forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 225

matori paraliticar
Senior Member

2290 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/12/2024 : 10:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by netkotreci

quote:
Originally posted by henry

Kako zamišljam Hrvatsku dok čitam dosadine postove
https://kitbash3d.com/cdn/shop/products/UTOPIA_WEB_SET_GALLERY_1_1500x.jpg?v=1640131795

Hahah, a stvarno... Izjave da je poskupljenje laž, da se živi dobro, totalno van stvarnosti. Da, neki žive dobro, ne, većina ne živi dobro i sigurno ne bolje nego je živila prije par godina. Plaće na otocima idu i ispod 800€, a tek tamo cijene u dućanima divljaju, dok isti ne plaćaju rad nedjeljom, ne daju slobodne dane, za dijeliti božićnicu oduzmu s plaće mjesec prije i tako. Nije to samo euro i inflacija, to je i ekonomski oporavak od pandemije, te destabilizacija svega radi rat(ov)a.

Evo sad ću kroz par godina rada izgraditi kuću za koju treba cca 1 mil. eura, ili kupiti stan a koji ne ide ispod 150-250 tisuća eura. A još ću jesti fritule od 15 eura i kupovati Fibru po punoj cijeni - moš si mislit.

Ne znam zašto ljudi imaju potrebu zatvarati oči pred realnosti, možda je to obrambeni mehanizam da lakše ustanu svakog jutra sa voljom za življenjem? Jer gledajući hladno-realno, Hrvatskoj nije ostalo još puno vremena do totalke. Strateški bitne stvari su prodane vani, naveliko useljavaju i kupuju stranci s kupovnom moći koju ne možemo pratiti, imamo već sad četvrt milijuna i više stranih radnika koji su se stvorili doslovno unutar jedne jedine godine, i još uvijek se ne može doći do majstora za praktički bilo kakakv popravak ili zahvat u normalno vremenskom i novčanom okviru. Ne može cirkus unedogled, svaka država ima prirodne, industrijske resurse i ljudstvo i tržište a kad se desetljećima uzima od baš svakog od njih, pogotovo za državu veličine osrednjeg grada, onda neće na dobro.

Ali da, kupujemo Dubai fritule, dajemo djeci od 18-20god skupe aute da kasape ljude po cesti, dajemo za haljine za maturalnu od 500-800 eura i svima je super. Nismo vlasnici skoro pa ničeg, svakim danom sve više kapitala curi van granica, a Temu šoping ide na najjače. Dobro smo si mi to složili, dijaspora se bori rukama i nogama da dođe nazad gledati birtijski nivo komunikacije predsjednika države i premijera dok se igramo whack-a-mole s ministrima.

Sorry ako je ova crna i zasigurno lažna slika ikome uništila idiličnu Kroatisch nedjelju - kažem dijelom na njemački jer ako si date vremena švrljati po Google kartma na priobalnom i otočkom području, vidjet ćete kako fino useljenici iz Njemačke i Austrije sebi prilagođavaju nazive na njemački. Bez ispaljenog metka

Zanimljivo i to pogotovo deo o ostrvima i obali.
Ima li nekoliko stvari koje bi naveo kao pozitivne u danasnjoj Hrvatskoj?
Da se malo uravnotezi slika

Znao sam nesto malo da vam dolaze strani radnici (250000!) ali ne znam bas detalje
ima li mozda negde gde se moze procitati nesto o tome? Mozda je uglavnom rec o sezoncima ali svejedno

edit: ah evo "one click away"
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/broj-stranih-radnika-u-hrvatskoj-stalno-raste-do-kraja-desetljeca-moglo-bi-ih-biti-cak-pola-milijuna-15516634?cx_linkref=jl_home_najnovije

Prosecnom radniku u HR, koji nema nekog svog na ostrvima ili na obali da li je postalo bas puno teze otici na letovanje na moru od sta ja znam 2019?
Meni bi barem bilo glupo kada vec imate takve lepote da bi bile sve manje dostupne "raji"

Razvoj se moze meriti na vise nacina to svi znamo..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 15/12/2024 10:08:03
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47259 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2024 : 10:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:
Originally posted by netkotreci

quote:
Originally posted by henry

Kako zamišljam Hrvatsku dok čitam dosadine postove
https://kitbash3d.com/cdn/shop/products/UTOPIA_WEB_SET_GALLERY_1_1500x.jpg?v=1640131795

Hahah, a stvarno... Izjave da je poskupljenje laž, da se živi dobro, totalno van stvarnosti. Da, neki žive dobro, ne, većina ne živi dobro i sigurno ne bolje nego je živila prije par godina. Plaće na otocima idu i ispod 800€, a tek tamo cijene u dućanima divljaju, dok isti ne plaćaju rad nedjeljom, ne daju slobodne dane, za dijeliti božićnicu oduzmu s plaće mjesec prije i tako. Nije to samo euro i inflacija, to je i ekonomski oporavak od pandemije, te destabilizacija svega radi rat(ov)a.

Evo sad ću kroz par godina rada izgraditi kuću za koju treba cca 1 mil. eura, ili kupiti stan a koji ne ide ispod 150-250 tisuća eura. A još ću jesti fritule od 15 eura i kupovati Fibru po punoj cijeni - moš si mislit.

Ne znam zašto ljudi imaju potrebu zatvarati oči pred realnosti, možda je to obrambeni mehanizam da lakše ustanu svakog jutra sa voljom za življenjem? Jer gledajući hladno-realno, Hrvatskoj nije ostalo još puno vremena do totalke. Strateški bitne stvari su prodane vani, naveliko useljavaju i kupuju stranci s kupovnom moći koju ne možemo pratiti, imamo već sad četvrt milijuna i više stranih radnika koji su se stvorili doslovno unutar jedne jedine godine, i još uvijek se ne može doći do majstora za praktički bilo kakakv popravak ili zahvat u normalno vremenskom i novčanom okviru. Ne može cirkus unedogled, svaka država ima prirodne, industrijske resurse i ljudstvo i tržište a kad se desetljećima uzima od baš svakog od njih, pogotovo za državu veličine osrednjeg grada, onda neće na dobro.

Ali da, kupujemo Dubai fritule, dajemo djeci od 18-20god skupe aute da kasape ljude po cesti, dajemo za haljine za maturalnu od 500-800 eura i svima je super. Nismo vlasnici skoro pa ničeg, svakim danom sve više kapitala curi van granica, a Temu šoping ide na najjače. Dobro smo si mi to složili, dijaspora se bori rukama i nogama da dođe nazad gledati birtijski nivo komunikacije predsjednika države i premijera dok se igramo whack-a-mole s ministrima.

Sorry ako je ova crna i zasigurno lažna slika ikome uništila idiličnu Kroatisch nedjelju - kažem dijelom na njemački jer ako si date vremena švrljati po Google kartma na priobalnom i otočkom području, vidjet ćete kako fino useljenici iz Njemačke i Austrije sebi prilagođavaju nazive na njemački. Bez ispaljenog metka

Zanimljivo i to pogotovo deo o ostrvima i obali.
Ima li nekoliko stvari koje bi naveo kao pozitivne u danasnjoj Hrvatskoj?
Da se malo uravnotezi slika

Znao sam nesto malo da vam dolaze strani radnici (250000!) ali ne znam bas detalje
ima li mozda negde gde se moze procitati nesto o tome? Mozda je uglavnom rec o sezoncima ali svejedno

edit: ah evo "one click away"
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/broj-stranih-radnika-u-hrvatskoj-stalno-raste-do-kraja-desetljeca-moglo-bi-ih-biti-cak-pola-milijuna-15516634?cx_linkref=jl_home_najnovije

Prosecnom radniku u HR, koji nema nekog svog na ostrvima ili na obali da li je postalo bas puno teze otici na letovanje na moru od sta ja znam 2019?
Meni bi barem bilo glupo kada vec imate takve lepote da bi bile sve manje dostupne "raji"

Razvoj se moze meriti na vise nacina to svi znamo..

Pa ono,pogledaj npr cijene stanova
https://eurovilla.hr/pretraga/splitskodalmatinska-prodaja-stan/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmfq6BhAsEiwAX1jsZ7LLcqNSpU6X4IZFBw6LRxi67dNZ5JRat9aapnSG8p-PKV_KsCHVaRoCJcAQAvD_BwE

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
153 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/12/2024 : 10:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Prije manje od dvije godine kupil kuću u Brodu od 55 kvadrata u centru grada za 48. 000 eura. O kakvim milijunima govorimo!? Rata kredita mi je ista kao cijena podstanarstva. Drugim riječima za mjesečnu cijenu starine kroz 20 godina otplatil bum kuću.
Još mi EU tj. država financira termofasadu!

Na pola sata od Zg kupiš kuću 300-tinjak kvadrata za 200 000 bez ikakvih problema.

https://eos-nekretnine.hr/nekretnine/kuce?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmfq6BhAsEiwAX1jsZ-ye3FWkDdntILvwlfZ4FzYXyvo3MTe0bAc3CzrkhBtOtZm_q9NN2RoCiR0QAvD_BwE

Super, i prijatelj kupio garsonjeru za 40 tisuća, ove godine prodao za ravno 80 tisuća - duplo. Ne izmišljam cijene, imaš statistike i napise medija na tjednoj bazi u zadnje 2 godine. Cijene divljaju i postaju nedostižne. Najmovi idu i do €800 eura, a plaće gravitiraju do €1000. Kažem, ako je tebi lakše ići kroz život s roza naočalama, super, ali
stvarnost Hrvatske je u globalu takva da nije održiva i nema dugoročne sreće. Cijene jesu skočile, euro je uveden u kriminalno lošem trenutku, a reći u državi koja više nije vlasnik ničeg strateški bitnog i kapital joj curi vani na dnevnoj bazi da je 'bolje nego ikad' je.. pa eto, tvoje pravo na mišljenje.

@Matori: naravno da ima pozitivnih strana, sve u životu je stvar gledanja na stvari. Još uvijek jesmo dosta popularni u turizmu, još uvijek nismo uništili sve prirodne ljepote i još uvijek postoji potencijal za svaštanešto od industrije do raznih grana gospodarstva, kad bi bilo malo volje i pameti. Ali trend je takav da ne treba puno pameti da se zbroji 2 i 2, isto kao šta imam prijatelja koji upravo biva deložiran i nema šta jest a što je isključivo rezultat njegovog ophođenja prema životu, krutog odbijanja da radi i pokrene se, i sad je nažalost došlo na naplatu. Nešto šta je i dobro vrlo ubrzo postane oronulo ako se ne održava i ne radi promišljene poteze. Pričam često sa starijim ljudima koji su u svoje dane 'drmali' raznim granama od brodogoradnje do ekonomije. Svi se slažu u jednom a to je da se drastično smanjio broj ljudi s kapacitetom koji obnašaju bitne funkcije. Prije je češći bio taj osjećaj pripadanja, i dužnosti prema zaštiti svog. Danas se to svelo na individualizam, rivalstvo i ovo je samo rezultat. Zapadnjačka kultura reklo bi se :)

Edited by - netkotreci on 15/12/2024 10:28:26
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47259 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2024 : 10:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
A za podstanare nikad i nije bilo teže,jerbo em je skupo em te izbace na lito zbog turista.
Teško je nač i običnu rupetinu.
Iman par kolega/ica šta imaju takve probleme i ne znan kako in se uopće da više s tin zajebavat umisto da odu u neke razvijenije države.
Hr obalni dio je destinacija.
Tu više obični ljudi nemaju šta tražit.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3713 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 15/12/2024 : 11:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/medunarodni-odnosi/kreditni-rejting

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
153 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/12/2024 : 11:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Ma nešto si ti pobrka. Super je njima svima nego pred tobom lažu. Sigurno se naslikavaju u Bokamorre svaku drugu večer i mašu eurima Nepalcima :D
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10252 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/12/2024 : 11:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Macon
Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju.

Bravo, i zato palac gore za uvođenje eura. Velika je laž da je sve poskupilo za duplo, ima stvari koje su čak i pojeftinile (kinder pingui u trgvoini Dukat, 4 komada za 10 kuna a bilo je 12+)

Pa i nije baš toliko velika laž. Samo ti ili zaboravljaš ili namjerno ne spominješ da je kod nas poprilično velik rast cijena krenija nekoliko miseci prije uvođenja Eura, tako da je istina da stvari nisu duplo poskupile uvođenjen Eura nego samo nekih 40%, ali kad zbrojiš još onih 40% poskupljenja u par miseci prije uvođenja Eura, nismo puno daleko od duplo skupljeg života u odnosu na prije 2 godine.
Meni osobno je OK jer mi je rast cijene života pratila plaća, ali bojin se da ima puno ljudi kojima nije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 15/12/2024 11:31:05
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3713 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 15/12/2024 : 11:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:
Svejedno mislim, da smo dobro prošli jer imamo izvoznu privredu. Euro znači, da naše politikantske budale ne mogu izazvati veču inflaciju.

Bravo, i zato palac gore za uvođenje eura. Velika je laž da je sve poskupilo za duplo, ima stvari koje su čak i pojeftinile (kinder pingui u trgvoini Dukat, 4 komada za 10 kuna a bilo je 12+)

Pa i nije baš toliko velika laž. Samo ti ili zaboravljaš ili namjerno ne spominješ da je kod nas poprilično velik rast cijena krenija nekoliko miseci prije uvođenja Eura, tako da je istina da stvari nisu duplo poskupile uvođenjen Eura nego samo nekih 40%, ali kad zbrojiš još onih 40% poskupljenja u par miseci prije uvođenja Eura, nismo puno daleko od duplo skupljeg života u odnosu na prije 2 godine.
Meni osobno je OK jer mi je rast cijene života pratila plaća, ali bojin se da ima puno ljudi kojima nije.

Sve napisano stoji, pogotovo ovaj val poskupljenja prije uvođenja eura.
Samo ja malo gledam "proizvode" koji me zanimaju a nisu toliko (duplo) poskupili kao duhan, benzin, karte za koncerte ili tekme, najam dvorane za futsu i sl.

Sad malo uređival kuću i kupoval neke sitnice, pa stvarno jeftino moreš kupiti puno toga za kuhinju. kupaonicu i sobe da ih opremiš. RH je na kartama gotovo svih trgovina u svijetu i dostava brzo stiže., ako želimo nekaj kaj nem u trgovinama kod (a ima ih) kod nas.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 15/12/2024 11:38:40
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8188 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 15/12/2024 : 11:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

rast plaća je većini pokrio rast cijena - ako govorimo o hrani i ostalome u maloprodaji - i to treba priznati
penzije su manje rasle i starcima je većinom lošije
međutim, najveći lom se dogodio u cijeni stanova i podstanarstva i vjerujem da je mladim ljudima bez riješenog stambenog pitanja totalna koma i neusporedivo lošije nego u vrijeme kada su plaće bile manje, ali stanovanje dostupnije

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3713 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 15/12/2024 : 11:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Cijene stanovanja su skupe jer ljudima nije frka pa ne prodaju nekretnine vec bi se svi bavili najmom. 40 % nekretnina je nenaseljeno po nekim statistikama. Neobično je da ti je ponekad jednostvnijie uzet svoju nekretninu nego plačat podstananarstvo.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47259 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2024 : 12:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:

quote:

quote:

rast plaća je većini pokrio rast cijena - ako govorimo o hrani i ostalome u maloprodaji - i to treba priznati
penzije su manje rasle i starcima je većinom lošije
međutim, najveći lom se dogodio u cijeni stanova i podstanarstva i vjerujem da je mladim ljudima bez riješenog stambenog pitanja totalna koma i neusporedivo lošije nego u vrijeme kada su plaće bile manje, ali stanovanje dostupnije

Ko nema nekretninu ili love da masno plača podstanarstvo može odma iselit i poštedit se muka.
Mislin prvenstveno na Split iako ni drugi obalni gradovi nisu puno bolji.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10252 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/12/2024 : 12:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Samo ja malo gledam "proizvode" koji me zanimaju a nisu toliko (duplo) poskupili kao duhan, benzin, karte za koncerte ili tekme, najam dvorane za futsu i sl.

Sad malo uređival kuću i kupoval neke sitnice, pa stvarno jeftino moreš kupiti puno toga za kuhinju. kupaonicu i sobe da ih opremiš. RH je na kartama gotovo svih trgovina u svijetu i dostava brzo stiže., ako želimo nekaj kaj nem u trgovinama kod (a ima ih) kod nas.

Ovi proizvodi koje ti spominješ spadaju u luksuz i nisu baš neko mjerilo. Šta se boldanoga tiče, nedavno san negdi napisa da je mene i ženu koncert Partibrejkersa košta 130 Eura. Danas mi je ta cifra normalna, prije 2-3 godine nema šanse da bi izlazak u dvoje košta 1000 Kn. Par tjedana posli, mali i ja na Majke, 100 Eura jer mali može popit manje od žene.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/12/2024 : 12:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ovi proizvodi koje ti spominješ spadaju u luksuz i nisu baš neko mjerilo. Šta se boldanoga tiče, nedavno san negdi napisa da je mene i ženu koncert Partibrejkersa košta 130 Eura. Danas mi je ta cifra normalna, prije 2-3 godine nema šanse da bi izlazak u dvoje košta 1000 Kn. Par tjedana posli, mali i ja na Majke, 100 Eura jer mali može popit manje od žene.

Čestitke ženi!

Have mercy
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
153 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/12/2024 : 12:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwoodKo nema nekretninu ili love da masno plača podstanarstvo može odma iselit i poštedit se muka.
Mislin prvenstveno na Split iako ni drugi obalni gradovi nisu puno bolji.

A baš to se i događa, masovni egzodus iz Splita koji dobrim dijelom i kumuje gordijskim čvorom na ulazu i izlazu iz grada, takoreć sami sebe zagušujemo jer su vrtići, škole, poslovi u Splitu a prebivalište van istog. Suludo i neodrživo, isto kao cijene stvari koje se ne može zaobić a to su podstanarastvo, režije, zdravstvo (javno zdravstvo je na izdisaju)...

Stvarno nema neke filozofije, u državi kojoj su stranci vlasnici infrastrukture, banaka, medicine, telekoma, trgovačkih lanaca, naftnih derivata, elektroprivrede, s uništenom privredom i industrijom, s divljanjem nepotizma i korupcije bez prestanka od momenta osnutka, i s vojskom strane radne snage koja novac šalje vani, i velikog kapitala koji također ide vani, stvari su jasne. Mrzim koristit floskule iz sabora ali "neodrživo" je definitivno primarni problem. To, i činjenica da su ljudi postali totalno orijentirani na sebe a druge zanemaruju.

Nego, ajmo mi južnjaci prestat glumit da nemamo, i lipo se svi počastit u Bokamorre! :D

Edited by - netkotreci on 15/12/2024 12:53:00
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17158 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/12/2024 : 12:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

quote:

Nije za duplo ali osjeti se.

Osjete se poskupljenja, naravno. Ali inflaciju ne možemo u cijelosti pripisati ulasku u Eurozonu - pogotovo kada vidimo stope inflacije u drugim državama koje nisu uvodile Euro ili su već bile članicom.
Dugoročno argumenti za Euro ipak nadjačavaju one protiv.

Nisu sve stavke drastično poskupjele. Gorivo baš i nije toliko strašno ako se uzme kako se svi hvataju za poskupljenje energenata pa si dižu cijene. Cijenu energenata je država stabilizirala.
Po meni mi imamo problem prevelikih cijena prehrane i za ostale proizvode iz kućne košarice. Građevinski radovi su drastično poskupjeli ( takvo se stanje pojavilo od potresa, a cijene ne idu dolje ), građevinski materijal također. Problem je što je uglavnom teško naći izvođače za sitnije popravke, sve ovisi koja je grana, recimo za struju nije ali za plin jest, bar je tako u mom gradu i okolici.
U mom gradu su cijene najma stana/kuće prije recimo 5 godina bile 70-80 eura mjesečno sad su 300-350 e mjesečno ali zbog gejmera, oni su nadrli u grad i baš ih briga koliko košta najam stana ili kuće jer imaju love. Srećom postoje gradski i socijalni stanovi pa to ipak pomogne onim najugroženijim.

Plaće baš i nisu rasle ako uzmemo u obzir rast cijena kroz godine. To čak ovisi od sektora do sektora. Prije dvadesetak godina su u državom sektoru plaće bile pristojne no one nisu baš pratile rast cijena kroz godine, zato imamo razno razne štrajkove iz državnih sektora. Već sam spominjao, u mom gradu je bilo nekoliko natječaja za rad u državnoj upravi, naravno nitko se nije javio koliko znam, predavat ću papirologiju za kraj godine pa ću saznati jel ima što nova. Uvjeti za to radno mjesto plaća 1 000 eura ali moraš imati faks financije ili pravo. Tko će sa faksom raditi za soma eura?
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 15/12/2024 : 17:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Ne pdržavam eurozonu, to je projekt baziran na trulim temeljima, i vrlo vjerojatno će se rasapasti ako AFD pobijedi na njemačkim paralamentarnim izborima iduće godine, ali to da je inflacija u Hrvatskoj bila gora nakon uvođenja istog je bullshit svjetskih razmjera.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12632 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/12/2024 : 21:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
German man falsely imprisoned for 13 years faces €100,000 bill for jail time:
https://archive.is/PJqQA

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47259 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2024 : 21:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Evo čitan kako je oluja satrala Mayote stotine mrtvih ,sve razoreno.
Virujen da svi znate da se radi o dijelu Francuske (ostalo iz kolonijalnog doba).
I normalno nikom to nije problem,al problem je kad Kinezi prošetaju malo brodovima oko Tajvana.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/12/2024 : 23:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Onaj Michael Roth, o kojem sam govorio, s Gruzije se prebacio na Srbiju. Ima nade i za Srbiju.
Kaže da se deseci tisuća studenata bore za europske vrijednosti. Imaju njegovu punu podršku.

Have mercy
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1556 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 00:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Što bi rekao najveći sin naših naroda i narodnosti, studenti su u pravu.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!

Edited by - henry on 16/12/2024 00:11:19
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26897 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2024 : 10:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I jesu li ameri saznali ko im leta mjesecima po državi?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1464 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/12/2024 : 12:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Za wokerski FBI su bili potencialni ekstremisti i teroristi američki katolici (70 milijonov ljudi), koje treba kontrolirati.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 16/12/2024 12:05:04
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5015 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 16/12/2024 : 12:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1464 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/12/2024 : 12:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Senator Hawley je fantastičan. Tako se govori sa kriminalcima/komunjarama/fašistima. Ovdje je o "child traffickingu" migrantske djece. Izgleda jim je "nestalo" 85.000 djece.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 16/12/2024 12:21:13
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19756 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/12/2024 : 12:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Hawley je vjerojatno najveća komunjara u cijelom Senatu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 225  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000