forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 7

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/12/2024 : 10:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by Shaner

Dao sam si truda i preslušao nekoliko puta, ali ništa.

Nisi trebao, ali cijenim trud ;)

Idemo dalje, izivko, verzija Peggy-O u izvedbi The National. To je inače s dobrotovrnog tribute albuma posvećenog Grateful Deadu "Day of the dead" na kojem više bendova obrađuju pjesme Grateful Deada. Stavljam live verziju jer je dobra snimka i mislim da će ti se ta više svidjeti.

Vrhunska obrada, usudio bih se reći, bolja od originala. Ide na Playlistu. Ocjena 4,5/5.

Idem sada još jedanput poslušat Tontov zadatak. Još vagam.

Have mercy
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4348 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/12/2024 : 11:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo za sutra jednog zadatka za Cromwella.

Reč je o žanru muzike koji verovatno ne sluša (ako iko na forumu) - disco!

Boogie Woogie Dancin' Shoes - Claudja Barry
https://www.youtube.com/watch?v=nkdfBrdKa6M

Taman imam osjećaj da sam danas raspoložen za hračkanje ali moram razočarati jer disco mi je povremeno kul. Baš sam prošli vikend imao goste i slušali smo većinom disco i thrash metal (metalci će znati zašto je to posebno bizarno :)
Što se tiče baš ove pjesme- super mi je vokal jer je jako strastven a nema prenemaganja, a tu se mnoge ženske znaju poskliznut. Dio od 3:30 nadalje mi je zakon jer ima nekakvu vibru The Warriors soundtracka a bogme jako volim zvuk sintića iz tog perioda. Ali ono pak što je veliki minus i ove pjesme i žanra općenito jest to što si ovo nikad ne bih pustio da slušam sam u sobi. Disco mi ide isključivo u društvu, odnosno kao pozadinska glazba. Jedini izuzeci koji mi padaju na pamet su Rasputin, Moskau i one pjesme od Abba-e (koje im spadaju pod disco jelte).

quote:
Originally posted by Zula

Što ljubitelji Bonamasse (a i svi ostali) kažu za Drive na "guslama"? 🤣

Nema grupnih/omnibusovskih/frakcijskih prozivanja. Prozvan može biti isključivo jedan član po postavljenoj pjesmi dok ostali komentiraju ako žele.

quote:
Originally posted by naker
A ne znam što kukate na neodgovaranje mene je Vukozec iskulirao i na temi i u privatnoj Admine dajemo mu 24h da se javi ili upisujemo ime u Death Note.

Ću ga kontaktiram!

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 17/12/2024 11:12:38
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6071 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/12/2024 : 11:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Bon Iver - Beth/Rest - baaaaa, baaaaaa, baaaaaaaa 0/10

The National - Peggy-O - National je nešto najdosadnije što je moje uho doživjelo, a doživjelo je svašta. Svaki put kad ih čujem nekoliko sivih stanica mi izvrši samoubojstvo i spase se. 0/10

Bon Iver očekivano :D

Čudi me da ti je The National toliko dosadan, meni je njihova glazba čista emocija.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4972 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 17/12/2024 : 12:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Days of the New - Dancing with the Wind

Tekst neloš, ali grunge je poslednja bitna stvar koja se desila rock-u jer kao i prava mjuza par decenija ranije koristi jednostavne alate da napravi složene stvari. Gitara, bass, bubnjevi, vokal; sve ostalo je de facto suvišno, ono što je Metallica uspela sa S&M se desi jednom u sto godina. Simfonijski post-grunge nije za mene, ali ceni se pokušaj. 5/10

............

Jedan forumaš je nedavno postavio top 10 listu grunge albuma, a dok traje moja smena na forumu ne može da se priča o vrhunskom grunge-u bez da se spomene Stone Temple Pilots. Vukozec nadam se da ima dobro opravdanje zašto je ignorisao STP

Stone Temple Pilots - Kitchenware & Candybars

https://www.youtube.com/watch?v=lWgHEKCbUSI

Ja sam purist. Nisi iz Seattlea, nisi grunge.

OK je ovo. To je taj 90s feel. Ali ne treba mi 10 bendova koji isto zvuče, dovoljna su 2-3 :)

Sad ja kao nešto postam i prozivam?

Evo:

Ovo je za nekoga od stare škole, ajde alexts.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 12:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Žanr ne određuje kvalitet. U svakom žanru ima dobrih stvari.

Ali određuje interes. Slažem se, nisam ni rekao da je tako. Ne kenjam po žanru generalno, kenjam iskljucivo po ovom proizvodu.

Cekam izivka da rijesi moj zadatak pa da tebe uposlim.

Da, ali mišljenje ljudi koji ne slušaju (i baš su isključivi) neki žanr, je skoro pa bezvredno.

Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene. Naravno, kao i slušateljstvo (kvalitetnije) popularne muzike i kritika je bila rockerski orijentisana kod nas. Pop, crni žanrovi (R'n'B-sveukupno) i elektronika su omalovažavani, često ignorisani.

To se počelo menjati već krajem 80-ih (sa časopisom Ritam).

Ali prava stvar je kritika kakvu imaju (ili su imali) UK, USA i ostali relevantni prostori, gde postoje naslušani i naklonjeni (da ne kažem stručni) za bilo koju vrstu muzike, pa pošto pravi ljudi pišu o odgovarajućim stvarima, kritike su mnogo relevantnije.

Nemamo slučaj da ljubitelj(ka) hard-core-punka pljuje po Erasure ili Tears for Fears, kakvi su zabeleženi kod nas. Ili da Dragan Kremer proglašava đubretom prvi album Dina Dvornika (vrlo dobar).

Ali ovo je igra na forumu, može se biti i 100% subjektivan.

Ja imam tu osobinu (privilegiju) da imam jako širok muzički ukus, ne volim jednoličnost, kao kod hrane, ali je moja omiljena zona ipak na nerockerskom delu popularne muzike. Što ne znači da melodičniji rock ili bilo šta što ima nešto meni interesantno, mi ne odgovara.

Jazz ne uključujem u ovu priču, jer ga smatram za umetničku muziku, mada vokalne stvari mogu ujedno biti i pop.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8375 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 12:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Naravno da ćemo biti subjektivni, nego kakvi bi trebali biti. Ovdje smo zbog svog mišljenja i kako bi otkrili možda nešto novo i zanimljivo, bar ja. Ja ću u doslovno svakom žanru pronaći nešto za sebe.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12624 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/12/2024 : 12:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ izivko

Ova verzija mi je bolja https://www.youtube.com/watch?v=QwaKQvwMIe8

Evo ti sad jedan ozbiljan zadatak, traje dobrano pa kad stigneš, nema žurbe. Druga stvar na 6:06.

Poslušao sve i to više puta.

Pada snijeg što stvara ugodnu atmosferu pa sam poželio nakratko biti među publikom i lagano cupkat na mjestu i cugat kuvano vino ili rum s malo čaja.
Publika uglavnom mlađa koliko se da primijetiti, ona zrelija sjedi negdje u birtiji, loče pivu i whiskey i sluša pravi country a ne ovaj za curice.

Dobro, malo se zajebavam ali to je to. Da se poslušati. 6/10.

Have mercy
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4648 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/12/2024 : 12:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene.

Zanimljivo da ti ovo smeta, a upravo si opisao samog sebe na strip temama. Pišeš bedastoće o stripovima koje nisi čitao već samo ovlaš bacio pogled na pojedine table (bilo koja manga ili grafički roman), ali ti se ne sviđaju ili te ne zanimaju jer zna se da su Almanah i Šang Či vrh stripa! Ali super za strip forum da imaš otvorena shvatanja po pitanju muzike I filma!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6071 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/12/2024 : 12:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da ćemo biti subjektivni, nego kakvi bi trebali biti. Ovdje smo zbog svog mišljenja i kako bi otkrili možda nešto novo i zanimljivo, bar ja. Ja ću u doslovno svakom žanru pronaći nešto za sebe.

Uostalom, takva su i pravila :D

quote:
Originally posted by Cromwell

tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.

Ja sam osobno davno oguglao na činjenicu da se neće svima svidjeti iste stvari kao i meni, ali i dalje imam tu srednjoškolsku potrebu puštati drugima stvari koje su mi drage, pa mi ova tema dođe kao kec na desetku.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8375 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 13:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro, alexa je uposlio vukozec pa ću ga ja zasad poštedjeti.

Onda jedna za bevu

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 13:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene.

Zanimljivo da ti ovo smeta, a upravo si opisao samog sebe na strip temama. Pišeš bedastoće o stripovima koje nisi čitao već samo ovlaš bacio pogled na pojedine table (bilo koja manga ili grafički roman), ali ti se ne sviđaju ili te ne zanimaju jer zna se da su Almanah i Šang Či vrh stripa! Ali super za strip forum da imaš otvorena shvatanja po pitanju muzike I filma!

Ali to su samo površni utisci, na bazi crteža. Ne prave recenzije i analiza. Ovo je forum, a ne štampani medij, koji je imao ogroman tiraž i mogao da utiče na mnoge, nije za poređenje.

Kad završim sa filmskim upisima, na kraju ove godine, verovatno se bacam na pisanje o stripovima više. O pročitanim stripovima!

A onda ćeš moći da proveriš koliko se (ne)slažeš.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6071 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/12/2024 : 13:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda jedna za bevu

https://www.youtube.com/watch?v=AbabuqkDnI0

Kratka je, pa sam odmah poslušao :D

Jako lijepo, sviđa mi se. Inače volim balade, ako je ostatak albuma u sličnom ritmu mogao bih preslušati.

Mrvicu mi para uši izražen južnjački naglasak, ali ništa strašno.

Obožavam Cashove American albume, ovo mi djeluje kao nešto što bi Johnny uvrstio na njih, a to je veliki kompliment. Slušat će se još.

Edited by - Beva on 17/12/2024 13:37:40
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8375 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 14:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

ako je ostatak albuma u sličnom ritmu mogao bih preslušati.

Jeste, letter to madeline mi je najdraza.

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

163 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 17/12/2024 : 16:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Ova Drama Queen na više slušanja bolja. Nije nešto što inače slušam, ali mogu da zamislim sebe da đuskam uz ovo. Skroz zarazno. Ima neki stari vajb, a i lyrics mi deluje promišljen, iako je vrlo jendostavan i "naivan".

Nemam vremena da se igram ovde sa vama, ali evo vam još jedne sexy stvari, samo mračnije.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 16:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
DESIRE "DRAMA QUEEN"

Deluje kao nešto što bi algoritam Spotifyja ili YT-a ponudio meni. Dakle Kanađani, electro-dance sa italo-disco odjekom.

Zvuk i produkcija OK, refren dobro uklopljen, tekst zanimljiv, vokal za tu vrstu muzike primeren. Za vrlo dobru pesmu očekivao sam promene ritma u jači drugačiji groove i nazad, takođe fali mi deo pesme koji bi bio čisto instrumentalan-ritmičan, što je norma za dance/disco.

Mogla bi pesma da uđe na album Kylie Minogue, samo bi je tamo producenti malo popravili.

3,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 16:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Fred again.. feat. The Blessed Madonna

Posle genijalnih stvari iz 90-ih (Orbital, The Orb, Underworld...) ili još pre (808 State) teško je maksimalno uživati u onome što je očigledno druga liga.

3/5

Mislim da The Blessed Madonna solo ima bolje singlove.

Edited by - alexts on 17/12/2024 16:57:47
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6071 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/12/2024 : 17:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Cromwell

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 17:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Bon Iver - Beth/Rest

Kad sam već poslušao (a nije mi trebalo), da prokomentarišem. Ovde ima dosta toga što ne volim kod savremene muzika. Ono što bi Mark Knopfler snimio kao normalnu pesmu, danas se radi kao patetično-saharinska kuknjava, pa i Mike + The Mechanics, sa svojim laganijim pesmama, zvuče manje metiljavo.

Neocenjeno.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8375 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 17:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
ajde alexe

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8223 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/12/2024 : 17:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajde alexe

Ajd pošto sam još malo pri kompu da brzo odgovorim.

4/ 5

Samo da znaš, pre 27 godina sam znao čoveka, koji je tada imao 39, njegov muzički ukus su bili Jethro Tull i prog-rock. Tada su ga svi smatrali za tipa sa zastarelim muzičkim ukusom.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8375 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2024 : 17:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ne postoji takva stvar kao sto je zastarjeli muzicki ukus. Jethro tull su bili moj najdrazi bend od moje 12.pa do 18.godine zivota... sto bi bilo tocno tu prije 27 godina.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1069 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 17/12/2024 : 20:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by izivko

Za kaznu poslušaj ovu stvar: Traffic - Dear Mr. Fantasy

Ovo mi zvuči kao mešavina Hendrixa i Beatlesa, dok peva Ozzy.

Ako otvoris link koji sam stavio izivku vidit ces da je tu stvar jerry garcia spojio sa hey jude od beatlesa tako da ti definicija nije uopce losa.

70-te su najbitnije razdoblje rocka, a sve najbitnije u glazbi nastalo je između 68 i 72. dobro to je samo moje misljenje.

tu si ga baš suzio, rekao bih da je najviše najbitnijeg nastalo tu koju godinu gore godinu dole, ali bar kad je suvremeni rock u igri treba se možda spustiti i do '66 i Revolvera od Beatlesa, Stonesi su objavili Paint it Black, a godinu prije i Satisfaction, prvi Doorsi su '67. Neki dan mi je na repeatu bila The end s kojom završavaju prvi Doorsi, baš odlična stvarčina. Tonto evo za kaznu nešto što možda još nisi čuo do sad a brijem da bi ti se moglo svidjeti

Edited by - Chui on 17/12/2024 20:32:18
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4648 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/12/2024 : 20:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad smo već kod pesama koje nisu na prvo slušanje, evo nešto za nakera:

Kosheen - Under Fire

Dobra pesma o tome kako prebroditi "jesen" svog života, kako ponovo pronaći sebe. Malo previše elektronike za moj ukus, ali taj vokal.. Predivan glas. Sad mi se ponovo sluša Evanescence

............

Ajde da vidimo da li je Don_Draper zainteresovan za druženje:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/12/2024 : 20:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad smo već kod pesama koje nisu na prvo slušanje, evo nešto za nakera:

Kosheen - Under Fire

Dobra pesma o tome kako prebroditi "jesen" svog života, kako ponovo pronaći sebe. Malo previše elektronike za moj ukus, ali taj vokal.. Predivan glas.

Odlična analiza, nisam ni sumnjao.
A u njen glas sam zaljubljen još od prvog albuma. Ovaj jeste dosta elektronski, a prethodni je bio više rock-industrial-electro i njihov najbolji.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25394 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/12/2024 : 20:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nego, kako ide ovo, moram da čekam da me neko prozove, pa onda mogu ja da postavim zadatak?

Vidim da se ovde većina trudi da nađe što nepoznatiju i što manje mainstream numeru, ja ću imati malo drugačiji pristup.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 7  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000