forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 7

alexts
Advanced Member

Serbia
8225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 18:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Baba Yetu - Christopher Tin

Ovo je nešto kao iz Lion Kinga. Nije nešto što bih slušao izvan filma/mjuzikla/serije, odnosno u ovom slučaju, kako saznajem, video igre. Ali je vrlo dobro urađeno.

7/ 10
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4348 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 16/12/2024 : 19:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@manhunter: što se tiče nakera. Jesi mu poslao p.m.? Dajmo ljudima barem dva-tri dana pa ako i dalje ignoriraju pišem minus bodove u crnu knjižicu i idemo dalje.

@Beva: Isto. Samo lagano, nek ljudi dišu malo

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6072 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/12/2024 : 19:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

@Beva: Isto. Samo lagano, nek ljudi dišu malo

Pa ja sam rekao, u polušali, da mu dajem do sutra navečer da se samo izjasni hoće li poslušati :D

Malo li je :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/12/2024 : 20:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

@manhunter: što se tiče nakera. Jesi mu poslao p.m.? Dajmo ljudima barem dva-tri dana pa ako i dalje ignoriraju pišem minus bodove u crnu knjižicu i idemo dalje.

Nisam mu ništa slao... Nisam ni razmišljao o tome, najiskrenije.
Igrom slučaja sam video da je bio na topicu pošto sam ja već postavio zadatak, pa sam pretpostavio da ga je i video. Ništa strašno, na kraju krajeva, igramo se. Daću mu ja već neki zadatak sledeći put.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/12/2024 : 20:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Za kaznu poslušaj ovu stvar: Traffic - Dear Mr. Fantasy

Ovo mi zvuči kao mešavina Hendrixa i Beatlesa, dok peva Ozzy.

Ja i 70e ne idemo nikako. Volim harmoniju u muzici, volim dobar vokal, mora da postoji neki sklad i smisao. Ovo mi je klasično traganje dve tri žice na gitari iz tog doba, dok se pevač trudi da što više odglumi ludilo pod drogama. Ne bih ovo slušao ni po kazni.

1/10

Edited by - manhunter on 16/12/2024 20:36:49
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1056 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/12/2024 : 20:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Što ljubitelji Bonamasse (a i svi ostali) kažu za Drive na "guslama"? 🤣

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8376 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/12/2024 : 20:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ako otvoris link koji sam stavio izivku vidit ces da je tu stvar jerry garcia spojio sa hey jude od beatlesa tako da ti definicija nije uopce losa.

70-te su najbitnije razdoblje rocka, a sve najbitnije u glazbi nastalo je između 68 i 72. dobro to je samo moje misljenje.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2024 : 20:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja i 70e ne idemo nikako. Volim harmoniju u muzici, volim dobar vokal, mora da postoji neki sklad i smisao. Ovo mi je klasično traganje dve tri žice na gitari iz tog doba, dok se pevač trudi da što više odglumi ludilo pod drogama. Ne bih ovo slušao ni po kazni.

1/10

Pretpostavljao sam.

Have mercy
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/12/2024 : 21:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za kaznu izivko, jedan od najvećih švajcarskih hitova.
Čik razumi neku reč.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2024 : 21:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

@ izivko

Ova verzija mi je bolja https://www.youtube.com/watch?v=QwaKQvwMIe8

Ne nužno bolja ali bogatijeg zvuka. Ide na playlistu.

Kad si već spomenuo Jerryja Garciu i Grateful Dead, evo jedna stvar za @ Bevu.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2024 : 21:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čik razumi neku reč.

Dobra stvar! Ljudi znaju što je dobra svirka. Istina, nisam razumio tekst ali osjeti se duh Alpa, slobode.

Ne znam zbog čega, ali podsjetili su me na njemačku grupu BAP. Ocjena 7/10.

Have mercy
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/12/2024 : 21:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Čik razumi neku reč.

Dobra stvar! Ljudi znaju što je dobra svirka. Istina, nisam razumio tekst ali osjeti se duh Alpa, slobode.

Ne znam zbog čega, ali podsjetili su me na njemačku grupu BAP. Ocjena 7/10.

Liče na BAP, u pravu si. I odlična je pesma, tu se slažemo.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6072 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/12/2024 : 22:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

https://www.youtube.com/watch?v=9IFifxmhX0k&ab_channel=ervbefelnareik

Odlično je ovo, samo da je malo kraće, nisam baš naviknut na 10-minutne pjesme.

S tim da moram priznati da sam malo varao, ali na dobar način :D Preslušao sam verziju koju si ti stavio, a onda odmah iza i studijsku i studijska mi se dosta više svidjela. Da je samo dio od cca 4. minute do 9. za dvije trećine kraći, meni bi bilo bolje. Mada, efektno je i ovako, nakon tolikog "divljanja" na gitari zadnja minuta baš fino legne.

Nije nešto što inače slušam, ali jako je dobro. Imam jednu pjesmu za tebe, izivko, postavim je nakon što Shaner odsluša zadano.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4648 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/12/2024 : 22:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ustvari sam ti htio stavit ovo, ali rekoh da si potvrdim sto ce ti smetat.

Touch, Peel and Stand - Days of the New

E ovo je već bolje od prve preporuke. Pesma o zavisnosti od droge ali prepevana kao metafora o zabranjenoj jabuci iz Edenskog vrta. Dodirni, oguli jabuku, ali stoj mirno i nemoj zagristi jer je zabranjeno. A u ljudskoj je prirodi da kada je nešto zabranjeno da je sto puta zanimljivije. Droga kao jabuka.. A live performans, pa ono, Meeks mi deluje pijan i urađen dok je pevao ovo

A ne znam što kukate na neodgovaranje mene je Vukozec iskulirao i na temi i u privatnoj Admine dajemo mu 24h da se javi ili upisujemo ime u Death Note.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2024 : 22:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

https://www.youtube.com/watch?v=9IFifxmhX0k&ab_channel=ervbefelnareik

Odlično je ovo, samo da je malo kraće, nisam baš naviknut na 10-minutne pjesme.

S tim da moram priznati da sam malo varao, ali na dobar način :D Preslušao sam verziju koju si ti stavio, a onda odmah iza i studijsku i studijska mi se dosta više svidjela. Da je samo dio od cca 4. minute do 9. za dvije trećine kraći, meni bi bilo bolje. Mada, efektno je i ovako, nakon tolikog "divljanja" na gitari zadnja minuta baš fino legne.

Nije nešto što inače slušam, ali jako je dobro. Imam jednu pjesmu za tebe, izivko, postavim je nakon što Shaner odsluša zadano.

Istina, nije najbolji snimak. Na CD-u to puno bolje zvuči.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 22:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Butterfield Blues Band - Double Trouble (Monterey Live)

4/ 5

Bolje je da se postavljaju studijski snimci, po mogućstvu remasterizovani, nego živi stari, zbog čega je malo teže proceniti (bar nemuzičarima).

Bliži mi je blues od blues-rocka, mada ovde nema previše rocka, a vidim da su kasnije ubacivali više r'n'b-ja, što je meni bliskije.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2024 : 23:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ako otvoris link koji sam stavio izivku vidit ces da je tu stvar jerry garcia spojio sa hey jude od beatlesa tako da ti definicija nije uopce losa.

70-te su najbitnije razdoblje rocka, a sve najbitnije u glazbi nastalo je između 68 i 72. dobro to je samo moje misljenje.

That's true, Bruder!
Ja bih zaokružio na deceniju, '65-75.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 00:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo za sutra jednog zadatka za Cromwella.

Reč je o žanru muzike koji verovatno ne sluša (ako iko na forumu) - disco!

Boogie Woogie Dancin' Shoes - Claudja Barry

Ovo je duža, 12" verzija pesme, mnoogo bolja od obične radio (7 inch) verzije.

Može komentarisati svako.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7322 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/12/2024 : 00:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Idemo dalje, Shaner:

Znao sam da se nisam trebao javljati.

Odmah da napomenem da nisam glazbeno potkovan kao ostali na temi. Za većinu izvođača koje stavljate sam čuo, ali nisam slušao gotovo nikoga.

Bon Iver - Beth/Rest

https://www.youtube.com/watch?v=7ssHe4i8yhk

Mogu se zamisliti kako slušam ovo pred nekih 25 godina i dobro mi je, ali danas to nije slučaj. Dao sam si truda i preslušao nekoliko puta, ali ništa. Sladunjavo i razvučeno s neupečatljivim vokalom. Kao da se jako trude biti posebni, a ne ide im. U glazbi mi ima nešto poznato, ali ne mogu skužiti što. Spot ne bih komentirao. Simpatična mi je priča s imenom benda i poveznica sa Životom na sjeveru. Nego, šta tako zvuči današnja folk muzika?

4/10

Evo malo kontroverze da probudi ove koji su zaspali '72. Tonto:

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 17/12/2024 00:46:31
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 01:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
(The Blessed Madonna i Kylie - super.)
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6072 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/12/2024 : 06:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Dao sam si truda i preslušao nekoliko puta, ali ništa.

Nisi trebao, ali cijenim trud ;)

Idemo dalje, izivko, verzija Peggy-O u izvedbi The National. To je inače s dobrotovrnog tribute albuma posvećenog Grateful Deadu "Day of the dead" na kojem više bendova obrađuju pjesme Grateful Deada. Stavljam live verziju jer je dobra snimka i mislim da će ti se ta više svidjeti.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8376 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 09:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Fred again.. feat. The Blessed Madonna - Marea

JAO!!! Moj shaneru meni je ovo ravno inkvizicijskom mučenju. Miksanje, samplovi, elektronski bubanj... zločin do zločina, jad i bijeda, katajebenastrofa nad katastrofama. Sina bi se odrekao preko novina da ga cujem da ovo sluša, cajke su za ovo čajkovski. Onaj posrani komarac što mi ne da spavati preko ljeta mi dođe kao blagoslov naspram ovoga. Onaj kome je ovo dobro je moj smrtni neprijatelj. Usralo mi jutro...bljaaaa.

Ocjena:-14/10

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 10:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Žanr ne određuje kvalitet. U svakom žanru ima dobrih stvari.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8376 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 10:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Stone Temple Pilots - Kitchenware & Candybars - STP su mi jedan od slušljivijih grunge bandova, ovo mi nije među njihovim boljim ostvarenjima 5.5/10

Zoster - Plačeš - Volim zoster kad su brži i energičniji, ovo mi je malo isprazno i dosadnjikavo, ali i dalje o.k. 6/10

The Butterfield Blues Band - Double Trouble - Slušo stoput. 7.5/10

The Midnight - Gloria - Nije lako sve užasne aspekte osamdesetih upakirati u jednu pjesmu... lažem, lako je, more je ovakvih užasa. 0/10

The RAH Band - Clouds Across The Moon - Miljama od mojih interesnih sfera, ali zanimljivo, funkcionalno i dobro osmišljeno. 4/10

Kosheen - Under fire - Ovo je dobro, slušao negdje neobavezno ovako s pažnjom zvuči još bolje. 6/10

Wolfie's Just Fine - Trying to Sleep - Sve mi je dobro osim vokala, a on je podnošljiv dok ne ode u refren. Od tog modernog indie kmečanja u kojem mi je svaka riječ prenemaganje, a svaka emocija lažna mi doslovno krvare uši. 4/10

Bon Iver - Beth/Rest - baaaaa, baaaaaa, baaaaaaaa 0/10

Patent Ochsner - Bälpmoos - Fora, dobro je. 5,5/10

Grateful Dead - Viola Lee Blues - Slušo stoput 7/10

Claudja Barry - Boogie Woogie Dancin' Shoes - Ne volim, ali poštujem đir. 3.5/10

The National - Peggy-O - National je nešto najdosadnije što je moje uho doživjelo, a doživjelo je svašta. Svaki put kad ih čujem nekoliko sivih stanica mi izvrši samoubojstvo i spase se. 0/10

Edited by - Tonto on 17/12/2024 10:48:56
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8376 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 10:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Žanr ne određuje kvalitet. U svakom žanru ima dobrih stvari.

Ali određuje interes. Slažem se, nisam ni rekao da je tako. Ne kenjam po žanru generalno, kenjam iskljucivo po ovom proizvodu.

Cekam izivka da rijesi moj zadatak pa da tebe uposlim.

Go to Top of Page
Page: of 7  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000