forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Mathieu Lauffray - Raven
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author  Topic Next Topic  

plazmatick
Starting Member

Croatia
2 Posts

Member since 09/07/2010

Posted - 01/12/2024 : 15:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit plazmatick's Homepage  Send plazmatick a Private Message  Reply with Quote
Kakvo vam je mišljenje o Lauffrayevom Ravenu?

"Long John Silver" mi je izvanredan, ovo mi se jako sviđa.

Evo prikupljenih kratkih informacija:

"Raven" je strip-serijal francuskog umjetnika i scenarista Mathieua Lauffraya, poznatog po impresivnom vizualnom stilu i pričama koje balansiraju akciju, avanturu i emocije. "Raven" prati istoimenog pirata, karizmatičnog i pomalo nemilosrdnog avanturista, koji nakon teškog brodoloma traži način za vraćanje ugleda, bogatstva i slobode. Radnja se odvija u morskom svijetu 17. stoljeća kojim Raven proživljava susrete sa živopisnim likovima - od pohlepnih gusara i korumpiranih kolonijalnih vlasti do mističnih i mračnih nadnaravnih sila. "Raven" se temelji na klasičnom piratskom okruženju, ali ga Lauffray transformira u nešto svježe i maštovito, miješajući elemente povijesne fikcije s natruhama mitološkog i mističnog.

Strip je bogat akcijskim scenama na moru, intrigantnim međuljudskim sukobima i moralnim dilemama koje Ravena čine kompleksnim i zanimljivim protagonistom.

Mathieu Lauffray
Mathieu Lauffray je poznat kao vrhunski ilustrator i storyteller. Osim "Ravena", radio je i na serijalu "Long John Silver", gdje je već dokazao svoj talent za stvaranje uzbudljivih avantura u pomorskom okruženju. Lauffray spaja klasične strip-tehnike s modernim, filmskim pristupom vizualnom pripovijedanju – svaka tabla odiše atmosferom i detaljima, gotovo kao kadar iz visokobudžetnog filma.

Osim rada na stripovima, Lauffray je radio na konceptualnim crtežima za filmove i videoigre ("Alone in the Dark: The New Nightmare" (2001), "Prince of Persia: Warrior Within" (2004)) što mu omogućuje stvaranje dinamičnih kadrova i filmskih prizora.

Scenarij
Lauffray je u ovom serijalu zadužen i za scenarij, što znači da je imao potpunu kreativnu kontrolu nad pričom i vizualima. Njegov stil pisanja često je mračan, s dozom ironije i surovosti, što odgovara atmosferi piratskog svijeta.

Prijem
"Raven" je dočekan s oduševljenjem, posebno među ljubiteljima pustolovnih stripova i povijesne fikcije. Kritičari hvale Lauffrayev stil koji uspješno oživljava "zlatno doba pirata", ali s modernim senzibilitetom. Njegova sposobnost da spoji spektakularnu akciju s introspektivnim trenucima daje stripu dubinu kakvu rijetko viđamo u sličnim djelima.

Vizuali su posebno istaknuti kao jedan od glavnih aduta – živopisne scene mora, brodova i egzotičnih lokacija oduzimaju dah, dok su likovi slojeviti i pamtljivi.

Zašto čitati "Ravena"?
Ako voliš avanture s dozom neizvjesnosti, moralnih dilema i vizualnog spektakla, "Raven" je savršen izbor. To je strip koji ne samo da zabavlja, već i poziva čitatelja da se izgubi u njegovom bogatom svijetu.

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 01/12/2024 : 16:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nakon 2 pročitana albuma mogu reći bolji od LJS.

Priča dosta bolja, smislenija a i crtež je za nijansu bolji. Vidit ćemo kakav je nastavak.

Have mercy
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2285 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 02/12/2024 : 11:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6267 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/12/2024 : 13:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Znači ovo bi mogao LL objaviti kod nas. A mooožda i Fibra, nikad se ne zna! :)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/12/2024 : 13:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Čekam da se završi pa da pročitam sve u šutu. Inače puno očekujem od Ravena jer mi je i LJS genijalan, ali koliko sam gledao, recenzije baš i nisu nešto.

Ako ti je LJS bio genijalan, onda ne očekuj previše.

Have mercy
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4585 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 02/12/2024 : 22:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ne znam u kom je to multiverzumu Long John Silver genijalan strip. Prosečno ostvarenje sa lepim crtežom koje je OK za jedno čitanje i ništa više od toga.
Go to Top of Page
   Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000