Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4339 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
jogurt
New Member
Serbia
271 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Biroa
New Member
Croatia
213 Posts
Member since 28/12/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
Posted - 11/12/2024 : 19:36:34
|
Rush - Natural Science
Presuda:
Da li je išta dobro došlo iz kanade, ja se ne mogu sjetiti. Objektivno ovo je žanrovski jako dobro odrađena pjesma. Klasični elementi klasičnog progresivnog rocka koji je svoje najbolje razdoblje imao u ranim sedamdesetima, izgubio se po putu i otišao u isforsirana kompliciranja. Ovdje se vidi da su sedamdesete na izmaku, a osamdesete sa svojom po rock pogubnom produkcijom kucaju na vrata , ali kvaliteta je nesumnjivo tu. Subjektivno meni je progresiva izvan crimsona i vdgg-a odavno dosadila, ako i pronađem nešto zanimljivo to će prije biti novijeg datuma poput toola nego što ću se vraćat matičnoj eri. Moj generalni problem sa rushom je vokal koji mi ne leži, a usto mi i nema neku posebnost i kvalitetu pa da mu oprostim ne ležanje. Ova stvar mi zvuči kao puno progresivniji Uriah Heep s kojima odmah gubi bitku što se mene tiče.
Ocjena: 5/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12599 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 11/12/2024 : 20:28:51
|
quote: Originally posted by Tonto
Rush - Natural Science
Presuda:
Da li je išta dobro došlo iz kanade, ja se ne mogu sjetiti. Objektivno ovo je žanrovski jako dobro odrađena pjesma. Klasični elementi klasičnog progresivnog rocka koji je svoje najbolje razdoblje imao u ranim sedamdesetima, izgubio se po putu i otišao u isforsirana kompliciranja. Ovdje se vidi da su sedamdesete na izmaku, a osamdesete sa svojom po rock pogubnom produkcijom kucaju na vrata , ali kvaliteta je nesumnjivo tu. Subjektivno meni je progresiva izvan crimsona i vdgg-a odavno dosadila, ako i pronađem nešto zanimljivo to će prije biti novijeg datuma poput toola nego što ću se vraćat matičnoj eri. Moj generalni problem sa rushom je vokal koji mi ne leži, a usto mi i nema neku posebnost i kvalitetu pa da mu oprostim ne ležanje. Ova stvar mi zvuči kao puno progresivniji Uriah Heep s kojima odmah gubi bitku što se mene tiče.
Ocjena: 5/10
Isti slučaj kod mene. |
Have mercy |
|
|
igor23
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8141 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8141 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4339 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
|
Chui
Senior Member
1060 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
Chui
Senior Member
1060 Posts
Posted - 12/12/2024 : 16:34:16
|
Rush mi nikad nije bio nešto više od ok. A Kanada je dala fantastičnog pjevača genijalnog benda Blood Swaet Tearsa - Davida Claytona Thomasa - jedan od najboljih muških vokala ikad. Nevjerovatan saxofonist one man bad Colin Stetson je isto kanađanin, bio je par puta u Hrvatskoj. Simpatični BadBadNotGood su isto iz kanade (bili u Šibeniku). kanađanin Daniel Lanois radi dobru instrumentalnu mjuzu. Po meni najbolji instrumentalni post rock bend Godspeed You! black emperor isto iz kanade, bili su kod nas par puta. |
|
|
igor23
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6050 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4339 Posts
Posted - 12/12/2024 : 18:54:48
|
@tonto: krivo sam protumačio izlazne ankete tako da smatrajmo ovo crnim labudom. A jednom prilikom ću ti zapapriti s još jednim kanađanima!
@Chui: daj samo editiraj post i makni [ / tube] nastavke iz tontovog quotea. To ti je 3 sekunde posla a stranica će biti puno preglednija. Pliz
@Beva: tako je. Forumaš postavlja 1 pjesmu i pričeka s postavljanjem neke druge dok mu prozvani forumaš ne prokomentira. Kad se to dogodi smije postaviti sljedeću. Neprozvani forumaši apsolutno mogu popljuvati/pohvaliti, dapače, ali molim vas da maknete [ / tube] nastavke ako već citirate. Ostavite samo link i naziv izvođača + naslov pjesme
btw: poslušao ovaj Hypnos 69 - The Great Work - kad počne solaža i ludiranje na saksofonu je Jako dobro ali prije i poslije toga mi je skroz dosadno i bez nekakve prave sočnosti. Baš i nije nekakav The Great Work |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 12/12/2024 18:56:32 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
Posted - 12/12/2024 : 18:56:31
|
quote: Originally posted by Chui
Rush mi nikad nije bio nešto više od ok. A Kanada je dala fantastičnog pjevača genijalnog benda Blood Swaet Tearsa - Davida Claytona Thomasa - jedan od najboljih muških vokala ikad. Nevjerovatan saxofonist one man bad Colin Stetson je isto kanađanin, bio je par puta u Hrvatskoj. Simpatični BadBadNotGood su isto iz kanade (bili u Šibeniku). kanađanin Daniel Lanois radi dobru instrumentalnu mjuzu. Po meni najbolji instrumentalni post rock bend Godspeed You! black emperor isto iz kanade, bili su kod nas par puta.
Je i meni su BST dragi, samo što su oni američki bend ako se ne varam, osnovani u New Yorku, nisu kanađani odakle god vokal bio. Što se tiče hypnosa stavio sam ti ovu stvar upravo zato jer su mi tu najočitije crimson reference, ali da i meni ima jačih stvari na albumu. Meni se baš dopala ta kombinacija hard rock gitare i crimson like progresive iako ne bi rekao da je previše bliska deep purpleu, prije bi rekao da je po zvuku i tehnici najbliža kultnom argusu od wishbone asha. Ovo im je zadnji album, tebi bi mogao čak bolje leći prethodni eclectic measure gdje su možda više tražili neki svoj izričaj, a manje naglašavali svoje utjecaje.
Osvrt na devetog slona nekad sutra. Preslušat ću dok budem radio na stripu, nemam običaj puštat u kafiću nešto što nisam provjerio doma, a i nekako sumnjam da je ovo kafićka glazba.
Za Godspeed you! black emperor se nikad nisam previše zalijepio, uvijek su mi bili nekako nekoherentni i teški. Iz tog post rock svijeta sam uvijek najviše volio crippled black phoenix.
P.S. da, zaboravio sam na Cohena što se kanade tiče, mea culpa. |
|
|
jogurt
New Member
Serbia
271 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
Posted - 12/12/2024 : 19:06:40
|
quote: Originally posted by Cromwell
btw: poslušao ovaj Hypnos 69 - The Great Work - kad počne solaža i ludiranje na saksofonu je Jako dobro ali prije i poslije toga mi je skroz dosadno i bez nekakve prave sočnosti. Baš i nije nekakav The Great Work
Stvar Requiem s ovog albuma bi mogla biti bliže tvojim afinitetima. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8141 Posts
|
Chui
Senior Member
1060 Posts
|
Chui
Senior Member
1060 Posts
Posted - 13/12/2024 : 18:08:22
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Chui
Rush mi nikad nije bio nešto više od ok. A Kanada je dala fantastičnog pjevača genijalnog benda Blood Swaet Tearsa - Davida Claytona Thomasa - jedan od najboljih muških vokala ikad. Nevjerovatan saxofonist one man bad Colin Stetson je isto kanađanin, bio je par puta u Hrvatskoj. Simpatični BadBadNotGood su isto iz kanade (bili u Šibeniku). kanađanin Daniel Lanois radi dobru instrumentalnu mjuzu. Po meni najbolji instrumentalni post rock bend Godspeed You! black emperor isto iz kanade, bili su kod nas par puta.
Je i meni su BST dragi, samo što su oni američki bend ako se ne varam, osnovani u New Yorku, nisu kanađani odakle god vokal bio. Što se tiče hypnosa stavio sam ti ovu stvar upravo zato jer su mi tu najočitije crimson reference, ali da i meni ima jačih stvari na albumu. Meni se baš dopala ta kombinacija hard rock gitare i crimson like progresive iako ne bi rekao da je previše bliska deep purpleu, prije bi rekao da je po zvuku i tehnici najbliža kultnom argusu od wishbone asha. Ovo im je zadnji album, tebi bi mogao čak bolje leći prethodni eclectic measure gdje su možda više tražili neki svoj izričaj, a manje naglašavali svoje utjecaje.
Osvrt na devetog slona nekad sutra. Preslušat ću dok budem radio na stripu, nemam običaj puštat u kafiću nešto što nisam provjerio doma, a i nekako sumnjam da je ovo kafićka glazba.
Za Godspeed you! black emperor se nikad nisam previše zalijepio, uvijek su mi bili nekako nekoherentni i teški. Iz tog post rock svijeta sam uvijek najviše volio crippled black phoenix.
P.S. da, zaboravio sam na Cohena što se kanade tiče, mea culpa.
E ima Clayton i svoje solo albume, imam ih par. nisu na nivou najboljih BST ali isto su dobri. Ma to za deep purple to je onako prvoloptaški a viš wishbone nisam nikad slušao u Goodsped sam se zaljubio na koncertu u Pauku u Zagrebu, bilo je to prije nekih 20 godina možda i više. tad su svirali genijalan album lift your skiny fists... fantastičan koncert, a i taj album mi je njihov najbolji, slušao sam još nešto njihovih albuma i dobri su mi a nedavno sam nabaivio luciferian towers taj mi je isto jako dobar.
Vezano za Hypnos paše mi kad čujem te refrenece, svidio mi se album u cjelini, sve 5, jedino ta zadnja stvar ima i nekih kilavih momenata i ta naracija mi je malo čudna u ovom kontekstu. |
Edited by - Chui on 13/12/2024 18:16:38 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8351 Posts
Posted - 13/12/2024 : 20:30:27
|
Elephant 9 - Rite of accession
Uf... Dakle ovo je s jedne strane izvrsna glazba, a s druge nešto što ja za svoj gušt neću nikad slušat jer sve što nude (barem u ovoj stvari) i više ja dobijam kroz vdgg pogotovo u njihovoj reunion fazi od 2000 pa nadalje. Ako išta mogu naglasiti to je da mi je bubanj fenomenalan, jednostavno ubija. Dakle nije nešto što ću istaživati u ovom trenutku (nikad ne znaš što će me odljepiti u budućnosti), ali da je dobro, dobro je.
Ocjena: 7/10
Argus od wishbone asha je opća rock kultura, tu je svaka stvar genijalana. To bi trebao poslušati zbog sebe, ne zbog mene. Ostalo im nije na toj razini. A ja ću zbog sebe dati još malo šanse godspeedu i poslušati lift your skiny fists. |
Edited by - Tonto on 13/12/2024 21:49:46 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6050 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Tonto
Advanced Member