Author |
Topic |
henry
Senior Member
Serbia
1549 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 14/12/2024 : 12:55:32
|
Kako zamišljam Hrvatsku dok čitam dosadine postove
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1460 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 14/12/2024 : 12:57:39
|
quote: Originally posted by Kruger
Prvih godina ulaska HR u Eu je val iseljavanja bio dosta velik. Stanje se stabiliziralo jer oni koji se vraćaju ne donose baš optimistične vijesti iz života vanka. U malim sredinama je to upečatljivije jer svatko zna svakog. Koliko se može primijetiti najbolje su prošli oni koji su iselili 90tih jer je tada standard vanka bio bolji. To jest plaće. Sjećam se kad smo bili u Italiji a uveli su im euro, kukali su. Uvođenje eura izgleda nikome nije donio dobro, nama pogotovo.
Uvođenje Eura je i kod nas 2007. godine značilo, da je sve poskupjelo preko noči a ne toliko dućani nego servisi. Kava u kafiču je bila iz 100 tolara odmah 1 Euro ali kurz je bio 1 Euro za 239.64 Tolara.
Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju. |
www.maconcomics.com |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3677 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 14/12/2024 : 13:01:19
|
quote: Originally posted by Macon Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju.
Bravo, i zato palac gore za uvođenje eura. Velika je laž da je sve poskupilo za duplo, ima stvari koje su čak i pojeftinile (kinder pingui u trgvoini Dukat, 4 komada za 10 kuna a bilo je 12+) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 14/12/2024 13:13:04 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3677 Posts
|
henry
Senior Member
Serbia
1549 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17153 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 14/12/2024 : 13:23:38
|
quote: Originally posted by Macon
Prvih godina ulaska HR u Eu je val iseljavanja bio dosta velik. Stanje se stabiliziralo jer oni koji se vraćaju ne donose baš optimistične vijesti iz života vanka. U malim sredinama je to upečatljivije jer svatko zna svakog. Koliko se može primijetiti najbolje su prošli oni koji su iselili 90tih jer je tada standard vanka bio bolji. To jest plaće. Sjećam se kad smo bili u Italiji a uveli su im euro, kukali su. Uvođenje eura izgleda nikome nije donio dobro, nama pogotovo.
EU ima svojih prednosti. No cijene su doista podivljale dolaskom eura, nekima poljoprivrednim proizvodima, onih na crno, cijene su skočile u nebo, treba iskoristiti priliku, ali su se ove godine primirile, stabilizirale. Po meni je najgore što su nas cijene hrane veće nego u Njemačkoj. Jesti moraš, gorivo je jeftinije ali koliko je njihov standard a koliko naš.
Uvođenje Eura je i kod nas 2007. godine značilo, da je sve poskupjelo preko noči a ne toliko dućani nego servisi. Kava u kafiču je bila iz 100 tolara odmah 1 Euro ali kurz je bio 1 Euro za 239.64 Tolara.
Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17153 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 14/12/2024 : 13:24:11
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Macon Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju.
Bravo, i zato palac gore za uvođenje eura. Velika je laž da je sve poskupilo za duplo, ima stvari koje su čak i pojeftinile (kinder pingui u trgvoini Dukat, 4 komada za 10 kuna a bilo je 12+)
Nije za duplo ali osjeti se. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3677 Posts
Posted - 14/12/2024 : 13:36:22
|
A kaj tek veliš da imamo mogućnost izabrati za predsjednika (iako ne bumo) normalnu, sposobnu i lijepu osobu. I na liberalnoj i na konzervativnoj sceni. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1549 Posts
Posted - 14/12/2024 : 14:31:54
|
A imate i priliku da slušate vrhunsku glazbu
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3677 Posts
Posted - 14/12/2024 : 14:46:03
|
Pa treba Štefanje proslaviti! Svako po svom...ali po izboru. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19751 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/12/2024 : 18:55:32
|
e pa da...tintone ti si trenutno isto u inozemstvu pa nam i dirketno moreš reči zakaj si napustil RH. Kladim se da je u pitanju razlog koji navodim, želja za avanturom i izazovima a ne ekonomski razlozi!?
Istina, ali mislim da bi bilo pošteno razdvojiti ljude koji idu studirati vani i ljude koji idu raditi vani. Mi koji smo išli studirati sigurno nismo išli iz ekonomskih razloga. No svakako da i ljudi koji odlaze radi posla sigurno sve manje odlaze radi čistog preživljavanja, a sve više zbog ovoga što ti pišeš. Isto tako, i onih koji se vraćaju je sve više - kao i generalno useljenika iz EU. Ljudi će, naravno, nastaviti emigrirati jer život na Zapadu nudi više (i drugačije) u mnogim aspektima, no ljudi koji žele ostati itekako mogu.
EDIT: Da bude do kraja jasno, ne treba sad ni generalizirati i gledati sve kroz roze naočale. Naravno da Hrvatska ima hrpu problema i da ima ogromnog prostora za napredak. No narativ je najčešće u suprotnom ekstremu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 14/12/2024 19:02:25 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19751 Posts
Posted - 14/12/2024 : 18:56:05
|
Bravo, i zato palac gore za uvođenje eura. Velika je laž da je sve poskupilo za duplo, ima stvari koje su čak i pojeftinile (kinder pingui u trgvoini Dukat, 4 komada za 10 kuna a bilo je 12+)
Nije za duplo ali osjeti se.
Osjete se poskupljenja, naravno. Ali inflaciju ne možemo u cijelosti pripisati ulasku u Eurozonu - pogotovo kada vidimo stope inflacije u drugim državama koje nisu uvodile Euro ili su već bile članicom. Dugoročno argumenti za Euro ipak nadjačavaju one protiv. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19751 Posts
Posted - 14/12/2024 : 18:58:20
|
quote: Originally posted by henry
A imate i priliku da slušate vrhunsku glazbu
Dokaz da Hrvati imaju dovoljno para da ih troše čak i na ovakve gluposti. A ako se i ti odlučiš doseliti, naći će se kakva opera za tvoj profinjen ukus. |
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4579 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5012 Posts
Member since 23/07/2016 |