forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 193

matori paraliticar
Senior Member

2124 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/11/2024 : 09:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Pitanje je kako bi mogao nuklearni rat izgledati.. cini mi se nemoguce da bi se to odrzalo na ogranicenom nivou
Za sada eto slaveni ginu a to
verujem da nekima ne smeta previse
Dosta ima spekulacija jedna od najvaznijih je.. u teoriji koliki su zapravo teritorijalni apetiti Rusije (van ukr)?
Naravno tu je pitanje kako bi se saradnja rus,kin,ind,braz,j.afrika mogla razviti..
Mozda ipak bolje da se drzimo price oko drugih stvari gde idemo u pm..
po ovom pitanju je lako posvadjati se..
bas puno

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 09:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Macon

quote:
Originally posted by tinton
Implikacija je da se napadnuta strana napokon ima pravo braniti i da može poboljštati stanje na terenu prije nego li u Bijelu kuću uđe adminsitracija puna ljudi koji ih otvoreno mrze (a simpatiziraju Rusiju).

Implikacija je, da NATO brani napadnutu stranu i Rusija može pop13diti i onda ti i ja nečemo imati više mnogo problema sa životom na kojeg smo navikli jer su oboje naše zemlje u NATO-u i može nam se zadesiti Mad Max budučnost gdje poluživi lutaju za osnovnim stvarima o kojima sada ni ne razmišljamo jer su nam same po sebi razumljive .

Nevjerovatno je, kako se svi ponašate, da Rusija nije pop!3dena militaristična avtokracija koju poslije brda svoji mrtvih sve više zaboli ko živi i ko umrije.

Nevjerovatno je, kako svi gledate iz "moralnog" piedestala, dok sve sr-nje nije počelo juče i dalo se je pročitati i pogledati puno toga i o razlozima Rusije. Sistemi, koji uključuju planine tehnike i milijone ljudi, ne pokreču se tek tako i najmanje jih zaustavlja patetična mržnja i vrištanje zapadnih permisivaca.

Jer alternativa je skloniti glavu i dati se naguziti caru, da dobije svoje iz argumenta moci? No, tu postoji i "argument kalibra 45", i na svu srecu taj se i dalje koristi, u vecoj meri barem jos do januara kada debilko sjedne u Bijeloj kuci.

Ono, imas debilka bullyja u razredu i sada cjeli razred mora trpjeti njegovo teroriziranje i zlostavljanje ucenika jer je ono snazan debil? Jaka logika.
Ajmo pogledati koliko tih "crvenih linija" je Rusija do sada vec javila i sta tacno se desilo poslije prestupanje istih? Tacno nista. Nikakve nuklearne rakete nisu poletjele na Europu. Patuljku blef nije uspio, barem ne ovaj put i barem su ovaj put zemlje stale na stranu napadnutog i pomogle mu, barem sa necim kad vec nisu htjele onim sto mu je zapravo potrebno za odbiti vraga.

I naravno da nije sve pocelo jucer, Rusija pomaze separatistima vec od 2014. godine, a i aktivno im pomaze, ruska ratna tehnika je vec tada presla rusko-ukrajinsku granicu sto je zabiljezeno, mada Kremelj to i dalje negira (nista drugo se od notornog lazova ni ne moze ocekivati).

A jos jedan primjer kako su Rusi sjebani u glavu - diktator Stalin koji je sao srusiti bezbroj crkava i proganjao popove se danas slavi kao svetac, crta ga se na svete ikone gdje ga blagosiljaju anđeli, a njegovo zlo se danas opravdava kao ne njegovo nego rad mracnih sila, to nije bio on... Ne zajebavam se, svatko si moze to pogledati.
Ono, kada si udaren kao nacija onda ti nema spasa.

Za sve nas bi bilo najbolje da Rusije nema vise u Europi, nikada vise. Cak ni ne na ovoj planeti ili suncavom sustavu.

Zaista se pitam sta je sa svima koji danas podupiraju zlog krvoloka i zlocinca Putlera, ili su u pitanju debili ili imaju neku svoju agendu i podupiraju zlo jer xy razlog. Oboje je pateticno. A ono ironicno, i oni sami bi na kraju zavrsili u modernom gulagu ili pali preko prozora od tog svog obozavanog cara.

Nije moje, da se upličem u šta rade drugi po planetu. Interes EU je trgovina sa Rusijom jer je bila u idealnom položaju: jeftino je nabavljala resurse i skupo prodajala konačne produkte- tehnološke brendove.

Debilka bullyja trpe svi ako ga ne može niko potući. Ne vidim nikoga, koji će potuči Ruse na terenu i vratiti Ukrajincima teritorije. Zapad ni nema kopnene vojske i zašto bi iko ginuo zbog Ukrajinaca?

"Crvenih linija" se može preći puno ali bitna je samo ona jedina, koja će biti stvarna crvena linija. Jednom se mogu Rusi prestati zaj-bavati sa nama. Rusi su najozbiljniji od svih na planetu. Ne brinu me trgovci Kinezi i muslimani bez ratnih kapaciteta.

Neće ruske rakete prvo na gradove, prvo će pasti na NATO vojne baze. Nevjerovatna mi je sva mržnja do svega ruskoga. Rusi su šljam planeta, bez njih bi bili (skoro) bez problema. Unutrašnje kulturne i ekonomske probleme rješavamo sa projekcijom na vanjskog neprijatelja kao šta znam koliko puta u istoriji i zna se koje ideologije to rade kao pravilo.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 21/11/2024 09:59:18
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 09:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali nista nece poletjeti, na nikoga. :D

To su samo prazne babje price. Pa nije si patuljak dao izgraditi dvorac od preko milijardi eura da mu sad nestane. :D

Dajmo se uozbiljiti.

I niko ne vrsi napad na Rusiju niti joj itko oduzima njezin teritorij. Ona je ta koja bi da krade drugima i sada je doslo vrijeme da se kaze njet, nece moci! I oni iz Kavkaza su im zahvalni na tome.

I ti to znaš, da neće poljetjeti.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3478 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 09:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger
rusija je napala Ukrajinu i koristi sve moguće vojne resurse protiv Ukrajine, zar nije licemjerno od vas pojedini, Ukrajina nije imala mogućnost tući po rusiji, i sad kad ima tu mogućnost pojedinci se bune. Ne bih znao kako to izgleda pravno ali mislim da Ukrajina ima pravo tući po rusiji.

A kaj se čudiš, pa sve si to preživel (zajedno sa svima nama) prije 30 godina.

Pa vidiš da se silu, koja je zaustavila skoro pa 10 godina ratovanja na ovim prostorima, kod agresora (onih koji su zaratili sa skoro svim susjednim područjima) doživljava kao crnog vraga. Umjesto da se zahvale toj sili kaj im je dala do znanja da ratovi nigdje ne vode i omogućila život bez ratova.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 10:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Rusija nije Srbija, ima mnogo veću mogučnost projekciju moći od Srbije.

Zar SAD omogučuju život bez ratova? Pa oni su iza skoro svih ratova na planeti.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38035 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/11/2024 : 10:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Samo sto Europi Rusija zapravo i ne treba, u trgovinskom smislu, sto se sada i dokazalo. Nikome nije bilo hladni zimi zbog Rusije u protekle 3 godine u Europi, jedino Ukrajincima jerbo im Rusija unistava "grijanje i elektriku". Isto tako je gospodarstvo prezivjelo.

Zapad bi zgazio ovu prciju od Rusije dok kazes keks ako izuzmemo one "rakete" sto se sada i pokazalo kada su i sami Ukrajinci samo sa malim djelom zapadnog oruzja (povecini vec starim, znaci sta bi tek bilo sa modermim) skoro do kraja zgazili orke. Broj unistene tehnike i mrtvih na ruskoj strani dovoljno govori o tome.

Rusi pre svega zajebavaju sami sebe. Patuljak se zajebo sa napadom na Ukrajinu i udario glavom u zid. Naravno da se ne moze tek tako povuci, kako onda opravdati tu slavnu specijalnu vojnu operaciju kojom su trebali za 3 dana sjediti na caju u Kijevu, a danas ne drze ni ruske granice vise.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2124 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/11/2024 : 10:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Bas ne znas (beagea) gde da stanes. :p
Znas sta ce sada da sledi..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 21/11/2024 10:03:48
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38035 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/11/2024 : 10:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To su samo prazne babje price. Pa nije si patuljak dao izgraditi dvorac od preko milijardi eura da mu sad nestane. :D

Dajmo se uozbiljiti.

I niko ne vrsi napad na Rusiju niti joj itko oduzima njezin teritorij. Ona je ta koja bi da krade drugima i sada je doslo vrijeme da se kaze njet, nece moci! I oni iz Kavkaza su im zahvalni na tome.

Sta bi kremeljska mafija time dobila?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38035 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/11/2024 : 10:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Znaci, ako je svima nama do svetskog mira, onda priklanjanje agresoru i popustanje mu sigurno ne vodi tome. Ja se stvarni nadam da nam je svima to jasno. Ako nije, e bemliga, onda smo na onom debilnom putu razgovora gluvih telefona.

I kako vec rekoh, normalna osoba ne moze zagovarati i stati na strani agresora. Tu ni mrznja prema Ameriki nije razumljiv razlog.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 10:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dajmo se uozbiljiti.

Sta bi kremeljska mafija time dobila?

Racionalnost ode u 3pm poslije godina rata. Rat je produkcija smrti.

Dobit nije sve, postoje iracionalnosti kao ego koji radi protiv dobiti.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3478 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 10:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rusija nije Srbija, ima mnogo veću mogučnost projekciju moći od Srbije.

Zar SAD omogučuju život bez ratova? Pa oni su iza skoro svih ratova na planeti.

Da, ukoliko je na snazi demokratsko uređenje države.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3478 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 10:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Bas ne znas (beagea) gde da stanes. :p
Znas sta ce sada da sledi..

Ne znam....hrpa besmislica i laži. Može bit da to slijedi, ali to nije do mene.

Kaj se mene tiče sve je rečeno i jasno! Činjenice govore same za sebe.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 10:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaci, ako je svima nama do svetskog mira, onda priklanjanje agresoru i popustanje mu sigurno ne vodi tome. Ja se stvarni nadam da nam je svima to jasno. Ako nije, e bemliga, onda smo na onom debilnom putu razgovora gluvih telefona.

I kako vec rekoh, normalna osoba ne moze zagovarati i stati na strani agresora. Tu ni mrznja prema Ameriki nije razumljiv razlog.

Agresor je govorio i podpisovao sporazume od 2014 i zapad se mu je smijao.

U Ukrajini nije počelo iz čistoga mira i jasnoga neba. Mržnja protiv Rusije koju izražava zapad je totalitarna. Isto je woke agenda totalitarna.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2124 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/11/2024 : 10:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:

agresija je pocela ne 2014 nego vec ranije kada su se velike sile upletale u politiku ukr.
sad sta je pravo sta nije ne bi znao reci

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3478 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 10:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aj priznaj od koga si ovo prepisal

Ali svaka čast, ovo je summa summarum svih sukoba.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19687 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/11/2024 : 10:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Macone, zar stvarno misliš da ako pustiš Rusiju da uzme Ukrajinu da će to biti kraj njihovih apetita?
Baš zato što ne želim širenje rata, cilj mi je da se isti zaustavi na izvoru. Imali smo godine popuštanja Rusiji (sjeti se samo Obamine crvene linije u Siriji) i doveli su nas upravo do ovoga.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17094 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/11/2024 : 10:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije moje, da se upličem u šta rade drugi po planetu. Interes EU je trgovina sa Rusijom jer je bila u idealnom položaju: jeftino je nabavljala resurse i skupo prodajala konačne produkte- tehnološke brendove.

Debilka bullyja trpe svi ako ga ne može niko potući. Ne vidim nikoga, koji će potuči Ruse na terenu i vratiti Ukrajincima teritorije. Zapad ni nema kopnene vojske i zašto bi iko ginuo zbog Ukrajinaca?

"Crvenih linija" se može preći puno ali bitna je samo ona jedina, koja će biti stvarna crvena linija. Jednom se mogu Rusi prestati zaj-bavati sa nama. Rusi su najozbiljniji od svih na planetu. Ne brinu me trgovci Kinezi i muslimani bez ratnih kapaciteta.

Neće ruske rakete prvo na gradove, prvo će pasti na NATO vojne baze. Nevjerovatna mi je sva mržnja do svega ruskoga. Rusi su šljam planeta, bez njih bi bili (skoro) bez problema. Unutrašnje kulturne i ekonomske probleme rješavamo sa projekcijom na vanjskog neprijatelja kao šta znam koliko puta u istoriji i zna se koje ideologije to rade kao pravilo.

Ne bih baš rekao da kinezi nemaju apetita, stalno prijete Tajvanu, da Tajvan nije zaštićen od strane Amerike već bi ga napali.

A što se tiče rusije pa upravo su Ukrajinci potukli ruse na terenu. Ovaj rat je ustvari pokazao koliko je rusija slaba. Crnomorske flote baš i nema, ruska avijacija baš ne operira po Ukrajini, jedino su helikopteri K 52 moćna stvar. Da nije irana, kine i sj koreje rusija bi davno krahirala u Ukrajini. Plus što je podosta ruskih vojnih dužnosnika lovu potrošilo na ljubavnice i jahte a ne na proizvodnju oružja. Razmišljaju kako bi se ta imovina koju su uhvatili na Zapadu preda Ukrajini. Koliko je to pravno izvedivo ne znam a opet nije baš korektno, imovina je imovina, vlasništvo je vlasništvo bez obzira što je nekorektno stečeno. Onda bi mogli udarati po svakome kad im se prohtje.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17094 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/11/2024 : 10:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

agresija je pocela ne 2014 nego vec ranije kada su se velike sile upletale u politiku ukr.
sad sta je pravo sta nije ne bi znao reci

Službeno je rat počeo 2014.

Ti vjerojatno misliš na 1994 kad je glupa Ukrajina pristala predati svoje nuklearno naoružanje. Po tom sporazumu su Amerika, VB i Rusja bili saveznici, no to su devedesete.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 10:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Macone, zar stvarno misliš da ako pustiš Rusiju da uzme Ukrajinu da će to biti kraj njihovih apetita?
Baš zato što ne želim širenje rata, cilj mi je da se isti zaustavi na izvoru. Imali smo godine popuštanja Rusiji (sjeti se samo Obamine crvene linije u Siriji) i doveli su nas upravo do ovoga.

Ne želim, da se Europa i NATO direktno upliču. Kao, da ne dajemo dovoljno Ukrajini.

Rusija je desetlječa popuštala zapadu. U osnovi je bio dogovor, da se NATO ne širi prema istoku poslije udruženja Njemačke. Rusija je progutala u potpuni tišini širenje NATA na istok i na njenim granicama (baltičke države) i dvaput je zaprosila za članstvo u NATO-u. Mislim, da i na početku Putinove vladavine.

Izvor je globalistička ludost u kojoj se SAD upliču u sve i svakog. Nije avtokracija Rusije koja dugo nije izlazila iz interesne cone.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1403 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/11/2024 : 10:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bih baš rekao da kinezi nemaju apetita, stalno prijete Tajvanu, da Tajvan nije zaštićen od strane Amerike već bi ga napali.

A što se tiče rusije pa upravo su Ukrajinci potukli ruse na terenu. Ovaj rat je ustvari pokazao koliko je rusija slaba. Crnomorske flote baš i nema, ruska avijacija baš ne operira po Ukrajini, jedino su helikopteri K 52 moćna stvar. Da nije irana, kine i sj koreje rusija bi davno krahirala u Ukrajini. Plus što je podosta ruskih vojnih dužnosnika lovu potrošilo na ljubavnice i jahte a ne na proizvodnju oružja. Razmišljaju kako bi se ta imovina koju su uhvatili na Zapadu preda Ukrajini. Koliko je to pravno izvedivo ne znam a opet nije baš korektno, imovina je imovina, vlasništvo je vlasništvo bez obzira što je nekorektno stečeno. Onda bi mogli udarati po svakome kad im se prohtje.

Kinezi nemaju ratne kapacitete- mogučnosti projekcije moći iako prijete Tajvanu. Ukrajincima daje cijeli zapad, više deset zemalja. Ovaj rat je na vrhunskom tehnološkom nivoju čega nije bilo od Korejskog rata i tada je bio niži tehnološki nivo. Nema usporedba jer nema sa čim.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 21/11/2024 10:50:39
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19687 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/11/2024 : 11:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne želim, da se Europa i NATO direktno upliču. Kao, da ne dajemo dovoljno Ukrajini.

Rusija je desetlječa popuštala zapadu. U osnovi je bio dogovor, da se NATO ne širi prema istoku poslije udruženja Njemačke. Rusija je progutala u potpuni tišini širenje NATA na istok i na njenim granicama (baltičke države) i dvaput je zaprosila za članstvo u NATO-u. Mislim, da i na početku Putinove vladavine.

Izvor je globalistička ludost u kojoj se SAD upliču u sve i svakog. Nije avtokracija Rusije koja dugo nije izlazila iz interesne cone.

I uopće nisi odgovorio na moje pitanje. Ako pustimo Rusiju da sravni Ukrajinu sa zemljom - koje su posljedice toga? Putin će tu stati i biti zahvalan?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4515 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/11/2024 : 11:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Krvavi Joe se pobrinuo da zapali svijet na odlasku. Nakon Sto je Kao jedini Demokrat podrzao izmisljene razloge za agresiju na Irak sad odlazi u stilu.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6029 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/11/2024 : 11:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači, nije problem što se NATO širio, nego što se nije proširio dovoljno? Nije mogla Rusija biti protiv širenja ako je i sama htjela biti članom.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6029 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/11/2024 : 11:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Što je jednom dupli rekao, ako su već Amerikanci uzrok svih ratova da bi prodavali oružje, ajmo ih mi svi ostali zajebati i ne ratovati.

Amerikanci su bitan faktor, ali mišljenje da bi se bez njih manje ratovalo je samo iluzija. Osobno mislim da bi ratova bilo jednako ili više da Amerika ne postoji.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17094 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/11/2024 : 11:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kinezi nemaju ratne kapacitete- mogučnosti projekcije moći iako prijete Tajvanu. Ukrajincima daje cijeli zapad, više deset zemalja. Ovaj rat je na vrhunskom tehnološkom nivoju čega nije bilo od Korejskog rata i tada je bio niži tehnološki nivo. Nema usporedba jer nema sa čim.

O.K. slažem se da Kina baš i nema nekakav preveliki vojni kapacitet ali Tajvan bi riješili kad ne bi bilo Amerike.

Ukrajinu vojno pomažu ali koliko vrlo malo, to jest nedovoljno i tako nedovoljno potponognuti porazili su ruse. Tp jest obranili se pa su došli Himarsi koji su pak pomogli da Ukrajinci vrate oko pola okupiranog teritorija 2022. Al to sve nije dovoljno da bi izbacili ruse iz svoje zemlje, pogotovo što su se rusi imali vremena ukopati te dobiti pomoć irana, sj koreje u naoružanju i to ne na kapaljku kao što je dobivaju Ukrajinci.
Go to Top of Page
Page: of 193  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000