forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 581

wintermute
Senior Member

USA
1588 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 11/12/2024 : 00:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Ah opet trobroji... da ih je izaslo 25 to bi bila apsolutno idealna svevremenska AF kolekcija za moj ukus...

Ovi moji nisu bas u najboljem stanju ali su mi ipak dragi a i leteli su preko okeana... sto se kaze ovo nosim u grob...

Imam te epizode i pojedinacno ali ima neki šmek ova edicija...

Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2205 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 11/12/2024 : 08:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Da li postoji da je neko radio piratske trobroje identične Vijesnikovim? Prvenstveno mislim na nastavak te edicije.

No

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8116 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/12/2024 : 14:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Ah opet trobroji... da ih je izaslo 25 to bi bila apsolutno idealna svevremenska AF kolekcija za moj ukus...

Ovi moji nisu bas u najboljem stanju ali su mi ipak dragi a i leteli su preko okeana... sto se kaze ovo nosim u grob...

Imam te epizode i pojedinacno ali ima neki šmek ova edicija...

Meni je bolje očuvana ta kolekcija. Imam i ja prvih 75 pojedinačno, ali bi rado kompletirao ovo, sa starim prevodom i upisom slova iz VPA.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1588 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 11/12/2024 : 17:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Meni je bolje očuvana ta kolekcija.

Nemoj da se ivanl javi

quote:

Imam i ja prvih 75 pojedinačno, ali bi rado kompletirao ovo, sa starim prevodom i upisom slova iz VPA.

Da, to bi bila ta fototipska reizdanja originalnih Vjesnika za koje sam spekulisao da mozda postoji market na ex-YU prostoru.

Ja bih takva izdanja sigurno kupio. To bi bila izdanja za ljude koji zele sve isto kao nekada (onomatopeje, cenzure, ispravljanja, upis slova...) pa nisu zadovoljni modernim reprintima a ne zele da placaju kolekcionarske cene. Ne znam koliko je takvih. Verovatno gresim sto mislim da ih ima dovoljno jer sam sâm takav pa sam biased.

Medjutim u Italiji misle da dovoljno takvih postoji i upravo takva fototipska izdanja (identicne kopije italijanskih prvih izdanja) treba uskoro da pocnu da izlaze ako vec nisu (nedavno je bing ovde pisao o tome).

Nadam se da ce bing (ili neko drugi sa terena) izvestiti o reakciji i prodaji tih izdanja u Italiji pa mozda mozemo na osnovu toga da nesto ekstrapoliramo mada je "nase" trziste verovatno drugacije (ali mozda cak i vise zaludjenije za Alan Ford?).

Ko zna, mozda se onda neko od izdavaca koji imaju prava na Alan Ford i odluci da ovo uradi. Ali to bi bila neka kombinovana prava na Alan Ford PLUS prava da se replicira Vjesnikova verzija (ko li to ima ako iko ima? mozda to i ne treba jer je postalo "public domain"?) PLUS pravo da se Alan Ford opet tako izda na "starinski nacin", to bi verovatno trebalo dobiti odobrenje i za to... itd... ne razumem se bas u to, mozda je cak i "nemoguce"...
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2326 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 12/12/2024 : 00:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
[url=https://postimg.cc/JDfMQd23][/url]

[url=https://postimg.cc/PppdYk2r][/url]

#!??
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1588 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 12/12/2024 : 01:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Da ali ovo su pirati. Ja sam na umu imao zvanicno novo fototipsko izdanje kao ono sto je najavljeno u Italiji.

Pirate verovatno ne bih kupio jer vec imam originale (i to veliki deo duplo jer imam i trobroje i pojedinacno).

E sad ovo super izgleda na slici ali treba videti kakav je osecaj u ruci. Onda unutra kakav je papir (kvalitet i boja), rezolucija skena, otisak... I naravno nadam se da su to skenovi originalnih Vjesnika? (Inace je po meni ovo besmisleno.)

Vagneru, objasni malo vise i postavi slike iznutra ako mozes...
Go to Top of Page
Page: of 581  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000