forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 563

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/12/2024 : 12:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

[ unajmljuje babune da glume u areni, generiraju se digitalne ajkule..

Pomešao si. Mislim da su CGI babuni i (možda) prave ajkule.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
609 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 11/12/2024 : 14:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Blink Twice (2024)

Dvije prijateljice odlaze na party kod bogataša na privatni otok, pa se počinju razotkrivati loše stvari. Tipična radnja, već viđena, ali ispričana na dobar način. Lijepe su fotografije i boje, a film zna biti napet kada treba i ima dobru glazbu za napete scene.

7/10

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7341 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 11/12/2024 : 21:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Za Shanera sam prilično siguran da je emotivan tip, samo ne za holivudske, nego za azarbejdžanske, iranske ili danske emocije.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2303 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 12/12/2024 : 08:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by pcoro

[ unajmljuje babune da glume u areni, generiraju se digitalne ajkule..

Pomešao si. Mislim da su CGI babuni i (možda) prave ajkule.

Čudno! Kao laik bi rekao da je lakše istrenirati babuna za nastup u filmu nego ajkulu

Veliki respekt za dresere tih životinja. Tu je glava na panju svaki dan
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 09:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ma CGI je i jedno i drugo, samo se na babunima vidi, jer su celi, a od od ajkule vidiš samo peraje. Ne sećam se da li se videla neka ajkula pod vodom, a i tu je lako umetnuti dokumentarni snimak, obrađen.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 10:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Volja sinovljeva

2024

Post-apokaliptična priča smeštena na zapadni Balkan, nakon nuklearnog rata.

Ovo piše na IMDB-u, a ta "priča" je dosta složena, da bi zahtevala ogroman tekst prepričavanja i u sažetom obliku.

Volja sinovljeva je žanrovski film, kombinacija žanrova i uticaja, kao što su to mnogi filmovi; tako da prepoznajemo na prvu loptu postapokaliptični film u stilu Mad Max franšize. Ali Volja sinovljeva nije čisto akcioni film, nema akcionih scena sa vozilima, ima i nešto akcije pored ostalog , ali se može reći da predstavlja kombinaciju postapokaliptičnog dela u stilu Pobesnelog Maksa, avanture, samurajskog filma, čak i westerna, a sve sa provučenim elementima srpske tradicije (jer tu negde je verovatno i radnja smeštena, samo u daljoj budućnosti) i naučne fantastike. Da, Volja sinovljeva je u suštini SF film, iz jedne od mnogih SF grana.

Odmah o slaboj tački - da bi bio zaista veliki film, nedostaje u filmu više jakih emocija, odnosno scena koje bi ih izazvale. Glavni lik Jovan (glumi ga Igor Benčina), zamišljen je kao misteriozni lik (mada saznajemo njegovu prošlost), koji ne govori mnogo, ali je ispao malo bledunjavo, mada je intencija autora bila da dobiju efekat sličan liku koji je Clint Eastwood otelotvorio u Leoneovim filmovima, postavši jedan od prepoznatljivijih junaka na filmu.

Međutim, mnogo toga je urađeno dobro. Priča je komplikovana, struktura filma složena, možda za nečiji ukus i previše, ali mislim da je vrlo dobra u suštini. Postojalo je mnogo tačaka na kojima je autor (autori) filma, mogao da se "saplete", ali nije. Tako film (pored priče) ima dobru režiju, odličnu scenografiju, kostime i efekte. Nešto akcije je takođe odrađeno vrlo dobro, a gluma je iznenađujuće dobra za savremeni srpski film. Dijalozi, malo pojednostavljeni i arhaični, sasvim su drugačiji od domaćih filmova i odgovaraju celoj zamisli.

Kad tome dodamo da film deluje kao apsolutna novina u domaćoj kinematografiji i da bi mogao da bude nekakva prekretnica, utisak je još povoljniji. Trudim se da imam iste kriterijume, bilo da je domaći ili strani film, a vreme će pokazati da li sam dobro procenio.

8/ 10
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 12:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Nitko da pogleda i prokomentira novog Coppolu (:

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16455 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 12/12/2024 : 17:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Pisao sam pre par stranica. U dve reči: neobično čudno 😁

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
609 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 12/12/2024 : 17:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Majmuni su mi izgledali dobro, a morski psi ne. Ima dvije-tri situacije gdje su ispod vode na sekundu-dve.

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 18:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Pisao sam pre par stranica. U dve reči: neobično čudno 😁

Sad vidim.

Pa manje više imali smo isti dojam.
Na drugu mi je djeloval bolje :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1620 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/12/2024 : 19:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Gladijator II je skroz bespotreban film. Copy-paste prvoga, a ovi carevi su mi bili ko Beavis i Butthead. I to ne mislim pozitivno.

Novoga Coppolu sam ugasil nakon pola sata. Moram ga se prisilit do kraja pogledat, samo ne znam kak. Ili zakaj. Dijalozi i radnja su mi bili na razini nadobudnog tinejdzerstva. Logike nigdi nikakve. Jel se nekaj promijeni do kraja?

Idem si sad upalit Strange Darling, mozda se oporavim.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 20:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Logike ima...to je taj moderni al capone svijet koji izgleda danas i živimo. Nije ova ekipa iz filma daleko od realnog Trumpa, Muska i ekipe. Nemaa ideologije, nema skrupula nema ničega....samo gomilanje luksuza i pretjerivanja u moći.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1620 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/12/2024 : 21:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Ma to je bilo jasno nakon prvih pet minuta, ko i paralele sa starim Rimom, samo je propustio napraviti nesto koherentno. Frustriralo me sto skace ko skakavac s jedne ideje na drugu, pa bi htio nesto kvazidubokoumno poruciti, pa malo Shakespeare, malo Ayne Rand, autor se pogubio.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1620 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 13/12/2024 : 07:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Četiri osvrta za Strange Darling, četiri ultra pozitivna utiska. Pa ovo je niz bez presedana na s.com, čeka se da neko uleti sa ljudi moji pa šta je s vama ovo je treš od filma

Ja se prikljucujem pozitivnim dojmovima, mozda ne bas toliko ultra pozitivno, ali vrlo pozitivno svakako. Vrlo dobro promisljen i postavljen film, ima taj neki fini stih sedamdesetih, a cura je defitivno svojom glumom digla cijeli film.

Dobro je znaci, oporavio sam se nakon Gladijatora dvojke i Coppole!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4704 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/12/2024 : 08:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Sad si se iskupio. Čeka se osvrt za Dune Prophecy!
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2358 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 13/12/2024 : 08:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Ma to je bilo jasno nakon prvih pet minuta, ko i paralele sa starim Rimom, samo je propustio napraviti nesto koherentno. Frustriralo me sto skace ko skakavac s jedne ideje na drugu, pa bi htio nesto kvazidubokoumno poruciti, pa malo Shakespeare, malo Ayne Rand, autor se pogubio.

Netko je dobro opisao,film kao da je napravio Tommy Wiseau s diplomom. A i gluma Adama Drivera, tj. dijalozi
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 08:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Pazi, Coppola je film delal od 80-tih tak da mu Trump i Musk nisu bili modeli, već je on sve to u svojoj glavi imal prije njihove pojave u našem svijetu. Tak da poruka koju nam šalje film itekak ima smisla, vizionarska je. Nije taj svijet nipošto dobokouman pa nije takav ni film, ali je zato vrlo kompleksan. Film bu sigurno razočral prosječnog gledatelja zbog način na koji snimljen i sadržaja koji djeluje (na prvu) konfuzno. Montažni skokovi u filmu su pozitivna strana filma jer nas vrsnom montažom redatelj vodi kroz film da imamo osjećaj stalnog putovanja a ustvari smo na istom mjestu.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/12/2024 : 08:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Imam predosećaj da je to dobar film.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 08:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam predosećaj da je to dobar film.

Ne zaboravi kaj znači FFC u svijetu filma tj. koliko su dobri njegovi filmovi. Teško onda da je ovaj loš? Samo je kontraverzan ;)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/12/2024 : 09:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

2024

Iznenadni napad Vulfa, pametnog i nemilosrdnog vladara Dunlendinga koji traži osvetu za smrt svog oca, primorava Helma Hamerhenda, kralja Rohana, i njegov narod da se odvaže na odbranu u poslednjem pokušaju u drevnom uporištu Hornburgu.

Dopala mi se ova kombinacija 2D klasične animacije likova, sa 3D-iziranim pozadinama, ali one i nisu pravi 3D, kako mi se čini, bez istraživanja tehnologije snimanja ovog filma, već očigledno deluju kao kombinacija fotografija i slikanog (slikano preko računara ili ručno, nebitno, verovatno prvo).

Ideja dobra, realizacija ne toliko. Pomenute pozadine (sve sem likova) zaista izgledaju dobro, vizuelno-scenografski aspekt je uživanje za gledanje. Likovi su problematični i zbog japanske ograničene animacije i zbog prosečnog crteža. Na prvo se nekako navikneš tokom gledanja, a ni jedno ni drugo mi u detinjstvu ne bi previše smetalo, ali sada bode oči i uzimam to kao manu.

Priča je dobra, mada se najviše svodi na reč iz naslova - rat. Likovi su zanimljivi, dijalozi OK, a glasovna gluma je više na nivou televizijske (ne mislim na legendarne kratke TV crtaće). Mene su ubedili da je ovo svet iz Gospodara prstenova, a verujem da će to biti dosta individualno.

Summa summārum - dobar je film, ne previše, ali ima izgleda da bude gledan i od budućih generacija, iako trenutni prijem nije najpovoljniji.

6/ 10

Edited by - alexts on 13/12/2024 09:28:48
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1084 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 13/12/2024 : 10:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Tko glumi? 🤣
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8362 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/12/2024 : 12:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Tko glumi? 🤣

Nije smešno pitanje, jedini meni poznatiji glumac je Brian Cox.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1084 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 13/12/2024 : 13:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zula

Tko glumi? 🤣

Nije smešno pitanje, jedini meni poznatiji glumac je Brian Cox.

Vidim i Miranda Otto je tu...
Ponudiš pare za crtić i pretvoriš kazališne i filmske glumce u - radijske! 🤣
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4704 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/12/2024 : 22:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

Propustio ovo u bioskopu jer mi delovalo da će biti treš, ali zapravo ovo uopšte, ali uopšte nije loše. Ne znam za ostale ali meni su Beetlejuice i film i animirana serija nezaboravni deo dečaštva pa je ovde nostalgija veoma bitan faktor.

Ponovo gledamo stare dobre otkačene i lucidne likove, sa šašavim humorom, kultne stvari kao ona čuvena pesmica i peščani crv se ponovo pojavljuju. Keaton nema veliku minutažu, ali odlično odglumio jer i dalje ima u sebi Beetlejuice-a. Glavnu ulogu u filmu imaju Lydia i njena goth tinejdžerka. Jenna Ortega odličan dodatak filmu jer se super uklapa, Winona Ryder joj glumi majku u filmu, a može da joj bude i biološka majka koliko liče jedna na drugu. Ali film ne igra samo na kartu nostalgije i fanservice-a jer uvodi i par noviteta kroz likove Monice Belluci i Willema Dafoe-a, pored već spomenute Lydijine kćerke. U filmu se koriste čak tri različite tehnike snimanja i animacije, a Soul Train je i bukvalno i figurativno soul

Mislio sam da će ovo biti transfer blama i da je magija odavno izlapela, ali zapravo i više nego solidan nastavak. Najbolji Burtonov film u poslednjih pa sigurno 15tak godina. 7/10
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4704 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 14/12/2024 : 22:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Godzilla Minus One (2023)

Kao da nije dovoljno što se japanska imperija raspada usled invazije američke vojske i neumitnog poraza u WWII, već je iz okeana isplivalo ogromno čudovište koje teroriše japanska ostrva dok polako kreće ka Tokiju.. Godzilla je prvi put napala japansku bazu sa kamikaza avionima '44, minus jednu godinu pre kraja WWII...

Radnja filma je smeštena tokom i neposredno posle WWII pa film pruža zanimljiv prikaz života u Japanu nakon što su saveznički avioni praktički sravnili sa zemljom sve veće japanske gradove. Ovaj film je pobrao lovorike zbog odličnih specijalnih i praktičnih efekata sa ograničenim budžetom. Kako su Japanci uspeli da snime ovaj film sa samo 15 miliona dolara, a da ovako dobro izgleda je za mene misterija. Ali to bi otprilike bilo sve pozitivno što mogu da kažem o ovom filmu.

Priča je toliko prosta i banalna da Avatar u poređenju sa ovim filmom dođe kao Matriks. Japan zove Ameriku u pomoć, a Ameri odgovaraju "E Japanci žao mi je frka je tu neka sa Sovjetima kontam da možete vi to da rešite sami". Devojka umesto da napravi jedan korak i skloni se s putanje toplotnog zraka Godzille, ona gurne momka iza zgrade i žrtvuje se primajući direktan udarac sa raširenim rukama kao u onim najgorim filmovima Rolanda Emmericha". A kao da zgrada može da pruži zaklon od energetskog napada Godzille.. I pošto je Godzilla ubio njegovu curu on sad zbog osvete hoće da ubije Godzillu!! Kakva... priča. Gluma užasna, likovi teatralno melodramatično glume i mlataraju rukama i glavom kao u nekom anime-u. Takve stvari možda i mogu da prođu kod animiranih stvari, ali kod igranih filmova izgleda bedno. Čovek bi pomislio da pošto ovaj film dođe kao prequel zbog prvog pojavljivanja Godzille da će biti bar pokušano da se objasni kako je stvoren, zbog čega napada Japan, odakle mu moć energetskog/toplotnog talasa, ali apsolutno ništa nije ni pokušano biti objašnjeno. Kraj i epilog užasni, toliko predvidljivo i generično...

Ajde da se ne zajebavamo da film o Godzilli ima 98%/99% rejting na Rotten Tomatoes-u. Sem istorijskog konteksta života u Japanu posle WWII i pametno iskorišćenog budžeta za CGI, specijalne i praktične efekte, ovo ostvarenje je generički akcioni kaiju film apokalipse. Nikad neću shvatiti zašto se ljudi lože na Godzillu. 4/10
Go to Top of Page
Page: of 563 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.92 seconds. Snitz Forums 2000