forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 561

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/12/2024 : 12:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

[ unajmljuje babune da glume u areni, generiraju se digitalne ajkule..

Pomešao si. Mislim da su CGI babuni i (možda) prave ajkule.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
606 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 11/12/2024 : 14:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Blink Twice (2024)

Dvije prijateljice odlaze na party kod bogataša na privatni otok, pa se počinju razotkrivati loše stvari. Tipična radnja, već viđena, ali ispričana na dobar način. Lijepe su fotografije i boje, a film zna biti napet kada treba i ima dobru glazbu za napete scene.

7/10

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7304 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 11/12/2024 : 21:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Za Shanera sam prilično siguran da je emotivan tip, samo ne za holivudske, nego za azarbejdžanske, iranske ili danske emocije.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2296 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 12/12/2024 : 08:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by pcoro

[ unajmljuje babune da glume u areni, generiraju se digitalne ajkule..

Pomešao si. Mislim da su CGI babuni i (možda) prave ajkule.

Čudno! Kao laik bi rekao da je lakše istrenirati babuna za nastup u filmu nego ajkulu

Veliki respekt za dresere tih životinja. Tu je glava na panju svaki dan
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 09:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ma CGI je i jedno i drugo, samo se na babunima vidi, jer su celi, a od od ajkule vidiš samo peraje. Ne sećam se da li se videla neka ajkula pod vodom, a i tu je lako umetnuti dokumentarni snimak, obrađen.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 10:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Volja sinovljeva

2024

Post-apokaliptična priča smeštena na zapadni Balkan, nakon nuklearnog rata.

Ovo piše na IMDB-u, a ta "priča" je dosta složena, da bi zahtevala ogroman tekst prepričavanja i u sažetom obliku.

Volja sinovljeva je žanrovski film, kombinacija žanrova i uticaja, kao što su to mnogi filmovi; tako da prepoznajemo na prvu loptu postapokaliptični film u stilu Mad Max franšize. Ali Volja sinovljeva nije čisto akcioni film, nema akcionih scena sa vozilima, ima i nešto akcije pored ostalog , ali se može reći da predstavlja kombinaciju postapokaliptičnog dela u stilu Pobesnelog Maksa, avanture, samurajskog filma, čak i westerna, a sve sa provučenim elementima srpske tradicije (jer tu negde je verovatno i radnja smeštena, samo u daljoj budućnosti) i naučne fantastike. Da, Volja sinovljeva je u suštini SF film, iz jedne od mnogih SF grana.

Odmah o slaboj tački - da bi bio zaista veliki film, nedostaje u filmu više jakih emocija, odnosno scena koje bi ih izazvale. Glavni lik Jovan (glumi ga Igor Benčina), zamišljen je kao misteriozni lik (mada saznajemo njegovu prošlost), koji ne govori mnogo, ali je ispao malo bledunjavo, mada je intencija autora bila da dobiju efekat sličan liku koji je Clint Eastwood otelotvorio u Leoneovim filmovima, postavši jedan od prepoznatljivijih junaka na filmu.

Međutim, mnogo toga je urađeno dobro. Priča je komplikovana, struktura filma složena, možda za nečiji ukus i previše, ali mislim da je vrlo dobra u suštini. Postojalo je mnogo tačaka na kojima je autor (autori) filma, mogao da se "saplete", ali nije. Tako film (pored priče) ima dobru režiju, odličnu scenografiju, kostime i efekte. Nešto akcije je takođe odrađeno vrlo dobro, a gluma je iznenađujuće dobra za savremeni srpski film. Dijalozi, malo pojednostavljeni i arhaični, sasvim su drugačiji od domaćih filmova i odgovaraju celoj zamisli.

Kad tome dodamo da film deluje kao apsolutna novina u domaćoj kinematografiji i da bi mogao da bude nekakva prekretnica, utisak je još povoljniji. Trudim se da imam iste kriterijume, bilo da je domaći ili strani film, a vreme će pokazati da li sam dobro procenio.

8/ 10
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 12:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Nitko da pogleda i prokomentira novog Coppolu (:

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page
Page: of 561  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.58 seconds. Snitz Forums 2000