Author |
Topic |
|
plazmatick
Starting Member
Croatia
2 Posts
Member since 09/07/2010 |
Posted - 01/12/2024 : 15:46:17
|
Kakvo vam je mišljenje o Lauffrayevom Ravenu?
"Long John Silver" mi je izvanredan, ovo mi se jako sviđa.
Evo prikupljenih kratkih informacija:
"Raven" je strip-serijal francuskog umjetnika i scenarista Mathieua Lauffraya, poznatog po impresivnom vizualnom stilu i pričama koje balansiraju akciju, avanturu i emocije. "Raven" prati istoimenog pirata, karizmatičnog i pomalo nemilosrdnog avanturista, koji nakon teškog brodoloma traži način za vraćanje ugleda, bogatstva i slobode. Radnja se odvija u morskom svijetu 17. stoljeća kojim Raven proživljava susrete sa živopisnim likovima - od pohlepnih gusara i korumpiranih kolonijalnih vlasti do mističnih i mračnih nadnaravnih sila. "Raven" se temelji na klasičnom piratskom okruženju, ali ga Lauffray transformira u nešto svježe i maštovito, miješajući elemente povijesne fikcije s natruhama mitološkog i mističnog.
Strip je bogat akcijskim scenama na moru, intrigantnim međuljudskim sukobima i moralnim dilemama koje Ravena čine kompleksnim i zanimljivim protagonistom.
Mathieu Lauffray Mathieu Lauffray je poznat kao vrhunski ilustrator i storyteller. Osim "Ravena", radio je i na serijalu "Long John Silver", gdje je već dokazao svoj talent za stvaranje uzbudljivih avantura u pomorskom okruženju. Lauffray spaja klasične strip-tehnike s modernim, filmskim pristupom vizualnom pripovijedanju – svaka tabla odiše atmosferom i detaljima, gotovo kao kadar iz visokobudžetnog filma.
Osim rada na stripovima, Lauffray je radio na konceptualnim crtežima za filmove i videoigre ("Alone in the Dark: The New Nightmare" (2001), "Prince of Persia: Warrior Within" (2004)) što mu omogućuje stvaranje dinamičnih kadrova i filmskih prizora.
Scenarij Lauffray je u ovom serijalu zadužen i za scenarij, što znači da je imao potpunu kreativnu kontrolu nad pričom i vizualima. Njegov stil pisanja često je mračan, s dozom ironije i surovosti, što odgovara atmosferi piratskog svijeta.
Prijem "Raven" je dočekan s oduševljenjem, posebno među ljubiteljima pustolovnih stripova i povijesne fikcije. Kritičari hvale Lauffrayev stil koji uspješno oživljava "zlatno doba pirata", ali s modernim senzibilitetom. Njegova sposobnost da spoji spektakularnu akciju s introspektivnim trenucima daje stripu dubinu kakvu rijetko viđamo u sličnim djelima.
Vizuali su posebno istaknuti kao jedan od glavnih aduta – živopisne scene mora, brodova i egzotičnih lokacija oduzimaju dah, dok su likovi slojeviti i pamtljivi.
Zašto čitati "Ravena"? Ako voliš avanture s dozom neizvjesnosti, moralnih dilema i vizualnog spektakla, "Raven" je savršen izbor. To je strip koji ne samo da zabavlja, već i poziva čitatelja da se izgubi u njegovom bogatom svijetu.
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12534 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 01/12/2024 : 16:43:06
|
Nakon 2 pročitana albuma mogu reći bolji od LJS.
Priča dosta bolja, smislenija a i crtež je za nijansu bolji. Vidit ćemo kakav je nastavak. |
Have mercy |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2284 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 02/12/2024 : 11:54:35
|
Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6267 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 02/12/2024 : 13:11:12
|
Znači ovo bi mogao LL objaviti kod nas. A mooožda i Fibra, nikad se ne zna! :) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12534 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 02/12/2024 : 13:17:17
|
quote: Originally posted by pcoro
Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto.
Ako ti je LJS bio genijalan, onda ne očekuj previše. |
Have mercy |
|
|
|
Topic |
|
|
|