Author |
Topic |
frano
Advanced Member
Croatia
6652 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 23/11/2024 : 09:57:38
|
Ko da snimaš film o Tesli pa snimiš sat i po materijala kako Nikola puni herbarij, hvata leptire i voli konje, te tu i tamo nešto u pozadini zagrmi.
Valjda su htjeli napravit nešto na tragu filma Toma, ne znam. Baš su šašavi ti srbi :)
Davno dok su još pripremali film reka sam im da to nije sportski film. Trebali su zvati Šagadina za detalje Drazenovog ljubavnog života. Taj sve zna.
Rekoše mi kako ne prihvaćaju nikakve savjete. Pošteno. Tak onda ni ja ne prihvaćam pritiske da mi izbor pjesama ne valja. Ti dečki baš operiraju po Havcu kak im se hoće.
Nego, budite spremni ovih dana na;
"Romski osvrt na hrvatski strip" hijoooj ...
|
Edited by - frano on 23/11/2024 16:56:29 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2157 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6652 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 24/11/2024 : 12:43:10
|
Prije "Romskog osvrta na hrvatski strip", dozvolite par riječi o mojoj novo spoznatoj nacionalnosti. Romskoj, jeli. Znači ja sam izgleda transnacionalist. Odgajan sam kao katolik, ali već dugo vremena mučim muku jerbo se znutra osećam ... pa, drugačije.
Ljudi i karakteri su svakojaki. Stamene persone poput Stinkya ili neodlučni ljudi poput mene. I bezroj drugih osobnosti.
Ipak, Stinkač (i svak) ima neku svoju Ahilovu petu. Bilo u bedaku Heideggeru ili čemu god. U tom smislu ja svoju snagu crpim iz čiste (ili nečiste) romske duše :)
Kao što je slučaj s livadom, biti rom isto znači biti slobodan. Biti živ. U duši naravno. A, gdje drugdje.
Ostale karakteristike tipa zaljubljenost u oružje, bakar i železo, osobno nemam.
Kako god bilo, romski narod me prihvatio.
I sad. Kako braća polako izlaze iz zatvora kapnu mi na vrata i gledaju moj radni stol.
I primete Grendel tales. Probat ću prenet sve detalje kako taj strip doživljavaju cigani.
Strplijenja, molim, dok sve to sročim i uobličim. Molim lepo na romskom bi bilo - "memangavla"...
PS skroz je u redu, ako netko od vas oseća ciganluk u sebi - uskoro će i EU udruga za "Pomoć ciganima u duši"
PS2 skroz je u redu biti i "romo - katolik" :)
|
Edited by - frano on 24/11/2024 13:29:47 |
|
|
Topic |
|
|
|