep i poslali mu figurice, koje danas vrijede pravo bogatstvo. I tako je radio godinama, slao po 10 dollara u tvornice npr u Austriju, Jugoslaviju, Španjolsku,...a oni njemu slali figurice, danas zarađuje na tisuče dollara prodavajuči ih. Ima on i skupljih od Vučka, ovo je iz njegove osobne kolekcije koje nisu ni na prodaju.....
|
Edited by - 1Euro on 19/11/2024 19:17:00 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2113 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/11/2024 : 20:18:59
|
quote: Originally posted by 1Euro Poanta priče, nemoje kupovati na Limundo ili od Srba.
Hvala na upozorenju korisno je kao tvoji osvrti na procitane stripove |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
Posted - 20/11/2024 : 12:47:58
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
quote: Originally posted by 1Euro Poanta priče, nemoje kupovati na Limundo ili od Srba.
Hvala na upozorenju korisno je kao tvoji osvrti na procitane stripove
gle, nema nikakvog razloga za osječati se uvrijeđenim. nije da ja vodim neki vjerski rat protiv Srba. Recimo ja sasvim korektno surađivam sa nekom Srpkinjom iz Paliča, šaljemo jedan drugome figurice iz Kinder jaja, ono "šup za šup" svatko plača svoju poštarinu, nema novca u igri nego samo figurice, sve super. Čak ne prebrojavamo koje figurice više vrijede ili broj figurica nego uvijek nekako pošteno za oba dvije strane. Ali kada je u pitanju kupovina, u današnje vrijeme ne imati paypal je stvarno bez veze. Ono ako ja osvojim aukciju, ja platim paypalom, ne trebam iči na banku, stajati u redu,...nego par klikova i roba je plačana, brzo i efikasno. Ako netko nema paypal, onda idem na banku pa nakažem na transakcijski račun (ono IBAN, BIC/SWIFT,...) i provizija 3 eura. Ali ljudi nemaju ni to. Pa im onda služi jedino western Union, koji uopšte nema na mojoj banci, onda trebam iči u neku drugu banku, ne znam ni tačno koja ima, mislim da NLB, koja nije u mom gradu, pa trebam pronači takvu banku, onda iči tamo, provizija je mislim da između 20-60 eura (ne znam tačno ali mislim da ovisi o visini uplate, ne znam tačno kako to uopšte funcionira jer sam samo jednom slao preko Western Uniona i to prije 20 godina,...). Onda nakon toga, plačati još carinu koja isto tako dođe nekih 100 eura na taj iznos. Ako me prevari i ne pošalje ja u biti ne mogu ništa. Mogu jedino kukati. Pošto sam ja več čovjek u godinama, meni polako sve smeta (smeta mi gužva na cesti, smeta mi što se trebam diči sa kauča i obuči cipele i iči u neki drugi grad, smeta mi čekanje u redu, smeta mi ispunjavanje nekih formulara, smeta mi traženje slobodnog parkirnog mesta, smeta mi plačanje parkirnine, smeta mi ako pada kiša, smeta mi ako je vručina, smeta mi ako je zima, smeta mi dopisivanje sa prodavačem, smeta mi čekanje na pošiljku, smeta mi carisnki postupak, smeta mi opet čekanje na pošiljku nakon obavljenog carisnkog postupka,...) i na kraju on mi može poslati neku jeftinu PEZ figuricu koja vrijedi 2 eura umjesto Vučka, pa mi se onda više nikada ne javlja.
Zato se trudim što više kloniti stresa, ako ne mogu platiti paypalom ili u svojoj banci iz mog grada, onda je tu previše posla za mene, previše stresa, a stres nije dobar za moje zdravlje. Na kraju krajeva radi se o običnoj Pez Figurici koja je 100 puta precijenjena i preskupa i nije kraj svijeta ako je neču kupiti, nije kraj svijeta, ne vrijedi mojih živaca zbog toga. I to sam htio poštedjeti ostale ljude, pa sam tako napisao, da ne kupujete od Srba. A da ne budem nacionalističan, isto to vrijedi i za sve druge zemlje izvan EU ili one koje nemaju paypal. Zašto mučiti muku ako se sve može riješiti jednim klikom na paypalu. Bude jeftinije, ne uzima vam vremena, živaca, energije. A ako ste pustolov, onda slobodno, svatko zna za sebe i svoje prioritete.
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2113 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 20/11/2024 : 13:47:05
|
Ok hvala na objasnjenju. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Topic |
|
|
|