Author |
Topic |
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
Member since 25/05/2003 |
|
dupli
Senior Member
Croatia
1036 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 27/11/2024 : 11:52:31
|
Meni su Maurović-Fuis stripovi prije drugog svjetskog rata full manga. Serijal o Starom mačku, Brod bez kompasa i tako to. Crtež, ekspresije, dojam, naracija, sve me podsjeća na mange. Jedino je razlika što je tekst ispod sličica. |
|
|
tkosta74
Average Member
622 Posts
Member since 15/03/2014 |
Posted - 27/11/2024 : 12:04:02
|
quote: Originally posted by dupli
Tkosta, još ćeš nas nagovoriti da počnemo bojati i slikati
kad sam podvojena ličnost. Dok slikam fali mi crtanje i cb plohe. Dok crtam fali mi boja i pinel. Nikad zadovoljan, trava je u susjeda uvik zelenija. Zato valjda i visim s vama na livadi barba Frane. Tu mi je zelenije nego isprid kuće.
Glede mangi…u životu, na svoju sramotu, niti jednu pročitao nisam. Međutim, što se Japana tiče, dubok dojam mi je ostavio album Tinta iz prošlosti. Atmosfera za deset. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
Posted - 27/11/2024 : 12:16:49
|
quote: Originally posted by dupli
Meni su Maurović-Fuis stripovi prije drugog svjetskog rata full manga. Serijal o Starom mačku, Brod bez kompasa i tako to. Crtež, ekspresije, dojam, naracija, sve me podsjeća na mange. Jedino je razlika što je tekst ispod sličica.
U, slažem se. Grafički je to full time manga.
Andrija nas je sve oprao još kad ikad... |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
Posted - 27/11/2024 : 12:47:04
|
Moramo dokazat Stinkyju da nismo još za otpad. Dupli, tkosta, ja... Mi jesmo neka vrsta "Božje šale, male" - neodlučni i smušeni tu nekaj rišemo, dok on stamen kakav jest, mudar i načitan (na stranu bedak Heidegger) blista dok kajla drva (od toga nema veće sreće, čak je i znanstveno potvrđeno, akcija - reakcija, rad-rezultat), a opet smo mu zbog nekog razloga interesantni...
Velim, čudo.
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2171 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/11/2024 : 13:31:47
|
Dobro sroceno, ne moze covek sa njim a i bez njega :)
lepe stvarcice ste ovde izbacili bice zanimljivo pratiti ponude, zasluzili ste da dobro prodjete (medjutim ja tesko da cu ikada 'bidati') |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 27/11/2024 13:32:53 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2171 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/11/2024 : 15:07:32
|
Bozji podvig??
inace od tkoste i duplog imam stripove ali od petruse sam uspeo da izbegnem za sada.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 27/11/2024 15:08:51 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
Posted - 27/11/2024 : 16:20:06
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Bozji podvig??
inace od tkoste i duplog imam stripove ali od petruse sam uspeo da izbegnem za sada..
I bolje! Ti stripovi uznemiruju. Doslovno. Jedan od izdavača se trese čim me vidi :)
A, naslov grupe je ipak Božji podrig (buurp)! Fali toga u ova vremena...
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
Posted - 27/11/2024 : 16:46:43
|
"Božji podrig" ukazuje na život kao scenaristu i crtača koji to nekako hvata i uobličuje crticama. Naš moto je, "Samo živi stripovi".
Strip scena jednostavno ne može bez nas. :)
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13150 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/11/2024 : 17:09:48
|
quote: Originally posted by frano
Moramo dokazat Stinkyju da nismo još za otpad. Dupli, tkosta, ja... Mi jesmo neka vrsta "Božje šale, male" - neodlučni i smušeni tu nekaj rišemo, dok on stamen kakav jest itd...
franc moj, franc, a ti stalno nekaj hoćeš, a ni sam ne znaš kaj hoćeš
čovječe Božji, pa ne trebate vi meni ništ dokazat, vi već jeste dokazani u tom smislu koji tebe, ili vas, najviše okupira. kao CRTAČI, vi meni jeste dokazani!!!!!! i ovo kaj tu postavljate je jako dobro.
nije u tome stvar, nego:
nijedan od vas nema ono kaj ja zapravo hoću. jer, crtanje meni nije dovoljno. crtanje sve pet, i tu ste dobri, kolko put da ti to velim. velim velim dvaput dvaput??!?
u tebe sam se razočarao, jer nemaš postojanost. a to ti ja nemrem previdjeti. takav sam, kaj buš, oš me ubit. nemreš držati ono kaj treba, stalno se rušiš, kolebaš, pa bi malo vak, malo onak. prije sam mislio da se zezaš, no, ovo ljeto je pokazalo da ti jesi nestabilan i prek toga ja nemrem. tebi možda treba pomoć, a ja sam tvrd, pretvrd, i nisam za kolebljive ljude. ja im pomoći nemrem, jer sam par oktava previsoko.
tkosta je moj čovjek, i držao sam ga Božjim čovjekom u svijetu embecila. a on zapravo šuruje s fibrom, piše embecilne fibraške elvudverab gluposti i zapravo uopće ne mogu točno reći kaj me toliko strefilo kad sam vidio njegov strip Dragi... tkosta nije nestabilan ko ti, al' ne drži mač s dvije ruke, nego čak ulazi u kompromise. možda sam ja lud, i jesam, no ne mogu ni ovo svariti...
dupli nikada ni nije bio moj čovjek. kod njega fale prave pretpostavke, al' nije sad da se otvoreno pokazuje loš. čovjek mi da lordanića, a onda abnormalno kenja, te mu smeta filozofija i bla bla. jednostavno, dupli uvijek povlači krive zaključke, onak je malo zloćkast plus mi smo paralelni svjetovi, bez dodira skoro.
evo, lijepo sam ti i pošteno, opet rekao. kaj se više ne pomiriš s tim?
ja tražim druge stvari, stvari koje ti zapravo i hoćeš, ali ih se nemreš držati. padaš i ti si posrnuli, a ja ti nemrem pomoći, jer ja nemam strpljenja za takve. moja karizma je drukčija: postoje ljudi koji su za slabe i prikraćene. ja sam za jake i stamene.
mislim, mogu ti ja sad opet pričati što vama, dečki, fali (a to nije crtačko umijeće). i tebi bi bilo vau, opet bi bilo "stinky care". al' kažem ti, nema od toga kruha, jer su se naši putevi počeli razdvajati i svaki mora svoj križ nositi.
nego, ti lijepo crtaj japance i te budalaše ja ću pričati o duši i Sclaviju
kaj fali tome, frano? kaj nije lijepo, svaki na svom frontu, bori se za dom. em smo hrvati! |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6692 Posts