forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Franina livada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 201

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/11/2024 : 09:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ko da snimaš film o Tesli pa snimiš sat i po materijala kako Nikola puni herbarij, hvata leptire i voli konje, te tu i tamo nešto u pozadini zagrmi.

Valjda su htjeli napravit nešto na tragu filma Toma, ne znam. Baš su šašavi ti srbi :)

Davno dok su još pripremali film reka sam im da to nije sportski film.
Trebali su zvati Šagadina za detalje Drazenovog ljubavnog života. Taj sve zna.

Rekoše mi kako ne prihvaćaju nikakve savjete.
Pošteno.
Tak onda ni ja ne prihvaćam pritiske da mi izbor pjesama ne valja.
Ti dečki baš operiraju po Havcu kak im se hoće.

Nego, budite spremni ovih dana na;

"Romski osvrt na hrvatski strip"
hijoooj
...

Edited by - frano on 23/11/2024 16:56:29
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2158 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 23/11/2024 : 17:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Jedva cekamo.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 12:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Prije "Romskog osvrta na hrvatski strip", dozvolite par riječi o mojoj novo spoznatoj nacionalnosti.
Romskoj, jeli.
Znači ja sam izgleda transnacionalist.
Odgajan sam kao katolik, ali već dugo vremena mučim muku jerbo se znutra osećam ... pa, drugačije.

Ljudi i karakteri su svakojaki. Stamene persone poput Stinkya ili neodlučni ljudi poput mene. I bezroj drugih osobnosti.

Ipak, Stinkač (i svak) ima neku svoju Ahilovu petu. Bilo u bedaku Heideggeru ili čemu god. U tom smislu ja svoju snagu crpim iz čiste (ili nečiste) romske duše :)

Kao što je slučaj s livadom, biti rom isto znači biti slobodan. Biti živ. U duši naravno. A, gdje drugdje.

Ostale karakteristike tipa zaljubljenost u oružje, bakar i železo, osobno nemam.

Kako god bilo, romski narod me prihvatio.

I sad.
Kako braća polako izlaze iz zatvora kapnu mi na vrata i gledaju moj radni stol.

I primete Grendel tales.
Probat ću prenet sve detalje kako taj strip doživljavaju cigani.

Strplijenja, molim, dok sve to sročim i uobličim.
Molim lepo na romskom bi bilo - "memangavla"...

PS skroz je u redu, ako netko od vas oseća ciganluk u sebi - uskoro će i EU udruga za "Pomoć ciganima u duši"

PS2 skroz je u redu biti i "romo - katolik" :)

Edited by - frano on 24/11/2024 13:29:47
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/11/2024 : 15:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by frano

Draženova jesen je klasična hrvatska filmska jesen.
Za plakanje.

Ovaj film sabotira lik i djelo Dražena Petrovića.

Naš najbolji hrvatski strip kritičar V. Šagadin zna u detalje kako se Dražen odnosio sa ženama. Da su to snimili bilo bi zanimljivije neg ovaj film.

Ali, eto snimili su kak su znali.
Melodramu i limunadu.

Bushido se ritnul kad sam rekel da ljudi iz HAVCa sabotiraju hrvatske pjesme namijenjene za crtani film.

I kaj sad.
Saboteri sabotiraju.

Slično je i u stripu.
Meni su govorili da sabotiram izdanje Bosonino Gričke, a sve sam otvoreno pisao.

Čovjek je loše poskenirao Gričku i prodavao ju kao čudo digitalne obrade.
Čudo je jedino Andrijin crtež čak i u takvom izdanju.

Dokle god treći svetski bude trajao u ovom "kulturnom" obliku sabotiranja, ja ću ga drage volje voditi.

Daj Bog da ovakav rat i sabotiranja nikada ne završe.

A ti si stvarno mislija da će film bit dobar?

ja se ne usudim gledat
glumac koji glumi odraslog dražena mi više liči na galisa nego na njega
a i ta priča koja ide pravolinijski mi se ne čini kao materijal za (dobar) film - za tako nešto bi bolja bila dokumentarna serija, jer ovako će nekome faliti više ovoga, nekome onoga
ja bi za film, ono, nešto nadrealno, tipa šbbkbb - dražen je u houstonu i upravo počinje nba finale, njihovo treće zaredom, protiv jordanovih i kukočevih bullsa, pa onda flešbekovi, djetinjstvo, mladost, cibona, odlazak u ameriku...pa opet to hipotetsko finale, pa mu mirko miličević čita iz dlana, kreću ti zlokobni predznaci, sat na ruci koji mu svaki dan zastane u 17:20... i radnja ide u 1993.
nešto u tom stilu - da se naglasi i ono što je postigao i ono što nije uspio postići...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 15:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
[url=https://postimg.cc/zV74W11y][/url]

-Romski osvrt na hrvatski strip-

Božo iz Piškorovca je gledajući u američku naslovnicu Grendel talesa samo ovak rekel.
"Netko je vraga nacrtao".
I to je to. Od cigana koji gleda svojim očima.

To je cijeli osvrt.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1034 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 24/11/2024 : 16:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Imao sam želju ove godine ići na 24 satno crtanje stripa.
Ful klasično - pero, tuš, kist - ništa flomasterići i komp.
Naravno, dva dana prije raspored za vikend se neplanirano popuni
i na kraju kažem sebi: "Neki drugi put."
Ekipa doma uglas odgovori: "Ti si stvarno mislio crtati cijelu noć?
Pa već u devet spavaš pred TV-om."
"Nije istina!", planem ja i demonstrativno u devet izvadim crtači pribor.
U deset sam već legao, ali barem za livadu imam nešto.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 17:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote

Jiha!

Čekamo još ulaza!
Potpomognite crtače!

Ovu temu smo razvukli do 20.12.
Prosim lepo...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13137 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/11/2024 : 17:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
frano, moj frano, pa daj se više pomiri sam sa sobom
pa imaš tu duploga, tkostu, imaš crtače i to ti je to. moraš biti zadovoljan s tim. viš da ja ne suosjećam ni Sclavijem. ni s tobom;) to ti je taj kamen. s jedne strane dobar, s druge ne. nema romskoga u meni, romi su zapaljivi na pogrešnim mjestima.
ja sam ti vestern, heidegger i hrvatska emigracija dok sređuje rolovića u stockholmu, a ti si ovo - romski pogled na zagreb:
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 18:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinkyyyyyy,
Kako sam te upecal mili moj!

Nema livade bez tebe :)

Rokamo aukcijice, skupljamo parice za albumčiće, upoznajemo zatvore.

Ritam nam je takav.

Dobrodošel mi prijatel.
:)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 18:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 18:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Mučili su me u zatvoru Extra FMom gore neg Džeka u Letu iznad kuku gnijezda.

Vrtim Romaniju 20 puta na dan...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2131 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/11/2024 : 18:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Jesi ti bio u srpskom ili hrvatskom zatvoru?
Da nisi omašio?

;)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 18:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
ha, ha, ha
Točno tak. U glavu :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13137 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/11/2024 : 19:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
frano, ti si nanesabraniji čovjek na svijetu. nemre se na tebe ni srditi. čovjek ti kaže da trebaš biti zadovoljan s time što imaš, crtati i uživati s crtačima, a ti počneš o dobrodošlici, kao da je sve kao kada smo imali dvadeset i jahali zelenim livadama. pet minuta prije gunđaš, onda ti dušu liječe cigani, pa za dvije minute počneš fantazirati i lagati, onda odmah pređeš u euforiju i još izgleda da se iskreno veseliš. jesi li ti najmanji div na svijetu ili lažna iskrena cvjećka, u svakom slučaju si slučaj za let iznad kukavičjeg gnijezda.

kaj da ti ja sad delam, jel možeš shvatiti da sam ja vestern. i filozof iz najcrnje šume. nisam crtač, crtanje je prekilavo. vi ste, dečki, dobri crtači. al' nemate pojma skoro ni o čemu i fali vam sentimentalni odgoj s filozofom iz najcrnje šume. fali vam usmjeravanje. ja ne mogu vjerovati da je isti čovjek napisao Sjene, Lancun, Korak anđela i onda Dragi moj, draga moja. jel to isti tkosta koji piše ono i ovo??? dupli može dobro poskenirati Gričku. al' pisati stripove, ne. ti si svoje dao, iscijedio si se s Papkom i Tulipanom i nemreš tu kozu musti stoput.

... a i nemrem ti ja više pričati. mene sad zanima duša, i Aristotelovo pitanje: je li čitava duša predmet fizike ili ne? o tome vi, dečki, ne znate pričati. jer vi ste neznalice i dobro je da je tako. bude vam lakše ili teže, kako se uzme. fino vi to crtate, al' duša, to je još više od crtanja.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 19:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
:)))))))))))))

O duši romi znaju više od Aristotela.
Indijci je mjere bez greške.

Stinky,

Uhvatili smo radni ritam.
Više crteža, manje priče.

Livada jest prostrana, ali desio se trenutak kad nam je filozofija poklopila praksu.

Ne zanima moderan svijet šta je to duša.

Tema je trenutno Bushido.
Ako želiš koju o tome, samo udri.
... iz duše...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13137 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/11/2024 : 20:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma kakvi, kakav bušido
ne podnosim bušido ni u kojemu obliku: ni ovog tipa sa scoma ni nacrtane samuraje, ma ništ takvoga

evo, lijepo se vi družite i radite bušito
ja ću ti prozboriti dok se bude raspredalo o vesternu i osvajanju zapada
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6660 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/11/2024 : 20:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Bushido čita antologijske stvari, kaj hoćeš bolje.

Od mene zahtijeva brisanje nekih rečenica s tog topica. Tak nastupa.
Majko mila.
Turpijo me pol sata.

Valjda ga još žulja onaj pofarbani Maurović.

Ljudi iz HAVCa su na sve moguće načine pokušali izbaciti iz crtića pjesmu "Mojoj majci" i Gibonijevu skladbu "Život me umorio".

Kaj ću im ja.
Očigledno i njih nešt žulja.

Negdi duboko u duši :)

Go to Top of Page
Page: of 201  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000