Author |
Topic |
borg
Senior Member
Serbia
2135 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 27/11/2024 : 13:48:17
|
Možda bi stvarno Stalker mogao da odradi reprint. Nema nigde. Niko neće da proda Osmog putnika. A dosta ljudi kupuje redom Stalkerovu Zonu. Pa bi verovatno kompletirali. Ja sam ga jurio prošle godine, misleći da ga kupim za poklon. Al ga nigde ne nađoh.
A možda i da ne radi reprit. Bar dok se ne nakupi malo izdanja. To sa reprintima je za mene teški integral. Sa jedne strane, ako ne radiš reprinte, onda cena rasprodatih izdanja raste. Što mami ljude da kupuju i skladište i nešto što ne bi. A to opet povećava zaradu izdavača.
Sa druge strane, reprint dovodi novu krv, stvara mogućnost drugima koji su se kasnije uključili da uđe u kolo...
E, sad. Dal je veća korist od svežih kolekcionara ili od starih hrčaka... I gde je tu idealna mera. Ko će ga znati.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 27/11/2024 14:01:57 |
|
|
jogurt
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 27/11/2024 : 13:55:43
|
quote: Originally posted by borg
Možda bi stvarno Stalker mogao da odradi reprint. Nema nigde. Niko neće da proda Osmog putnika. A dosta ljudi kupuje redom Stalkerovu Zonu. Pa bi verovatno kompletirali. Ja sam ga jurio prošle godine, misleći da ga kupim za poklon. Al ga nigde ne nađoh.
Ja sam ga nasao za 800 dinara pre par meseci na kp, kao i Noc od Drijea :D
Na kraju sam uzeo samo Noc jer me je samo to zanimalo, jeste da je cena smesna ali bio sam preskocio Osmi Putnik; koji je naravno bio prodat posle nekoliko dana :D |
Edited by - jogurt on 27/11/2024 13:55:55 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2135 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
jogurt
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2166 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/11/2024 : 15:01:14
|
Eventualno ce nam to Dzimi objasniti ali moje neko iskustvo je da manji izdavaci retko rade reprint (lupio sam glupost verovatno :) ) Noc sam uzeo, putnika preskocio posto sam imao prastaro strano izdanje (sa drugom naslovnicom, bilo bi zanimljivo da je stalker stavi na eventualni reprint i probudi kolekcionarsku strast kod nekih :) )
(mogli su staviti to ALIEN sa jos vecim slovima :) )
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
MF Doom
New Member
128 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 27/11/2024 : 15:30:15
|
Džimiju je to bilo prvo izdanje pa je možda malo skromnije i nesigurno ušao sa 500 komada što je za stripovske krugove standardna količina za tiraž.
Na žalost ili sreću, "Osmi putnik" je franšiza koja je dosta popularna kod nas. Znam dosta ljudi koji su pokupovali ovaj strip (a i uzimali za poklon) a uopšte ne čitaju stripove, samo su ljubitelji franšize. Pogotvo originalni Alien iz 79 je simbol jedne generacije, a ovaj strip koji vuče svu estetiku tog filma je savršen za ljubitelje Aliena.
Verujem sad Džimi da radi ovaj strip, da bi tiraž bio veći, pa samim tim verujem da ima smisla uraditi reprint bez nekog kalkulisanja o zaradi ili stvaranju "mitskog izdanja" kog je nemoguće naći. |
|
|
Topic |
|