forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Mathieu Lauffray - Raven
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author  Topic Next Topic  

plazmatick
Starting Member

Croatia
2 Posts

Member since 09/07/2010

Posted - 01/12/2024 : 15:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit plazmatick's Homepage  Send plazmatick a Private Message  Reply with Quote
Kakvo vam je mišljenje o Lauffrayevom Ravenu?

"Long John Silver" mi je izvanredan, ovo mi se jako sviđa.

Evo prikupljenih kratkih informacija:

"Raven" je strip-serijal francuskog umjetnika i scenarista Mathieua Lauffraya, poznatog po impresivnom vizualnom stilu i pričama koje balansiraju akciju, avanturu i emocije. "Raven" prati istoimenog pirata, karizmatičnog i pomalo nemilosrdnog avanturista, koji nakon teškog brodoloma traži način za vraćanje ugleda, bogatstva i slobode. Radnja se odvija u morskom svijetu 17. stoljeća kojim Raven proživljava susrete sa živopisnim likovima - od pohlepnih gusara i korumpiranih kolonijalnih vlasti do mističnih i mračnih nadnaravnih sila. "Raven" se temelji na klasičnom piratskom okruženju, ali ga Lauffray transformira u nešto svježe i maštovito, miješajući elemente povijesne fikcije s natruhama mitološkog i mističnog.

Strip je bogat akcijskim scenama na moru, intrigantnim međuljudskim sukobima i moralnim dilemama koje Ravena čine kompleksnim i zanimljivim protagonistom.

Mathieu Lauffray
Mathieu Lauffray je poznat kao vrhunski ilustrator i storyteller. Osim "Ravena", radio je i na serijalu "Long John Silver", gdje je već dokazao svoj talent za stvaranje uzbudljivih avantura u pomorskom okruženju. Lauffray spaja klasične strip-tehnike s modernim, filmskim pristupom vizualnom pripovijedanju – svaka tabla odiše atmosferom i detaljima, gotovo kao kadar iz visokobudžetnog filma.

Osim rada na stripovima, Lauffray je radio na konceptualnim crtežima za filmove i videoigre ("Alone in the Dark: The New Nightmare" (2001), "Prince of Persia: Warrior Within" (2004)) što mu omogućuje stvaranje dinamičnih kadrova i filmskih prizora.

Scenarij
Lauffray je u ovom serijalu zadužen i za scenarij, što znači da je imao potpunu kreativnu kontrolu nad pričom i vizualima. Njegov stil pisanja često je mračan, s dozom ironije i surovosti, što odgovara atmosferi piratskog svijeta.

Prijem
"Raven" je dočekan s oduševljenjem, posebno među ljubiteljima pustolovnih stripova i povijesne fikcije. Kritičari hvale Lauffrayev stil koji uspješno oživljava "zlatno doba pirata", ali s modernim senzibilitetom. Njegova sposobnost da spoji spektakularnu akciju s introspektivnim trenucima daje stripu dubinu kakvu rijetko viđamo u sličnim djelima.

Vizuali su posebno istaknuti kao jedan od glavnih aduta – živopisne scene mora, brodova i egzotičnih lokacija oduzimaju dah, dok su likovi slojeviti i pamtljivi.

Zašto čitati "Ravena"?
Ako voliš avanture s dozom neizvjesnosti, moralnih dilema i vizualnog spektakla, "Raven" je savršen izbor. To je strip koji ne samo da zabavlja, već i poziva čitatelja da se izgubi u njegovom bogatom svijetu.

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 01/12/2024 : 16:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nakon 2 pročitana albuma mogu reći bolji od LJS.

Priča dosta bolja, smislenija a i crtež je za nijansu bolji. Vidit ćemo kakav je nastavak.

Have mercy
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2284 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 02/12/2024 : 11:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6267 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/12/2024 : 13:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Znači ovo bi mogao LL objaviti kod nas. A mooožda i Fibra, nikad se ne zna! :)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/12/2024 : 13:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto.

Ako ti je LJS bio genijalan, onda ne očekuj previše.

Have mercy
Go to Top of Page
   Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000