forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi na kioscima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

wintermute
Senior Member

USA
1574 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/12/2024 : 23:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Samo da dodam, sto se citanja u B&N tice ja ne bih imao nista protiv da placam neku mesecnu pretplatu da mi dopuste da ulazim u prodavnicu i citam tamo. Jer ja ne jedem i ne pijem tamo (nezdravo je) a kupujem stampane stvari veoma retko, samo ako se potrefi da je strip / knjiga / casopis jeftiniji od Amazona i da mi treba bas odmah sto je skoro nikada jer cak i ako je cena cak i ista na Amazonu i dalje dobijam general 5% Amazon cashback na njihovu Amazon Visa Prime kreditnu karticu dok bi u B&N dobio samo standardnih 2% cashbacka na moju glavnu karticu. Dakle B&N bi morao da ima 3% nizu cenu od Amazona da sam na nuli (ako mi ne treba da imam bas odmah a ne sutra ili prekosutra sto je skoro nikad).

Ali takav program ne postoji. Meni jeste malo krivo sto ja ovako zaista samo donosim stetu B&N ali mislim da je ljudi kao ja veoma veoma malo i da sam ja zaista specijalan slucaj.

Inace moze se dobiti 10% nazad u B&N ali se mora uclaniti u njihov klub koji kosta $40 godisnje a ja toliko ne mogu da ustedim na kupovinama pa mi se ne isplati.

I pored svega ovoga poklopi se da ja kupim strip u B&N jednom u, sta znam, 4-5 meseci i to su veoma specijalni slucajevi recimo kada sam bio u B&N u Boise, Idaho i kupio jedan strip tamo samo da me podseca na to putovanje (inace zivim u Kaliforniji).
Go to Top of Page

adisio
Starting Member

USA
9 Posts

Member since 07/02/2014

Posted - 05/12/2024 : 00:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send adisio a Private Message  Reply with Quote
Wintermute, citam tvoj misljenje u Barnes & Noble... da tamo je zaista uzitak kada odes, pogotovo neki elitni B&N bolji usjecaj nego u ne znam kojem lokalu ili biblioteci. Ja sam igrom slucaja prije nekoliko mjeseci otisao (a prije tog ne sjecam se zadnji put kad sam tamo bio) i iznenadio se odlicnim izborom Stripova. Nasao sam nesto sto me interesuje i istina otisao i na ebay-u uzeo za pola cijene.

Jesi li pokusavao da vidis kakav je izbor stripova u bibliotekama kod vas?
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1574 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 05/12/2024 : 01:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Mislim da forumas Vlaadisha (isto is USA) koristi biblioteke, mozda on moze da uskoci sa iskustvima.

Ja sam bio par puta davno i izbor je bio meh... nisu imale najnovije stripove i izbor je vise okrenut americkim mainstream herojima DC / Marvel dok independent i albuma ima manje. Drugim recima to sto ima bibilioteka sve moze da se nadje veoma lako i besplatno skenirano na internetu. Dodatni problem je sto se vecina biblioteka zatvara ranije, vec oko 6PM a knjizare rade do minimum 8PM a neke cak i 9PM (pre Covida su neke radile cak i do 10PM). A i u zavisnosti od lokacije (npr bas ova meni najbliza) moze biti problem da se parkira kod biblioteke dok svaki B&N ima ogroman besplatni parking. Zatim, oko nekih biblioteka u vecim gradovima Kalifornije se cesto okuplja svakakav cudan svet i ima droge i incidenata pa nije bas ugodno. Jer one su public i tu je teze nekoga skloniti dok je B&N sa parkingom private property i tu ne mogu da dodju homelessi niti razni drugi "lutajuci" likovi...

Ukratko: ja licno ne koristim biblioteke, po svemu su mi inferiorne u odnosu na knjizare.

Ali takodje mislim da biblioteke mogu da budu korisne nekome ko zeli da cita bas sa papira sto nije moj slucaj. Sa papira citam samo ako ne mogu da nadjem digitalno.

Igrom slucaja bas danas sam bio u jednoj veoma maloj biblioteci u jednom veoma malom gradicu (isao sa suprugom u setnju tamo pa posetili) i tamo nije bilo nikakvih stripova (sto sam i ocekivao) ali je na ulazu u biblioteku bilo ovo (sto nisam ocekivao) i slike sve govore, bukvalno sam slikao pre nekoliko sati. Sto napisa/citira petarStripovi10 "Pit, i to je Amerika...". Jebiga nije to bas ugodno videti... Ovo je moja ruka na slici, ladno otvoris i imas dzabe ako zatreba... brrrrr....

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000