forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Franina livada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 203

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 11:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
:))

Jesu!
Al, nemamo još domaću.

Vojna je najsličnijs mangi do sad...
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1036 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 27/11/2024 : 11:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Meni su Maurović-Fuis stripovi prije drugog svjetskog rata full manga.
Serijal o Starom mačku, Brod bez kompasa i tako to.
Crtež, ekspresije, dojam, naracija, sve me podsjeća na mange.
Jedino je razlika što je tekst ispod sličica.
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

622 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 27/11/2024 : 12:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Tkosta, još ćeš nas nagovoriti da počnemo bojati i slikati

kad sam podvojena ličnost. Dok slikam fali mi crtanje i cb plohe. Dok crtam fali mi boja i pinel. Nikad zadovoljan, trava je u susjeda uvik zelenija. Zato valjda i visim s vama na livadi barba Frane. Tu mi je zelenije nego isprid kuće.

Glede mangi…u životu, na svoju sramotu, niti jednu pročitao nisam. Međutim, što se Japana tiče, dubok dojam mi je ostavio album Tinta iz prošlosti. Atmosfera za deset.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 12:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Meni su Maurović-Fuis stripovi prije drugog svjetskog rata full manga.
Serijal o Starom mačku, Brod bez kompasa i tako to.
Crtež, ekspresije, dojam, naracija, sve me podsjeća na mange.
Jedino je razlika što je tekst ispod sličica.

U, slažem se.
Grafički je to full time manga.

Andrija nas je sve oprao još kad ikad...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 12:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ponuda izdavačima je tu.
Tko uloži u prvu (pardon, drugu) domaću mangu ima da omasti brk.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 12:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
[url=https://postimg.cc/rR2gvGzH][/url]
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 12:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Moramo dokazat Stinkyju da nismo još za otpad. Dupli, tkosta, ja...
Mi jesmo neka vrsta "Božje šale, male" - neodlučni i smušeni tu nekaj rišemo, dok on stamen kakav jest, mudar i načitan (na stranu bedak Heidegger) blista dok kajla drva (od toga nema veće sreće, čak je i znanstveno potvrđeno, akcija - reakcija, rad-rezultat),
a opet smo mu zbog nekog razloga interesantni...

Velim, čudo.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 13:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Želim reći, fali mi top cro kritičar hrvatskog svijeta stripa.

Ne fali mi Heidegher :)
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2166 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/11/2024 : 13:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Dobro sroceno, ne moze covek sa njim a i bez
njega :)

lepe stvarcice ste ovde izbacili
bice zanimljivo pratiti ponude,
zasluzili ste da dobro prodjete
(medjutim ja tesko da cu ikada
'bidati')

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 27/11/2024 13:32:53
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 14:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Mi smo strip grupa "Božji podrig".
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2166 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/11/2024 : 15:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Bozji podvig??

inace od tkoste i duplog imam stripove
ali od petruse sam uspeo da izbegnem za
sada..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 27/11/2024 15:08:51
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 16:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Bozji podvig??

inace od tkoste i duplog imam stripove
ali od petruse sam uspeo da izbegnem za
sada..

I bolje! Ti stripovi uznemiruju. Doslovno.
Jedan od izdavača se trese čim me vidi :)

A, naslov grupe je ipak Božji podrig (buurp)!
Fali toga u ova vremena...

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 16:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
"Božji podrig" ukazuje na život kao scenaristu i crtača koji to nekako hvata i uobličuje crticama.
Naš moto je,
"Samo živi stripovi".

Strip scena jednostavno ne može bez nas.
:)

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13148 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/11/2024 : 17:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Moramo dokazat Stinkyju da nismo još za otpad. Dupli, tkosta, ja...
Mi jesmo neka vrsta "Božje šale, male" - neodlučni i smušeni tu nekaj rišemo, dok on stamen kakav jest itd...

franc moj, franc, a ti stalno nekaj hoćeš, a ni sam ne znaš kaj hoćeš

čovječe Božji, pa ne trebate vi meni ništ dokazat, vi već jeste dokazani u tom smislu koji tebe, ili vas, najviše okupira. kao CRTAČI, vi meni jeste dokazani!!!!!! i ovo kaj tu postavljate je jako dobro.

nije u tome stvar, nego:

nijedan od vas nema ono kaj ja zapravo hoću. jer, crtanje meni nije dovoljno. crtanje sve pet, i tu ste dobri, kolko put da ti to velim. velim velim dvaput dvaput??!?

u tebe sam se razočarao, jer nemaš postojanost. a to ti ja nemrem previdjeti. takav sam, kaj buš, oš me ubit. nemreš držati ono kaj treba, stalno se rušiš, kolebaš, pa bi malo vak, malo onak. prije sam mislio da se zezaš, no, ovo ljeto je pokazalo da ti jesi nestabilan i prek toga ja nemrem. tebi možda treba pomoć, a ja sam tvrd, pretvrd, i nisam za kolebljive ljude. ja im pomoći nemrem, jer sam par oktava previsoko.

tkosta je moj čovjek, i držao sam ga Božjim čovjekom u svijetu embecila. a on zapravo šuruje s fibrom, piše embecilne fibraške elvudverab gluposti i zapravo uopće ne mogu točno reći kaj me toliko strefilo kad sam vidio njegov strip Dragi... tkosta nije nestabilan ko ti, al' ne drži mač s dvije ruke, nego čak ulazi u kompromise. možda sam ja lud, i jesam, no ne mogu ni ovo svariti...

dupli nikada ni nije bio moj čovjek. kod njega fale prave pretpostavke, al' nije sad da se otvoreno pokazuje loš. čovjek mi da lordanića, a onda abnormalno kenja, te mu smeta filozofija i bla bla. jednostavno, dupli uvijek povlači krive zaključke, onak je malo zloćkast plus mi smo paralelni svjetovi, bez dodira skoro.

evo, lijepo sam ti i pošteno, opet rekao.
kaj se više ne pomiriš s tim?

ja tražim druge stvari, stvari koje ti zapravo i hoćeš, ali ih se nemreš držati. padaš i ti si posrnuli, a ja ti nemrem pomoći, jer ja nemam strpljenja za takve. moja karizma je drukčija: postoje ljudi koji su za slabe i prikraćene. ja sam za jake i stamene.

mislim,
mogu ti ja sad opet pričati što vama, dečki, fali (a to nije crtačko umijeće). i tebi bi bilo vau, opet bi bilo "stinky care". al' kažem ti, nema od toga kruha, jer su se naši putevi počeli razdvajati i svaki mora svoj križ nositi.

nego, ti lijepo crtaj japance i te budalaše
ja ću pričati o duši i Sclaviju

kaj fali tome, frano? kaj nije lijepo, svaki na svom frontu, bori se za dom. em smo hrvati!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 18:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinky, fala kaj si s nama.

Uz uzvik "Za livadu!" idemo dalje.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6691 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 27/11/2024 : 18:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Dokazati se kao pisac. U svijetu stripa.
To se čini kao zanimljiva tema...
Go to Top of Page
Page: of 203 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000